Asus K56CB: Lastnosti in oblika

Članek obravnava prenosni računalnik Asus K56CB, značilnosti modela in njegovo zasnovo. Asus K56CB je odličen vsestranski prenosni računalnik, s pogledom na ultrabook funkcije, ki so jasno vidne zaradi prisotnosti elegantnega, tankega aluminijastega ohišja. Ta model je odličen za poslovne namene, njegova vrhunska različica pa je odlična za številne igre.

Asus K56CB. Značilnosti

Ta model je izdelan v več konfiguracijah, odvisno od tega pa je opremljen z naslednjimi tipi procesorjev:
 • Intel Core i33217U;
 • Intel Core i53317U;
 • Intel Core i73517U /3537U.
 • Prenosni računalnik je opremljen z DDR3 RAM-om z minimalno količino 4 GB in največ 8 GB (z vašo različico 4 GB ga lahko povečate sami). Druga spremenljivka, ki se spreminja glede na konfiguracijo, je prostornina trdega diska. Njena ponudba se lahko razlikuje od 320GB do 1TB. Opozoriti je treba, da nekateri modeli namestijo dodatni SSD pogon, ki ima zmogljivost 24 GB in se uporablja kot predpomnilnik.


  Asus K56CB: specifikacije in oblikovanje i7

  Razmislimo o tem prenosniku na primeru modela z procesorjem Intel Core i7-3537U. Torbica za prenosni računalnik ima določeno podobnost z zasnovo MacBook-a. Ima aluminijasti zgornji del, ki je pobarvan v črno in plastično dno. Spodnji del vsebuje jezike, ki uporabljajo tehnologijo SonicMaster in imajo odlično kakovost zvoka. Na levi strani je polnilna vtičnica, USB 3.0 HDMI in VGA. Na desniDelovi korpusa vključujejo vhod USB 2.0 in ključavnico Kensington. Spredaj je čitalnik kartic.


  Tipkovnica ima aluminijasto dno in ima odlično trdnost. Slaba stran je pomanjkanje tipkovnice. Sledilna ploščica v prenosniku je precej velika in omogoča udobno uporabo brez miške. MultiTouch je prisoten. Prenosni računalnik ima veliko matriko velikosti TN s 156 palci in ločljivost 1366x768 slikovnih pik. Opozoriti je treba, da ima matrica LED osvetlitev in mat površino. To omogoča uporabo prenosnega računalnika v odprtem prostoru, saj zaslon ne zbledi, ko zadene sončne žarke. Na vrhu okvirja okoli zaslona je spletna kamera z 0,3 milijona slikovnih pik kamero in vgrajenim mikrofonom. Upoštevajte zmogljivost Asus K56CB. Značilnosti procesorja i7 s frekvenco 18 GHz dajejo zelo dobre rezultate, hkrati pa je zelo ekonomična. Na napravi sta nameščeni dve grafični kartici: integrirana grafična kartica Intel HD Graphics in diskretna GeForce GT 740M (velika prednost te grafične kartice je povečan prihranek energije prenosnega računalnika), ki ima zmogljivost 2 GB. Ta model ponuja dva slota SODIMM za RAM in po želji lahko povečate od osnovnih 4 GB do 8 GB. Kapaciteta pogona je 320 GB, od tega je 297 GB na voljo uporabniku. To je zelo vredno za specifikacije prenosnika Asus K56CB. Omrežne funkcije so predstavljene kot modul Wi-Fi, Bluetooth in Enternet. Pozitivna točka je prisotnost DVD pogona, ki ima poleg tega možnost dvoslojnega snemanja.

  Asus K56CB. Življenjska doba baterije

  Odstranljiva štiri-celična baterijaNahaja se na zadnji strani ohišja Asus K56CB. Značilnosti baterije so na dostojni ravni. Ima kapaciteto 2950 čarovnikov, s težo le 225 kg. Ko uporabljate prenosni računalnik v pisarniškem načinu, lahko traja približno pet ur. Če ga uporabljate v načinu brskalnika ali gledate filme, se bo življenjska doba baterije skrajšala na 3-4 ure. To je vreden rezultat. V tem primeru je prenosni računalnik nameščen programsko opremo za zmanjšanje porabe energije. Asus K56CB je opremljen s kompaktnim nabojem novega modela.

  Zaključek

  Na splošno je to odličen prenosnik, ki ni primeren samo za delo, temveč zagotavlja tudi dostojno igranje. Njegove nedvomne prednosti so tanek in lahek ohišje ter hibridni grafični podsistem. Od minusov bi rad omenil zgornji primer in kakovost fotoaparata z mikrofonom.

  Sorodne publikacije