Komplet UPVEL UR-315BN. Navodila za nastavitev usmerjevalnika

V tem materialu bodo nastavitve UPVEL UR-315BN pregledane postopoma. To je usmerjevalnik začetne ravni, ki je namenjen predvsem uporabi na domu. Združuje optimalne parametre in demokratično ceno. Gre za to omrežno vozlišče in bo šel še dlje na jezik.

O podjetjih. Namen usmerjevalnika

Podjetje UPVEL je bilo oblikovano po standardih računalniške industrije relativno pred kratkim - leta 2010. Sedež podjetja je v Los Angelesu. Specializirana je za proizvodnjo omrežne opreme. In tako profesionalno kot amatersko. V tem materialu usmerjevalnik UPVEL spada v zadnjo skupino naprav. Vse, kar je potrebno za to funkcijo, je, in to je super za izvajanje majhnega računalniškega omrežja.


Videz. Seznam dostave

Logotip proizvajalca se nahaja na vrhu naprave. Tudi tukaj so vsi obodi lukenj za hlajenje elektronskega "polnjenja" usmerjevalnika v procesu. Na sprednji plošči usmerjevalnika so prikazane informacijske svetleče diode, med katerimi so indikatorji delovanja vodilnih vrat (označeni so od 1 do 4), prisotnost povezave do svetovnega spleta (WAN), delovanje brezžičnega omrežja (WLAN), uporabnost naprave (STATUS ) in napajanje (POWER). Na zadnji strani je gumb za napajanje na UPVEL UR-315BN. Ponastavitev na tovarniške nastavitvein aktiviranje tehnologije WPS (hitra povezava) se izvaja z istim gumbom RST /WPS. Če ga pritisnete na kratko, se aktivira WPS in če se naprava 10 sekund samodejno ponastavi. Obstaja tudi okrogla DC napajalna reža. Ta seznam je dopolnjen s štirimi glavnimi vrati notranjega dela omrežja in enim sprejemnim vhodom vhodnega signala. Antena je nameščena tudi na zadnji pokrov usmerjevalnika. Poleg samega usmerjevalnika, diskete s programsko opremo, garancijskega lista, kratkega priročnika z navodili, prepletenega para za nastavitev dolžine 15 m in napajanja so vključeni v seznam dobav.


Glavne značilnosti

Wi-Fi usmerjevalnik UPVEL UR-315BN se ponaša z naslednjimi tehničnimi parametri:
 • 4 žični usmerjevalniki RJ-45 s hitrostjo prenosa podatkov do 100 Mb /s
 • 1 podoben vhodni priključek. Hitrost je v tem primeru enaka.
 • 1 neodstranljiva antena s faktorjem ojačitve 2 dB. Teoretično je to dovolj, da ustvarimo prevleko s polmerom 10 m. Če obstajajo ovire (stene, na primer prevleke), se bo zadnja vrednost zmanjšala. Največja hitrost prenosa podatkov do 150 Mb /s.
 • Prenos informacij brezžično poteka s standardom 80211 (Wi-Fi). Podprte v tem primeru so njene različice b, g in celo n.
 • Poraba energije v postopku ne presega 32 W.
 • Povezava

  Začne se postavitev katerega koli usmerjevalnika UPVEL, ne samo tega modelapreklapljanje Sestavljen je iz priključitve napajalnika in oskrbe ponudnika z zvitimi pari. Prvi priključite na okroglo režo na zadnji strani usmerjevalnika, drugi pa na vrata WAN. Če je načrtovana uporaba za povezovanje vrat RJ -45, potem pa tudi ta del preklapljanja, tudi v celoti. Edini pomemben pogoj je prisotnost začasne povezave s katerim koli od vrat omrežne naprave osebnega računalnika. To je potrebno samo med fazo namestitve. Ko je končan, ga lahko razstavite.

  Nastavitve lupine

  Prvi namestitveni korak v tem primeru je nastavitev nastavitev povezave na osebnem računalniku. Če želite to narediti, pojdite na "Omrežne povezave" in določite naslov in DNS se nastavita samodejno. Nato morate s CD-ja zagnati pripomoček za nastavitev, v njem pa že izberemo element "Launch Wizard". V odprtem oknu po pozdravu izberite "Konfiguriraj usmerjevalnik". Naslednji korak je povezovanje usmerjevalnika. Ker je bila ta operacija izvedena vnaprej, morate le preveriti njeno pravilnost. Po tem kliknite gumb "Naprej". Nato se prikaže izbirno okno, v katerem kliknete gumb "Konfiguriraj internet". Nato se prikaže okno s spustnim seznamom, ki navaja celoten seznam kabelskih ponudnikov. V njej najdemo ponudnika internetnih storitev. Naslednji korak je odprtje sporazuma o zagotavljanju storitev za povezovanje z globalnim spletomV polja vnesite vse potrebne informacije in počakajte, da omrežno vozlišče konča nastavitev. Ko je napis "Namestitev končana", kliknite "Naprej". V novo ustvarjenem oknu morate izbrati »Nastavitve Wi-Fi«. Nato vnesite ime omrežja, vrsto šifriranja in geslo iz Wi-Fi. Nato morate počakati, da se namestitev konča. Ko končate, kliknite in zaprite pripomoček za nastavitev usmerjevalnika.

  Testiranje

  Naslednji pomemben korak v operaciji, kot je nastavitev UPVEL UR-315BN, je preskus delovanja omrežnega vozlišča. Za začetek se testira brezžični del računalniškega omrežja. V tem primeru je Wi-Fi vklopljen na kateri koli mobilni napravi in ​​iskane so vse razpoložljive povezave. Na koncu te operacije izberemo ime, ki je bilo navedeno prej. Za Wi-Fi morate vnesti tudi geslo. Nato zaženemo kateri koli brskalnik in obiščemo kateri koli informacijski portal. Nato sledite istemu postopku na napravah, ki prejemajo informacije z žično povezavo in odprete katerokoli spletno mesto iz globalnega spleta.

  Stroški

  To preizkušanje in konfiguracija UPVEL UR-315BN sta zaključeni, lahko začnete aktivno upravljati. Prednosti naprave lahko pripišemo njenim stroškom. To je mogoče kupiti za 900-950 rubljev. To je resnično ekonomična in cenovno ugodna rešitev, ki je predvsem za domačo uporabo.

  Ocene o usmerjevalniku. Prednosti in slabosti

  Sprejemljiva funkcionalnost in nizki stroški -to so glavne prednosti UPVEL UR-315BN. Firmware deluje tudi dokaj stabilno in z njim ni težav. Druga pomembna prednost te naprave je razpoložljivost podpore IPTV. Zdaj o slabostih. Te vključujejo naslednje:
 • Antena v tem primeru ni odstranljiva in jo je nemogoče nadomestiti, vendar je tipična konstruktivna rešitev za proračunske naprave.
 • Različica 80211 AC ni podprta. Vendar pa še ni prejela široke razširjenosti in jo je mogoče najti le v odločitvah o ravni premije.
 • Ni vrat USB. Toda v proračunskih usmerjevalnikih se še ne pojavlja.
 • Zato je mogoče ugotoviti, da v tej odločbi do danes ni večjih pomanjkljivosti.

  Povzetek

  V okviru tega gradiva je bila opisana ne le nastavitev UPVEL UR-315BN, temveč tudi podrobni tehnični parametri in priporočila za uporabo. Takšen usmerjevalnik, kot smo že omenili, se najbolj optimalno uporablja doma za izvajanje majhnih računalniških omrežij. Vse, kar je potrebno za takšno uporabo, so mu na voljo, kot tudi dostopna cena.

  Sorodne publikacije