Obnova reflektorja žarometov z lastnimi rokami

Med delovanjem avtomobila pogosto ne odsevajo žarometi. Ti elementi so najbolj občutljivi na vse optične komponente. Sčasoma se reflektor zatemni in izgori. Kjer in s katerim proizvajalcem reflektor ne bi bil izdelan, je zanj enako uničujoč, kar povzroči popravila. Obnovo reflektorja žarometov lahko opravite v garažnih pogojih z lastnimi rokami. Poglejmo, kako to storiti.

Če je reflektor v nezadovoljivem stanju, to povzroči znatno zmanjšanje učinkovitosti žarometov zaradi značilnosti njegove naprave. Te okoliščine ni mogoče prezreti, ker je varnost odvisna od nje. Poleg tega je skoraj nemogoče najti en sam reflektor za prodajo. In nakup novega nabora optike za en reflektor je zelo drag.

Vrste reflektorjev za žaromete

Razlikujemo več vrst reflektorjev:
 • Prvi tip je parabolični reflektor, ki oblikuje precej jasen in dokaj močan svetlobni tok vzporedno z optično os. V tem primeru je sila svetlobnega toka nespremenjena. Izgube so zelo majhne. To je svet, ki se razlikuje v različnih smereh. Glavni žarek gre vzdolž osi. S povečevanjem razdalje od osi se zmanjša svetlost in moč pretoka. Za kratki svetlobni pramen se uporablja posebna sijalka. Žarki tega žarometa so usmerjeni le v zgornji del paraboličnega reflektorja.
 • Bifokalni reflektorji so sestavljeni iz dveh delov. Njihove goriščne razdalje so različne in včasih zelo različne. To je toomogoča optiko opravljanje funkcij, ki so ji dodeljene. Na primer, osvetlitev najbližjega dela ceste. Minus odsevnikov tega tipa je, da ga je mogoče vgraditi samo v optiko z eno žarilno nitko. To pomeni, da mora biti vozilo opremljeno s štiričlenskimi žarometi.
 • Cofocus reflektorji so bloki, ki se nadalje delijo na ploskve. Glavna značilnost in pogoj dela je sovpadanje goriščnih razdalj vsakega elementa, kar daje še posebej svetel in močan svetlobni tok. Hkrati je goriščna razdalja majhna. Takšni reflektorji se uporabljajo skupaj z lučmi, opremljenimi z dvema žarilnima nitkama. Dolga svetloba se oblikuje na račun glavnega dela. Blizu - zaradi dodatnih delov. Sam dizajn je zelo kompakten.
 • Polyellipsoid reflektor je kompleks elementov z zaščitnim zaslonom. Na račun multiprofiliranja se oblikuje močan in usmerjen svetlobni tok, ki lahko ima različne oblike in ima jasne meje. Za ustvarjanje takšne optike se uporabljajo računalniški programi. Delovna površina - ne več kot 30 kvadratnih metrov. glej Ta optika deluje skupaj s svetilkami, kjer je samo ena žarilna nitka.
 • Razlogi za odpoved reflektorjev

  Načelo delovanja in opremljenosti teh naprav je enako. Opravljajo isto nalogo - usmerjajo svetlobni žarek žarkov, ki tvorijo svetilko. Za to mora biti notranji del reflektorja čim bolj gladek in idealno - zrcalno.
  Med delovanjem avtomobila je ta površinapropada Najpogosteje je uničenje posledica fizičnih vplivov, kršitev napetosti žarometov, ostrih in velikih temperaturnih nihanj.

  Kaj pokvari žaromet?

  Ni priporočljivo namestiti v optiko svetilke, katerih moč presega dovoljeno zmogljivost. Če ne izpolnjujete zahtev proizvajalca, bo zrcalni sloj izgorel in reflektor ne bo več mogel opravljati svojih funkcij. Svetloba ne bo usmerjena in bo ustvarila potrebno moč.

  V takem primeru je veliko bolj koristno nadomestiti element. Toda, kot je že bilo omenjeno, je iskanje v prodaji izredno težko. Optimalna možnost je obnova reflektorskih žarometov, kar poveča življenjsko dobo optike.

  Načini neodvisne predelave

  Možno je obnoviti reflektor z lastnimi rokami praktično v garažnih pogojih. Seveda, če uporabljate te metode, reflektor ne bo deloval, kot je to iz tovarne. Ampak vsaj žaromet bo "živel".
  Obnovitev reflektorja žarometa z lastnimi rokami je možna s pomočjo metaliziranega lepilnega traku z uporabo lepila in folije ali zrcalnega filma. Upoštevajte tudi metodo barvanja reflektorja s kromom.

  Demontaža in pripravljalna dela

  Najprej je treba pridobiti dostop do reflektorja. V ta namen odstranite in razstavite žaromet. Delo zahteva natančnost in natančnost, saj optiko sestavlja veliko število majhnih elementov.
  Razmislite o demontaži na primeru VAZ-2114. Najprej odstranite prevleko preko radiatorja. Vijake zavrtite okoli odbijača in radiatorja. Nato odklopite električnipriključki, optika in hidravlični pritrdilni element. Korektor je odstranjen tudi iz svojega gnezda. Nato morate odviti vijake na zadnji strani žarometa, ga izvleči in odstraniti z nosilca. Po uspešni demontaži se začne postopek obnavljanja reflektorja. To lahko storite na več načinov. Dovolj je, da izberete tistega, ki najbolje deluje.

  Metoda št. 1 s metaliziranim trakom

  S to metodo lahko zlahka obnovite, odraža sposobnost reflektorja. Metoda je poceni, in sem ga preizkusil na sebi veliko število voznikov. Temelj te obnovitvene tehnologije je uporaba metaliziranega traku. Prednamestni žaromet morate razstaviti in temeljito očistiti. Pri odlaganju optike je treba upoštevati, da lahko tovarniško tesnilo dobro obdrži dele. Da bi nevtralizirali delovanje tesnilne mase, je potrebno ogrevati žaromete, nato pa se zlahka prilepi. To lahko storite v pečici. Primeren je tudi gradbeni sušilnik za lase.
  Reflektor lahko enostavno izvlečete, če ga kopirate z nožem. Nato se glava opere, očisti in dobro posuši. Nato izmerite potrebne kose predhodno pripravljenega traku in jih odrežite. Prepričajte se, da očistite dno žarometa, sicer lepilni trak ne bo prilepljen. Lepilni trak se previdno nanese na poškodovani reflektor.
  Ta metoda dejansko deluje. Obnova pokrova reflektorja žarometov na tej tehnologiji je bila večkrat preverjena.

  Postopek št. 2 z lepilom in folijo

  Kupi folijo in lepilo. Pred lepljenjem se žarometi temeljito očistijo in nato razmastijo. Nato naredijo vzorce, najprej iz papirja - vna tej stopnji je treba pokazati vso možno skrb in natančnost. Papir se nanese na notranjo stran žarometa in označi obdelovance. Nato izrežite vzorec iz folije. Ostanke je treba sprati elemente z lepilom, prilepljeni in poravnati kosov. Ko se lepilo posuši, je povrnitev reflektorja popolnoma končana. Rezultat lahko preizkusite.

  Metoda št. 3 s filmom

  Ta tehnika je podobna prvi. Razlika med njimi je v tem, da se tukaj uporablja drug, bolj profesionalen material. V tem primeru bo uporabljen zrcalni film, katerega izbira sort je ogromna na trgu. Posebej primeren za te namene je proizvod Oracal 351 ali 352.
  Obnova pokrova reflektorja reflektorja žarometa se izvede na naslednji način. Fara je razstavil in očistil. Reflektor za razmaščevanje. S pomočjo gradbenega traku so narejeni vzorci. Nato izrežite dele iz filma. Ostaja, da se držijo elementov, ki so pripravljeni za reflektorje. Površina je ogrevana s sušilcem za lase.
  Če so valoviti deli, potem je barva kroma bolje obnoviti reflektorske luči. Elementi se iz vložka nežno barvajo in nato čas sušijo.

  Metoda št. 4 - z barvo

  To je najnovejša domača tehnologija refleksnih reflektorjev. Razlika med to metodo je enostavnost. Potrebuješ samo barvni sprej. Kromirano barvo lahko kupite v kateri koli avtomobilski trgovini. Obnavljanje svetlobnih odsevnikov na žaromete na ta način je enostavno brizganje barve na razmaščen reflektor. Minus - nizka trajnost.
  Odlično za akrilne in alkidne barve. Na trgu lahko najdete tudi posebna sredstva za žaromete. V kartuši stanejo več kot krom, vendar bo izdelek dolgo časa razbremenil težavo. Obnova reflektorja z žarometi ima pomembno pomanjkljivost - optika bo sijala manj svetlo. To je mogoče pojasniti z dejstvom, da se barva ne razlikuje po visoki refleksiji. Vendar je to najlažji način okrevanja.

  Rezultati

  Tako smo ugotovili, kako popraviti optiko doma. Seveda, morate razumeti, da vse te metode niso vakuumsko obnovitev odsevnikov žarometov, kar se naredi v tovarni. To so načini, ki omogočajo preprosto uporabo žarometov za predvideni namen. Zato ne smemo pričakovati čudežev.

  Sorodne publikacije