Odpri svetovni strelec na računalniku: Pregled in opis

Žanr strelec z odprtim svetom na osebnem računalniku se razvija počasi. In podobne igre brez primesi elementov iz drugih kategorij se skoraj ne pojavljajo v igralniški industriji. Vsi isti dogodki, ki spadajo pod tak opis in vredni pozornosti zabava, obstajajo. Nekateri so znani po vsem svetu in zelo priljubljeni, drugi pa so lahko zajeli pozornost le ozkega občinstva. Ljubitelji prostega gibanja s svetlimi posnetki naj imajo všeč vrh, ki bo predstavljen v članku.

Svetovna priljubljenost

Pri obravnavi žanra strelcev odprtega sveta na osebnem računalniku se morate najprej spomniti serije GTA, ki ne zahteva odvečne reprezentacije. Dovolj je reči, da je vladar imel pet projektov in vsak v svojem času je postal hit. Prvi deli so že kulturni, saj so bili pioniri v igrah z odprtimi svetovi. Serijo GTA definitivno ne moremo imenovati strelec, bolj ukrepanje z nekaterimi elementi žanra. Obstaja zanimiva parcela, polna svoboda delovanja je prepletena s stalnimi gasilci z namenom tretje osebe.Druga legendarna serija

Za razliko od GTA, vsaka igra iz linije Far Cry zasluženo pripada žanru strelcev odprtega sveta na računalniku. Prvi del je le postavil temelje za prihodnjo smer. Glavni protagonist je potoval po arhipelagu v iskanju manjkajočega novinarja. Drugi del prikazuje premik v smislu grafike in igranja. Nastanek je bil izvoljen za eno od afriških držav, kjer se je začela revolucija proti zlomu tiranina. Uporabnik lahko prosto potujeopravljajo osnovne in dodatne naloge.


Tretji del je postal najbolj znan v celotni seriji. Novinar prispe na otok, kjer se takoj srečuje s pisano populacijo. Zahvaljujoč edinstvenim set-up in zanimivih znakov Far Cry 3 je prejel skoraj nobenih ocen. Četrti del je bil ocenjen nekoliko slabše, zato so razvijalci v naslednji igri prenesli uporabnike v prazgodovinsko dobo s plemeni, mamuti in sabljastimi tigri. Igralec mora prevzeti vlogo vodje svojih ljudi, ga zaščititi in povečati njegov vpliv.

Najboljši sodelujoči strelec

Če vas zanima, kateri strelec v odprtem svetu se igra s prijateljem, je najboljša možnost, da se ustavite na obrobju. Glavna žanrska linija ima tri dele in vsaka sledi kanonu projekta. Zgodba je, da na Pandorini planeti iščejo ključ do izgubljenega skladišča. Vloga enega od teh junakov prevzame uporabnik in je fascinantna avantura. Igralnost je črpati lik, prenašati naloge in ubiti veliko različnih sovražnikov. Edinstvenost je ravno v nastavitvi. Planet Pandora je poseben svet, v katerem vroči roboti delujejo kot roparji, ki tečejo na junaka s sekiro, ali ogromni namigi v težkem oklepu. Druga značilnost je oborožena raznolikost. V prvem in drugem delu je več deset tisoč vrst pušk. To so dosegli razvijalci zaradi vgrajenega mehanizma za generiranje. Od ubijanja istega šefa v nekaj korakih lahko pade popolnoma drugačeorožja različne kakovosti.

Legendarni anti-dupe

Nekatere strelske igre na osebnih računalnikih odprtega sveta se lahko pohvali s tako izčrpanim vesoljem kot v Deus Ex. Prvi del se je pojavil pred sedemnajstimi leti in za trenutek velja za kult. V njem ni bilo nobenega odprtega sveta, v nadaljevanju Ljudske revolucije pa so razvijalci spremenili ta vidik. Uporabnik prevzame vlogo Adama Jensena, ki je po nesreči postal lastnik umetnih mehanskih delov telesa. Je elitni varnostni častnik in ima velik arzenal raznovrstnih veščin. Stilistika mračne kiberpank s prostim gibanjem ulic v mestu je lahko zanimala igralce. Od strelec so stalne strele in dinamika dogodkov. Tretji del Človeštva razdeljen je pokazal razvoj konflikta, kjer so ljudje brez vsadkov začeli prezirati lastnike nadomeščenih delov telesa. Začela se je prava vojna, pri kateri mora protagonist izbrati stran zase ali poskusiti rešiti konflikt na druge načine.

Boj proti tujcem

Vsak vrhunski strelec z odprtim svetom na računalniku mora vsebovati serijo Crysis. Prvotni del je označil začetek zgodovine s tujo invazijo na Zemljo. Levo bitje so pristale na majhnem otoku sredi oceana, ki so ga povzročile podnebne spremembe in različne kataklizme. Tam je bila poslana elitna razvezanost borcev, ki je bila glavni lik. Značilnost igre ni samo v odprtem svetu, ampak tudi v posebnem eksoskeletu. Z njim lahko postanete nevidni, dodate značilnosti napada ali oklep, izberiterazličnih načinih boja. Postal je čip v celotni seriji, saj je bil v naslednjih dveh delih osrednji lik oblečen tudi v takšno obleko. V nadaljevanju boja se je preselil iz majhnega otoka na newyorško ulico, grafika v igri je postala še bolj barvita in v bitkah dodana dinamika. V tretjem delu je uporabnik metropola, ki se je s pomočjo celice preoblikovala v gostem gozdu. Njeno vodstvo se je odločilo, da mesto pokrije s kupolami pod pretvezo zaščite pred tujo grožnjo, čeprav jih zanima le svetovna dominacija. Igralec bo moral prevzeti vlogo borca ​​z imenom "Prophet", obvladati lokostrelstvo in raziskovati velik zemljevid.

Slavni online strelec

The divizija Tom Clancy's, dobro znana v krogih sodobnih uporabnikov, je seznam strelcev na prostem v računalniku. Dogodki v igri se odvijajo v bližnji prihodnosti, kjer je bilo uničeno gospodarstvo in infrastruktura vseh držav. V samo nekaj trenutkih je družba postala ogromna lačna masa, kjer so vsi pripravljeni ubiti drug drugega. Hrana, voda, oblačila in orožje so postali dražji od zlata. Anarhija cveti v mestih, New York pa ni nobena izjema. Igralci morajo vstopiti v elitno divizijo divizije, v kateri se morajo agenti pod krinko navadnih ljudi spopasti z vsemi kaosom in obnoviti stari red. Igranje je preživetje sredi napol porušene metropole, kjer so nevarnosti popolnoma skrite iz vsakega kota. Uporabniku je na voljo zanimiv razvojni sistem, ki je odvisen od tega, v čem se ukvarja. Ogromen arzenalmajhno orožje, skupinske in posamezne naloge, razdelitev v razrede - vse to je projekt naredilo zanimivo za večino igralcev.

Cult post-apocalypse

Strelci z odprtim svetom na šibkem PC-ju, da poberejo precej težko, vendar je serija iger ukrajinske proizvodnje "Stalker" primerna tudi za stare sisteme. To je kultni projekt, ki uporabnika pripelje v alternativno realnost. Černobilska katastrofa je povzročila dolgotrajno ogromno ozemlje okoli reaktorja. Imeli so novo ime območja, saj je potovanje nevarno za življenje. Eksplozija je povzročila val mutacij bitja in ljudi, ki potujejo po hrani zase. Na to ozemlje so se preselile številne tolpe ranilcev, med drugimi prebivalci pa so tudi Stalkersi. Ti raiderji iščejo artefakte - stvari, ki so postale močnejše zaradi sevanja. Igranje ne omejuje uporabnika pri premikanju preko velikih področij. Lahko prenesete lik, poiščete močnejšo opremo, opravite osnovne in dodatne naloge. Igra pritegne vzdušje od prvih sekund in se ne spusti.

Privlačna novost

V preteklem letu so bili kritiki skoraj vsi strelec odprtega sveta na računalniku v pregledu, pa tudi igre s podobnimi elementi. Razlog za to je težava pri razvoju takšnih velikih projektov, ki zaradi ocene kritikov in igralcev ne presegajo povprečja. V tem pogledu je igra Ghost Recon Tom Clancy: Wildlands postala nepričakovana izjema. Ubisoft Studio je ustvaril odprt svet, v katerega vstopi uporabnik v posebni enotiboj proti sindikatu organiziranega kriminala v Boliviji. Kartel Santa Blanca je povezan z vlado in nekaznovano prodaja prepovedane snovi. Člani oddelka "Ghost" bi morali za vsako ceno uničiti ta posel. Igralnost je povezana z akcijskimi taktikami moštva in dinamičnimi spopadi, ki so del serije Ghost Recon. Obstaja možnost kooperativnega prehoda ali samice.

Novinke v novi lupini

Igra Prey si zasluži seznam najboljših strelcev z odprtim svetom na računalniku. To je izdaja za leto 2017, ki se šteje za ponovni zagon eponimnih serij pred enajstimi leti. Dogodki se odvijajo na vesoljski postaji "Talos 1". Protagonist se ne spomni svoje preteklosti, saj je bil del eksperimenta, ki je spremenil raso ljudi. Preden je to spoznal, je prišlo do širjenja tujcev na postajo. Večina prebivalcev je bila žrtev napada, a junak je preživel. Zdaj je do njega, da vzame orožje in se začne upirati. Velik prostor "Talos 1" se odpira igralcem, kjer bodo različne vrste bitja iz druge rase delovala kot nasprotniki. Protagonist mora počistiti postajo in se naučiti podrobnosti o svoji preteklosti.

Dirke in streljanje

Opis strelca na odprtem svetu na osebnem računalniku, imenovan Rage, se lahko izrazi z naslednjimi besedami: apokalipsa, dinamičnost, svetlo ozračje. Vse to se počuti v prvih pol ure igre. Zgodba temelji na dejstvu, da je bilo človeštvo vnaprej pripravljeno za spopad z planetom z velikim asteroidom. Posebne kapsule so bile zamrznjeneljudi, ki naj bi obnovili svoje vrste na vitki Zemlji. Med njimi je bil glavni lik. Ko se je zbudil, je odkril, da človeštvo ni umrlo, ampak je začelo živeti po drugih zakonih. Svet se je spremenil v nepriznavanje, naselili so ga različni pošasti, prej nezaslišani bitji, in prebivalci niso zadovoljni s svojim prihodom. Proti znaku pod nadzorom igralca je celo lokalna vlada in se bo morala nenehno boriti. Razvijalci so združili odprti svet s potovanji po lokacijah, dirkah, vsestranskih bitkah in dobro zgodbo v enem projektu. To ni brez predloge, vendar ne motijo ​​občutka atmosfere skozi zaslon monitorja.

Sorodne publikacije