Pregled shremanskih izmenjevalcev datotek

Obstaja veliko različnih izmenjevalnikov datotek tipa "Shareman" na internetu. Imajo vlogo centralizirane zbirke vsebin, v katero vsi udeleženci dajo svoje datoteke. Pred obravnavo variant analogov "Shareman", je treba najprej razumeti, kaj predstavlja.

Malo o omrežjih za izmenjavo datotek

Uporaba skladišč za gostovanje različnih vsebin na spletu je omogočila ljudem, ki želijo deliti nekaj zanimivega, to storiti v razsutem stanju. Poleg tega so prve mreže za izmenjavo datotek omogočile zaslužek za to. Morda je bil to glavni dejavnik njihovega hitrega razvoja.


Skratka, shema je izgledala takole:
 • uporabnik je postavil zanimiv članek na katerokoli temo;
 • Uporabil je programsko opremo, ki jo je "nalil" na prenosnik;
 • na koncu izdelka ali neposredno v njej povezavo do odlagališča;
 • Drugi uporabniki so brali članek, nekateri pa so prenesli datoteko;
 • je prejelo majhno denarno nagrado za vsakih 1000 prenosov, ki so bili v skupni rabi.
 • Nato je prišla P2P tehnologija. Od takrat so omrežja za izmenjavo datotek vstopila v novo obdobje. Zdaj vam ni treba naložiti datotek na strežnik. Dovolj je bilo postaviti povezavo na posebno spletno stran s torrent strežnikom. Drugi uporabniki s podobnim programom bi lahko prenesli objavljeno datoteko neposredno iz računalnika v skupni rabi.

  "Shareman"

  Ta prenosnik datotek je pravi kombinator, ki združuje večtehnologije. Ima lastno stranko za prenos, veliko zbirko podatkov z najrazličnejšimi vsebinami, vgrajen predvajalnik in celo klepet.


  Visoka hitrost izmenjave datotek med uporabniki je zagotovljena s tehnologijo medsebojnih povezav. Bolj ko udeleženci razdelijo eno datoteko in so fizično bližje, hitreje jo prenese.

  Spremenljivke datotek, kot je "Shareman": pregled

  Spodaj boste videli kratek pregled podobnih aplikacij in storitev. To je lahko pomembno, če Shareman ni povezan zaradi prepovedi, zaklepanja ali zaradi drugih razlogov.

  DC ++ - eden od pionirjev tehnologije

  To je zelo priljubljena struktura za izmenjavo datotek. Stranka je zgrajena na omrežni tehnologiji DirectConnect. Razširja se svobodno in odkrito. Za dostop do skupne rabe datotek se morate povezati s zvezdiščem - majhnim delom celotnega omrežja. Praviloma ima vsaka od njih svojo temo in smer.
  To je verjetno prva stranka za omrežje P2P P2P. Obstajajo tudi alternativne različice programov za različne platforme.

  FrostWire

  Deluje na BitTorrent omrežjih. Večplastni izdelek napisan v Javi. Distribuira se brezplačno, vendar lahko stranka reklamne pasice. Obstaja vgrajeni klepet, ki pa ne ve, kako prenesti datoteke neposredno med uporabniki. Za varen prenos podatkov je ves promet šifriran z algoritmom TLS.

  Shareaza

  Eden od univerzalnih izmenjevalnikov datotek tipa "Sharemane", ki lahko deluje z večino znanih omrežij. Hkrati lahkoprenesete več datotek naenkrat iz več. Odjemalec vam omogoča, da v Shareazu ustvarite nekakšen profil in uporabite program za povezavo z notranjo družabno mrežo.

  ZONA - mlada odločitev

  Ta izmenjevalec datotek je osredotočen na tokovno omrežje. Ima lastno stranko, ki ima vgrajen predvajalnik. Tehnologija P2P se uporablja za predvajanje medijev. Program je opremljen s priročnim iskanjem velikega števila filmov, glasbe, programov, knjig, slik in druge vsebine.
  Zasnovan za večino znanih platform. Aktivno se razvija in izboljšuje. To je dober Shremanski stroj za izmenjavo datotek.

  eMule - stara, vendar trenutna

  Prosti odjemalec za omrežje za izmenjavo datotek ed2k. Za prenos podatkov program uporablja več različnih tehnologij. Razdeljen datotečni sistem vam omogoča, da povečate hitrost izmenjave. Razvijalci to stranko postavljajo kot izdelek brez komercialne uporabe. Ni oglasov ali vgrajenih modulov. Aplikacija uporablja namenski spletni strežnik, ki vam omogoča oddaljeno upravljanje z drugimi napravami, kot je telefon. Ena bolj priročna funkcija se lahko šteje za vgrajeni klepet.

  uTorrent - Most Popular

  Nima svojega omrežja. To je preprost torrent odjemalec za izmenjavo datotek in je verjetno najbolj priljubljen danes. Najnovejše različice imajo možnost ogledati medijske vsebine z uporabo tehnologije P2P. Na voljo na vseh napravah - od rešitev za mobilne naprave do strežnika. Odlično lokaliziranodržavah. Kot taka izmenjevalnik datotek tipa "Shareman" ni, vendar je eden najsvetlejših udeležencev te vrste omrežij.

  Najnovejši trendi

  Z razvojem tehnologij v oblaku se omrežja za izmenjavo datotek uporabljajo manj pogosto. Nekateri od njih so po novostih sploh izpopolnjeni. Posledično se pojavijo hibridi klasičnih izmenjevalcev datotek in oblakov. Programi, podobni Sharemane, so manj pogosti.
  Zdaj je veliko naročnikov v oblaku, kar je veliko bolj priročno. Razvoj različnih portalov z veliko količino medijskih vsebin vam omogoča, da ga predvajate na spletu. Hitrost sodobnih dobaviteljev je dopustna.

  Vpliv sodobnih socialnih mrež na repozitorije

  Še en hud udarec za datotečne storitve je povzročil nove tehnološke rešitve. In njihovo ime je socialna omrežja. Skoraj vse, kar je na internetu, je mogoče najti v najbolj znanih. Glede na udobje komunikacije in hitrost pridobivanja informacij, socialna omrežja precej presegajo zastarela skladišča za izmenjavo datotek.

  Sorodne publikacije