GAZ-22171 "Sable": fotografija in opis

Članek bo govoril o znani avtomobil v CIS - GAZ-22171 ali, kot se imenuje, "sable". Povedali bomo o zgodovini njegovega nastanka in produkcije, izpostavili bomo zanimiva dejstva v zvezi z njo in na fotografiji pokazali njegov videz. Prav tako ne bomo pozabili na značilnosti avtomobila, ki bo, upajmo, koristno za vsakega avtomobilista.

Zgodovina avtomobila

Domača serija manjših tonažnih minibusov, kombijev, tovornjakov, ki jih proizvaja avtomobilski obrat GAZ, začne svojo zgodovino nekje v poznih devetdesetih letih. Eden od njih - fotografija GAZ-22171 si lahko ogledate v našem članku. V tem času ima določene razlike od priljubljenih strojev "plinske" družine:
 • krajša medosna razdalja;
 • enojna zadnja kolesa;
 • neodvisna vzmetna vzmetenje.
 • "Sable" - in tako imenovani avto v ljudeh - ima nižji tovor (približno devetsto kilogramov) v primerjavi z "gazelami", vendar ima manjše velikosti, kar ji daje prednost pri delovanju v mestnih razmerah. Od začetka dvotisočne različice "Sable Barguzin", ali GAZ-2217 z zmanjšano višino strehe in nadomeščene z zadnjimi vrati, zamenjana z enim dvižnim vratom. Avtozavod je avto predstavil kot enoprostorec, vendar ni postal priljubljen.

  V tej seriji so modeli opremljeni s togo sprednjo osjo in kardanskimi tečaji. V njih je bil prenos izveden s polnim pogonom in distribucijoškatla, ki jo je Morse dal večplastni verigi. Od leta 2003 so bili avtomobili Sable posodobljeni zaradi lahkega inženiringa, zamenjave armaturne plošče, hladilnih rešetk, žarometov itd.

  Sorte avtomobilov družine Sobol

  Stroji iz družine Sobol vključujejo naslednje modele:
 • GAZ-231;
 • GAZ-23107 s polnim motorjem;
 • v celoti iz kovine GAZ-2752;
 • Celoten kovinski vagon s polnim pogonom GAZ-27527;
 • GAZ-2217 "Sable Barguzin";
 • "Sable Barguzin" s polnim pogonom GAZ-22177;
 • GAZ-22171 "Sable";
 • "Sable" s polnim pogonom GAZ-221717.
 • Od leta 2006 je bil Sable izdan z GAZ-3302. To je pomagalo povečati proizvodnjo tega nizko tonskega avtomobila. Do tega trenutka je bila izvedena v majhnih sklopih, ki niso zadostili trenutnemu povpraševanju po tem avtomobilu. Še posebej priljubljenih avtomobilov "Sable", ki se uporabljajo v centrih velikih mestih, kjer je najpogostejša potovanja tovornjakov, nosilnost, ki presega eno tono, je prepovedano, in "sable" in zasnovan v luči teh omejitev. Sobol je bil umaknjen iz proizvodnje v začetku leta 2010. Namesto tega je uvedba novega modela - "Sable-Business" z izboljšanimi enotami in vozlišči. Čeprav se majhne serije avtomobilov iz modela iz leta 2003 še naprej zbirajo v tovarni avtomobilov. Tržni oddelki predstavijo ta avto kot mini-bus za turistične ture, kot so šolski avtobus, družinski avto ali poslovna potovanja.

  Izkoriščanjeavtomobil "Sable"

  Vozilo GAZ-22171 obstaja v dveh različicah:
 • prostor s šestimi sedeži;
 • Desetstropni visoki salon.
 • Za njim je prostorno mesto, ki se lahko uporablja za prevoz prtljage. Sedeži so opremljeni z nasloni za glavo in zložljivimi nasloni za roke, zaradi česar je kombi bolj udoben. Poleg tega je v salonu GAZ-22171 na voljo miza in nočna razsvetljava. Obstajajo tudi ogrevalni in prezračevalni sistemi. Poleg tega je avtomobil opremljen z loputo za prezračevanje v vročem vremenu, vsa stranska okna pa se lahko premikajo. V salonu avtomobila GAZ-22171 lahko najdete oblazinjenje iz najnovejših praktičnih materialov, ki omogoča avtomobilu, da poveča preklic hrupa. Spredaj neodvisno vzmetenje avtomobila in vgradnja posebnih pnevmatik omogočata enostavno upravljanje, notranjost pa ima dva izhoda: stranska drsna vrata in zadnjo lopatico. Treba je omeniti, da je v obdobju obratovanja avtomobila redki dogodek, zahvaljujoč kakovostnemu asortimanu z uporabo sodobne opreme, tehnologij in komponent.

  Značilnosti avtomobila GAZ-22171

  Tehnične značilnosti GAZ-22171 bodo najbolje prikazane v tabeli. Značilnosti GAZ-22171

  Skupne dimenzije  484h207h220 metri  Glede na modifikacijo je masa  od 213 do 218 ton  Nosilnost  08 ton

  GAZ-22171 avtomobili "Sobol" so opremljeni z bencinskimi dizelskimi motorji, avtomobili so opremljeni s petimi stopnjamimehanski menjalnik.

  Zunanjost in notranjost avtomobila

  Na fotografiji, ki je v članku, lahko vidite opisano vozilo iz notranjosti kabine.
  Na drugih fotografijah si lahko ogledate ta avto in zunaj. Kot je povedal avtomobilov, je resnično univerzalen. Za nekatere ljudi je to komercialno vozilo, nepogrešljiv pomočnik pri delu: zanesljiv, okreten, prilagojen urbanim razmeram; za druge - družinski kombi za potovanje in počitek vse družine. Če povzamemo, lahko rečemo, da je ta avtomobil konkurenčen tekmec za domače in tuje avtomobilske stroje te vrste strojev.

  Sorodne publikacije