Kako nadgraditi sistem Windows Vista na Windows 7: navodila po korakih

Tudi glede na Microsoftove lastne menedžerje operacijski sistem Windows Vista ni bil uspešen. Iz tega razloga je praktično takoj ekipa razvijalcev prevzela ustvarjanje znane sedme različice. Ta članek je svetovalec pri prehodu na Windows 7. V njem se lahko seznanite z vsemi fazami posodabljanja operacijskega sistema računalnika.

Kako nadgraditi operacijski sistem Windows Vista na Windows 7

V bistvu ni posebnega algoritma, razvijalci niso zagotovili visokokakovostne programske opreme za nadgradnjo operacijskega sistema na novo različico. Zato bomo upoštevali način uporabe zagonskega čiščenja z želenim oknom.


Celotno navodilo bo razdeljeno na faze, da se olajša zaznavanje informacij. Po dokončanju vsakega elementa se izvede nadgradnja sistema Windows Vista na sedmo različico.

Pripravljalni ukrepi

Najprej je treba razpravljati o vsem, kar je potrebno za izpolnitev naloge. Da, nujno morate imeti pogon USB. Potrebna količina je neposredno odvisna od velikosti slike operacijskega sistema. Pogosto dovolj 4 gigabajta, vendar je bolje, da se pozavarovajo in pripravijo osem-gigabajtni flash pogon.
Pojdimo neposredno na operacijski sistem. Potrebujemo njeno podobo, ki jo lahko enostavno prenesete na spletu. Če imate pogon z licenco Windows 7, ga uporabite. Potrebovali boste tudi program za zapisovanje zagonske slike na pomnilniški pogon. VTa članek bo uporabljal Rufus, ki ga lahko brezplačno prenesete na uradni spletni strani. Program ne zahteva namestitve, zato samo prenesite datoteko v katerokoli mapo in pojdite na naslednji korak.


Snemanje zagonske slike

Nadaljevanje navodil o tem, kako nadgraditi sistem Windows Vista v sistem Windows 7, bomo verjetno šli na glavno stopnjo - ustvarili zagonski disk. Dejstvo je, da če slika sistema ni pravilna, namestitev novega operacijskega sistema Windows ne bo delovala. Zato natančno sledite navodilom:
 • Prenesite sliko operacijskega sistema, vstavite bliskovni pogon v računalnik in zaženite program Rufus.
 • V aplikaciji morate nato izbrati vstavljeni pogon. To naredite na prvem spustnem seznamu.
 • Sheme particij, ciljnega sistema, datotečnega sistema in velikosti gruče ni treba spreminjati.
 • Na spustnem seznamu Način prenosa izberite ISO in nato kliknite gumb "Izberi".
 • Pojavi se okno upravitelja datotek, v katerem morate odpreti imenik zagona sistema Windows 7 in dvokliknite nanj.
 • Po želji lahko spremenite ime bliskovnega pogona tako, da ga vnesete v vrstico "Nova oznaka za oznake".
 • Ko boste izpolnili vsa zgornja navodila, boste morali klikniti na gumb "Start", nato pa se bo začel postopek snemanja slike na napravi USB. Počakajte na dokončanje - ko se prikaže "Done" in kliknite gumb "Close". Drugi korak v navodilih o tem, kako nadgraditi sistem Windows Vista v sistem Windows 7, se lahko šteje za popolnega. Zdaj lahko greštretji

  Zagon najnovejše različice programa Windows 7 Installer

  Ko končate zgornje korake, morate zagnati računalnik iz zagonskega nalagalnika, ki ste ga ustvarili. Na žalost je to na vsakem računalniku na različne načine. Glavna stvar je, da poiščete ključ, ki ga morate klikniti, ko zaženete računalnik, da pride v meni Boot. Najpogosteje je napisana na začetnem zaslonu, nekje v spodnjem delu. To je lahko F8 F9 F10 ali F12. V skrajnem primeru lahko odprete želeni meni, kot pravijo, "metodo klopov".
  Ko pridete do menija za zagon, morate izbrati bliskovni pogon, ki ga želite prenesti iz njega. To storite s puščičnimi tipkami na tipkovnici Enter. Če vse naredite prav, se bo na zaslonu prikazal zagonski zaslon sistema Windows 7. Počakajte, da se priklopijo vse potrebne datoteke in se prikaže okno za dobrodošlico. Pozval vas bo, da izberete jezik operacijskega sistema. Privzeta je pogosto ruska, če pa želite, jo lahko spremenite.
  Samo kliknite na gumb "Naprej" in zadnji korak v priročniku se bo začel o tem, kako nadgraditi sistem Windows Vista na Windows 7.

  Prvi koraki

  S tem, kar ste že povedali, boste padli v nastavitve operacijskega sistema iz " Microsoft ". \ T Pred vami mora biti velik gumb »Namesti«. Seveda, če ste pred tem izbrali ruski jezik. Kliknite nanj. Nato naredite naslednje:
 • V oknu z licenčno pogodbo morate prebrati besedilo in v primeru odobritve vseh pogojev določiti oznako "Sprejmem licenčne pogoje".Treba je omeniti, da če to ni storjeno, naslednja namestitev ne bo na voljo. Nato kliknite gumb "Naprej".
 • Pojavi se okno z izbiro vrste namestitve. Ker bomo posodobili sistem, morate izbrati ustrezen element »Posodobitve«. Če ste na diskih, lahko vse nastavitve izvedete ročno tako, da izberete »Dokončaj namestitev«.
 • Začel se bo postopek preverjanja združljivosti novega operacijskega sistema z računalnikom. Počakajte na dokončanje.
 • Predstavljen bo rezultat pregleda. Najpogosteje bo seznam programov, ki lahko po nadgradnji delujejo nepravilno. V vsakem primeru jih je mogoče ponovno namestiti v prihodnosti. Preglejte poročilo in kliknite »Zapri«.
 • V bistvu je bilo to dejanje, ki je potekalo pred začetkom posodobitve. Na zaslonu boste videli fazo namestitve. Vse kar je še treba je počakati na njihovo dokončanje.

  Zaključek

  Treba je omeniti, da je nadgradnja Vista na Windows 7 brezplačna, glavna stvar - najti ustrezno podobo operacijskega sistema na internetu. Upamo, da vam je bil članek koristen in računalnik lahko nadgradite na sedmo različico sistema Windows. Ko je USB pogon nameščen, ga lahko formatirate in uporabljate kot običajno.

  Sorodne publikacije