Kako kopiram plast v Photoshopu? Nasveti in triki

Več ali manj izkušen uporabnik Adobe Photoshop že pozna koncept plasti. Plasti so pomemben del grafičnega urejevalnika, ki omogoča preprosto urejanje slike in vam daje veliko prednost pri delu s slikami. Ni vsakdo pozna celotno funkcionalnost plasti plošče, čeprav bodo nekatere funkcije uporabne za strokovnjake. Kako lahko na primer kopiram plast v Photoshop CS na drugo sliko? Poleg tega razmislite o podvajanju plasti, njihovem prenosu in premiku.

Kako kopirati plast v Photoshopu

Kot smo že omenili, so plasti najpomembnejši element, ki ga morate uporabiti. Brez tega ne bi bilo mogoče retuširati fotografij in ustvarjati grafičnih predmetov na ustrezni ravni. Pogosto se zgodi, da morate kopirati in kopirati plasti.


Pri oblikovanju projekta se morate zateči k ustvarjanju novih dokumentov, kjer morate premakniti vse delo, ki je bilo prej. Pred kopiranjem plasti v Photoshopu morate uporabiti navodila:
 • Odprite dve sliki v različnih dokumentih, ki bodo skriti v zavihkih (običajno predpostavimo, da je prva slika izvirna, druga pa tam, kjer se premikajo plasti).
 • Na prvi plasti izberite zahtevane plasti.
 • Na zadnji stopnji je mogoče uporabiti eno od treh predlaganih metod. Prva metoda je, da morate vse sloje formatirati v eno in označiti vsena sliki in nato prilepite kopirano sliko v nov dokument. Drugi je poudariti plasti in z miško premakniti iz enega imenika v drugega. Zadnja metoda je, da izberete orodje za premik v vrstici za hiter dostop in povlečete zahtevano plast na novo sliko.
 • Še vedno lahko upoštevate eno od vprašanj: Kako prekopirati plast v Photoshopu s tipkovnico? Izberite želeno in kliknite na kombinacijo tipk na sliki: Alt + levi gumb miške.


  Podvajanje plasti

  Upoštevajte funkcijo dvojnika iz dveh položajev: znotraj slike in med slikami. Druga metoda je praktično enaka kot kopiranje sloja v Photoshopu. Ko uporabnik obvlada te funkcije, bo veliko lažje urejati sliko.
 • Znotraj slike. V plasti morate izbrati plast in jo kliknite z desno miškino tipko, nato pa izberite "Ustvari podvojeni sloj". Pojavi se okno, v katerem je treba podati ime novega sloja.
 • Med slikami. Odprite dve sliki (kot v primeru kopiranja). Dodelite želeni sloj (ali skupino) in ustvarite dvojnik celotnega seznama izbranih elementov. Končna poteza se prenaša z ene lokacije na drugo z uporabo ene od metod, ki so določene v razdelku »Kako kopirati plast v Photoshopu«.
 • Spreminjanje naročila

  Photoshopovo okolje je podvrženo določenemu pravilu - plasti se prekrivajo drug na drugega. To pomeni, da bodo najnižji skriti vsi ostali. Delo s plastmi vključujeSama sprememba tega reda - da jih spremenite v Photoshopu je lažje kot preprosto. Samo uporabite kazalec in preprosto premaknite plasti na novo mesto. Vendar se je treba zavedati, da bodo na izbrane in dodane vse sloje skupaj dodane nove.

  Druge plasti

  Uporabne so lahko nekatere dodatne dejavnosti s plastmi, ki so lahko uporabne v praksi.
 • Možnosti prekrivanja. S to funkcijo lahko urejate plast, spreminjate njeno preglednost, kap, senco in drugo.
 • Rasterizirajte plast. Če delate z vektorsko grafiko ali s pametnim predmetom, boste morda potrebovali to funkcijo za delo z njimi.
 • Pretvori v pametni predmet. Uporabniku pomaga urediti predmete, ne da bi pri tem izgubila kakovost slike.
 • Sorodne publikacije