Kako pripraviti trikotnik v Photoshopu - nasveti in triki

Adobe Photoshop ima posebno mesto med uporabniki. To je profesionalni urednik z velikim številom funkcij. Z njihovo pravilno uporabo lahko retuširate fotografije, ustvarjate grafične ilustracije, 3D objekte in še več. Za začetnike bo težko takoj razumeti najbolj preproste stvari, na primer, kako v Photoshopu narisati trikotnik. Ali pa je začetniku težko delati s plastmi. Na internetu lahko najdete veliko tečajev o "Photoshopu". Govorijo o razlikah v delu, so izobraževalne.

Kako narisati trikotnik v Photoshopu?

Trikotnike lahko pripravite na več načinov. Če želite to narediti, bodite pozorni na orodno vrstico - vse, kar potrebujete, je tu. Najprej morate razumeti, kako uporabljati orodja Photoshop. Vsak element na plošči ima svojo posebno funkcijo. Obstajajo ščetke, črte, povečevalna stekla, čarobne palice in še veliko več. Uporabnik mora biti pozoren na dejstvo, da lahko v eni celici vsebujejo različne parametre. V radirki lahko na primer najdete orodja »Ozadje brisalnika« in »Čarobni brisalec« z desnim klikom na orodje. Grafični trikotnik lahko narišemo z naslednjimi orodji, ki jih bomo upoštevali v članku:


 • Orodje Line;
 • orodje za mnogokotnike.
 • Uporaba orodja Line

  Kako narediti trikotnik v Photoshopu z uporabo linij? Zelo preprosto. Izberite orodje z istim imenom,Na vrhu menija nastavitev lahko prilagodite parametre, ki jih zahteva uporabnik. Na primer, barva polnila, barva konture, debelina črt, debelina črte in drugi predmeti.
 • Za poljuben trikotnik. Po izbiri parametrov naredimo prvo vrstico. Od konca prvega potegnite prijatelja. Povezujemo konec drugega in začetek prve vrstice. V meniju plasti izberite tri oblike (Shift + levi gumb miške) in z desno miškino tipko kliknite element »Spoji oblike«. Nekateri so opazili, da je v procesu ustvarjanja trikotnika blizu kazalca prišlo do majhnega okna s stopnjami kota in dolžino črte. S tem majhnim panelom lahko uporabnik prilagodi nastali trikotnik.
 • Za pravokotni izotopski trikotnik. Uporabite tipko Shift, da naredite črto. Druga vrstica naredimo od konca prvega, nastavimo kot 45/90 stopinj, ko pritisnemo Shift, dokler pomožne točke ne pokažejo želene točke zaustavljanja. Povezujemo ti dve vrstici tretjega.
 • Uporaba orodja Polygon

  Najbolj preprost ukaz za risanje trikotnika v Photoshopu. Kot smo že omenili, orodna vrstica v eni celici vsebuje veliko različnih orodij. V celici, kjer je bilo orodje "Line", je "poligon". Ko jo izberete z vrha, se prikaže okno za urejanje (kot je bilo pri "vrstici"). Tam lahko nastavite zahtevane parametre. V polje "pogodbenice" vnesite 3.
  Privzeto bo zgrajen enakostranični trikotnik, kjer so vse strani 60stopinj Nastalo sliko lahko izvlečemo in pritisnemo, da dobimo želeno obliko. To naredite tako, da sledite naslednji poti »Uredi« & gt; "Pretvorba konture" & gt; Prilagodite ali uporabite tipko Shift + T.

  Sorodne publikacije