Philips W536 Telefon: Funkcije, primerjave s konkurenti in povratne informacije

Segment mobilnih telefonov je že dolgo razdeljen na dva razreda. Prvi je model s tradicionalno obliko, drugi pa so pametni telefoni, za katere so značilni veliki zasloni, zmogljivo "polnjenje" in pomanjkanje gumbov za strojno opremo. Vendar je ta delitev pogojna in nekatera podjetja poskušajo v ločenih oblikah združiti najboljše od obeh kategorij. Kombiniran pristop so pred nekaj leti pokazali ustvarjalci modela Philips W536, ki je delno ohranil ideologijo klasičnih "cevi", vendar je funkcionalno odražal kakovost tipičnega pametnega telefona.


Videz modela

Zasnova izvedbe naprave je predstavljena v ideji, kaj bi moral biti običajen "pameten" telefon. Toda tukaj se izsledijo lastnosti monobloka. To je zaokroženo okrog robov ohišja, rahlo debel dizajn in ozek zaslon - v vsakem primeru v primerjavi z drugimi pametnimi telefoni. In zelo izvirni poudarek je bil na slogovnih variacijah Philips Xenium W536, izraženih v barvni shemi. Zadnji pokrov je predstavljen ne samo v standardni črni, temveč tudi v svetlo rožnati barvi. Zaradi tega je model bolj zanimiv in nepozaben.


Kakovost materialov in zbiranje terjatev ne povzroča. Nizozemsko podjetje je znano po zanesljivih korpusih ne samo za modele gumbov, temveč tudi za visokotehnološke telefone z velikimi ravnimi zasloni. Površina zaslona na dotik ščiti ploščo iz steklenih vlaken. Na vrhuDel zvočnika se nahaja, matrica kamere, kot tudi senzorji osvetlitve in približevanja. Spodnji del funkcionalne plošče Philips W536 je izveden v skladu s standardno zasnovo s tremi gumbi. Bočne zunanje kontrole nimajo najboljše lokacije. Na primer, gumb za glasnost je na zgornji strani, z majhno potezo. Ergonomija plastičnega ohišja na splošno tudi ne pokvari udobja. Pomanjkanje tesnih območij, tudi brez perforiranih vložkov, bi lahko bilo upravičeno, če površina ne bi zdrsnila s plastike. Zato obstaja velika nevarnost, da bi napravo nenamerno spustili iz rok, ta odtenek pa se izravna le z močjo zbora.

Glavne značilnosti

Na videz lahko sodimo, da pripadajo napravi v kategorijo pametnih telefonov na podlagi zaslona na dotik in njegovih velikosti. V smislu parametrov tehnične "polnjenje" ni tako nedvoumno, kot gumb telefoni v zadnjih letih so bistveno napredovala v smislu učinkovitosti. Kljub temu pa model Philips W536, ki je opisan spodaj, ponuja široko paleto funkcionalnih izboljšav:
 • Frekvenca procesorja je 1000 MHz.
 • Število jeder - 2.
 • Operacijski sistem - Android 4.0.
 • RAM je 512 MB.
 • Vgrajeni pomnilnik - 2 GB.
 • Vrsta podprtih pomnilniških kartic - MicroSD.
 • Količina pomnilniških kartic - največ 32 GB.
 • Format avdio vhoda - 35 mm.
 • Debelina naprave je 115 mm.
 • Višina - 1275 mm.
 • Širina - 65 mm
 • Teža - 141 g.
 • Glede nafunkcionalnost, model ima avdio in video predvajalnik, FM radio, diktafon in celo GPS navigacijski sistem. Pomemben je tudi sistem moči, saj proizvajalčevi načrti pogosto zmagajo na tekmovanju prav zaradi velikih baterij. Res je, v tem primeru lahko rečemo, da je baterija najmočnejša stran, ki naredi telefon Philips W536. Značilnosti litij-ionskega elementa v prostornini 1630 čarovnika nudijo priložnost za 11 ur pogovorov in podporo za izvedljivost za 407 ur, vendar zapis ni dovolj. Po drugi strani pa so po standardih klasičnih sodobnih pametnih telefonov te vrednote več kot privlačne.

  Značilnosti zaslona

  Koncept izvedbe zaslona prav tako kaže na kombinacijo različnih pristopov k oblikovanju sodobne mobilne naprave. Kakovost zaslona, ​​na eni strani, temelji na tehnološkem kapacitivnem čarovniku, po drugi strani pa sama oblika majhnega zaslona kaže, da pripada napravi, prav tako kot pametni telefon na začetno raven. Sedaj morate prebrati več o zaslonu Philips Xenium W536. Značilnosti so posledica matrike 4 palcev s podporo 262 tisoč barv, ločljivostjo 480x800 in razmerjem 16:10. Veliko več pozornosti zasluži zaslon na dotik. Izvaja multi-touch tehnologijo, ki omogoča sočasno snemanje do treh dotikov. Hkrati z občutljivostjo premaza in odzivnostjo v reakcijah določenih težav ni opaziti.


  Sicer matrični TFT-LCD prikaže povprečje za kazalnike svojega razreda. Koti gledanja se pojavijo, koočiten nagib - v takšnih primerih izgine, tako svetlost kot kontrast. Toda to je pogost pojav za takšne matrike. V standardnem načinu lahko računate na ločljivost slike in optimalen prenos barv. Vendar pa ne moremo reči, da tudi v razredu proračuna, model ima resno prednost pred konkurenti. Philips W536 bo slabši od modelov Fly IQ442 in ZTE V889M, ki jih je težko pripisati prvovrstnim izdelkom. V vsakem primeru se očitne pomanjkljivosti vedno lahko popravijo z uredbo, kar je pravilno opravljeno.

  Kakovost fotografiranja

  Tudi iz najpomembnejših pametnih telefonov s posebnim raziskovanjem v smislu fotografij - in še več videoposnetkov ni treba čakati. Je to, da nekateri dragi modeli s sprednjega dela segmenta kažejo kakovost materialov blizu kamer. Toda takšne izdelke je težko vključiti modele Philips W536. Značilnosti glavne matrike so izražene s 5 Mp, frontalnim - in sploh z Mp. Moram reči, da so na primer inženirji Samsung uspeli in na takšnih vrednotah dokazati dostojno kakovost fotografiranja tudi na telefonu s tipkami. Toda Philipsov model in resolucija 2560h1920 se ne more pohvaliti s tem. Za fotografije je značilen ozek dinamičen spekter, neenakomerna belina in skromna ostrina. Če pa pravilno uporabljate zelo bogato funkcijo v obliki samodejnega ostrenja, merjenja osvetlitve in ekspozicije, lahko računate na dobre posnetke. Podpira model in video zajem. Ločljivost za ta način je 1280x720 pri frekvenci 30c /s Tudi na splošnem ozadju je kakovost sprejemljiva, toda za umetniške naloge je malo verjetno, da bi ustrezala. Še posebej zato, ker so posnetki shranjeni v formatu 3GP, maksimalno trajanje pa ne presega 30 minut. Videoposnetki Philips Xenium W536 vključujejo pravilno delo v storitvi Skype, kar ni nič nenavadnega, tudi pri polnopravnih pametnih telefonih. Poudariti velja tudi bogastvo dodatnih možnosti, ki vam omogočajo diverzifikacijo fotografskih materialov z učinki in filtri. In to ne omenja širokih osnovnih nastavitev fotoaparata, vključno s podporo za novo obliko za obdelavo fotografskih materialov HDR.

  Aplikacije Philips W536

  Model je opremljen s široko paleto programov, vključno s servisnimi programi in multimediji. Tradicionalno so ustvarjalci vključili redne igre, budilko z možnostjo nastavitve večih časovnih točk, kalkulator, glasovno iskanje itd. Od novih aplikacij lahko opazite YouTube, ki omogoča iskanje in gledanje videoposnetkov v celozaslonskem načinu. Za delo na internetu je tudi poseben brskalnik datotek, ki deluje v povezavi s storitvijo Google+. Za delo z dokumenti ima Philips W536 tudi posebno orodje. Ne samo, da si lahko ogledate datoteke, ampak jih tudi urejate. To ni vedno priročno, toda teoretična možnost uporabe takšnih sredstev sama po sebi ni nepotrebna. Ločena aplikacija je GPS-navigacija, ki je osredotočena na delo s storitvijo Google Zemljevidi. To je tipična programska oprema za vse naprave v Androidu, v tem primeru pa obstaja ena neprijetnost. Dejstvo je, da aplikacija zahteva stalnoiskanje spleta, ki vsaj vpliva na oskrbo z energijo, da ne omenjam pretoka prometa. Na drug način, isti zaslon na dotik uporabniku omogoča udobno delo. Multitouch omogoča enostaven dostop do iger, kartiranje poti, uporabo možnosti za brskanje po internetu itd. Stabilno delo na spletu, mimogrede, prispeva ne le k operativni tehnični osnovi, ampak tudi k sodobnim modulom brezžične komunikacije. Proizvajalec se ne trudi vedno osredotočiti na napredne tehnološke rešitve, vendar so v tem modelu ti poskusi očitni in uspešni.

  Možne okvare in popravila

  Težave s Philipsovimi telefoni se pojavljajo redko, vendar ta model ni popolnoma imun na njih. V praksi je morda treba zamenjati ploščo na dotik, plošče z vtičnico, očistiti notranje površine itd. Potreba po čiščenju je običajno primer, če je izrazit popačen zvok mikrofona Philips W536. Spodnjo ploščo ali zanko v sistemskem mikrofonu lahko zamenjate z novimi komponentami. Na trgu so ti moduli na voljo za 400-700 rubljev. Glavna stvar - kupiti PCBA majhnih tabel serije W, to je, ustrezni model. Enako velja za plošče na dotik, ki se zamenjajo zaradi izgube občutljivosti. Ta problem se le redko vidi in pogosto povzroči mehanske poškodbe. V takih primerih se lahko Philips W536 prav tako samostojno popravi. Plošča in zaslon na dotik enako zahtevata razčlenjevanje ohišja, izdelanega s posebnim orodjem. Poleg tega se za pritrditve uporabljajo novi pritrdilni mestisestavnih delov Pri tem je pomembno ohraniti pravilnost povezave stikov in na splošno obliko delov. Včasih se z razstavljanjem in čiščenjem plošč poskušajo rešiti problemi šibkega zvoka. Toda to je smiseln predlog, saj v nekaterih različicah firmwarea dinamično omejujejo potencial programa. Zato je edini izhod iz situacije uporaba novih različic glavne. Strokovnjaki priporočajo prilagojeno firmware za te namene, ki popravi določene parametre telefona in funkcij.

  Primerjava s konkurenčnimi vozili

  \ t
  Presečne niše na trgu so precej nestabilne, vendar so njihove prednosti ravno v odsotnosti konkurence. Tako se šteje pametni praktično ni analogov v družinah proizvajalcev na isti ravni. To napravo lahko primerjate samo s kitajskimi modeli, za katere razvijalci zaradi drugega razloga razvijajo ozke in nepriljubljene segmente, pri čemer pogosto izdajajo eksperimentalne naprave. Na primer, že je govoril o pametnem telefonu Fly IQ442, ki je opremljen z boljšim zaslonom, fotoaparat pa ga naredi jasne slike. Poleg tega je sprememba IQ442 ima dober GPS sprejemnik, spet mimo Nizozemskega telefona. Po drugi strani pa je osnovna kakovost materialov, montaža in moč "polnjenje". V skladu s to značilnostjo je pametni telefon Philips W536 izvlečen, ne samo iz kitajskih naprav. Katere druge možnosti je mogoče obravnavati kot alternativo? Za tiste, ki računajo na slikovni naglas, je vredno pogledati Alcatel OT-992D. To je eleganten, tanek in lahekpripomoček, ki ima enako funkcionalnost kot tudi posebno zaščito pred vlago. Za tiste, ki želijo malo prihraniti, lahko priporočite ZTE V889M. To je praktičen model, ki je opremljen s cenejšo TN-matriko. Za multimedijske navdušence ta rešitev verjetno ne bo delovala, toda utilitarne komunikacije in komunikacijske spremembe V889M so dobre. V vseh primerih pa bo glede na kriterije trajnosti, zanesljivosti in stabilnosti dela predstavnik znamke Philips še vedno imel prednost. Čeprav v tej smeri, razvijalci imajo veliko prizadevati, ki zagotavljajo modeli novih generacij bolj ergonomskih in zaščitenih stavb.

  Pozitivne povratne informacije

  Pogosto odločilni dejavnik pri izbiri modelov Philips je njihova praktičnost. V tem primeru je to pravilo izšlo. Mnogi upoštevajo prednosti plastičnih plošč, ki imajo dobro obliko in ščitijo "polnjenje" pred poškodbami. Omeniti je treba zasnovo. Na trgu lahko najdete bolj živahne barve in splošne slogovne možnosti oblikovanja, vendar to velja bodisi za modele bonusov, bodisi za odkrite državne uslužbence, ki jim niso bile dodeljene druge ugodnosti. V tem primeru svetla zadnja plošča naredi napravo Philips Xenium W536 bolj zanimivo kot povprečje. Ocene na osnovi procesorja moči upoštevajo tudi prednosti telefona. 512 MB RAM-a se dolgo ne smatra za visoko za pametni telefon, vendar se v tem modelu popolnoma integrira z zahtevami glede učinkovitosti. Zato uporabniki prepričljivo predvajajo videoposnetke, igre in kartografska gradiva.
  Zaslon povzroča dvoumne misli, vendar je med njimi tudi veliko pozitivnih ocen. Prvič, model cenijo ljubitelji velikih zaslonov, ki lahko delajo z dokumenti. Mimogrede, naprava celo bere format PDF, ne da bi povzročila zrušitve in zamude. Drugič, ne povzroča kritik in plošče na dotik, ki deluje jasno in odgovorno. Philipsova baterija W536 zagotavlja 11 ur neprekinjenega pogovora na seznamu plus. Če ta indeks primerjate s standardi običajnih telefonov s tipkami, posebni učinki ne bodo vplivali na potencial baterije. Toda v ozadju "over-the-top" pametnih telefonov, varčevanje z energijo te naprave izgleda zelo privlačno.

  Negativni odgovori

  Eno najšibkejših mest v tej napravi je kamera. Ustvarjalci so veliko naredili za izboljšanje splošne ravni streljanja, vendar je to v glavnem doseženo s pomožnimi dejavnostmi. Uporabniki prav tako opozarjajo na nizko kakovost samih modulov Philips W536. Pregledi na zaslonu s kritičnimi opombami ne kažejo toliko na matrico, temveč na nepripravljenost razvijalcev za uporabo bolj tehnološkega formata IPS. Sodobni modeli pametnih telefonov v vrednosti več kot 10 tisoč rubljev. ne opravljajo več brez matrik te vrste, ker se zahteve za značilnosti "slik" povečujejo. Med kritičnimi ocenami je veliko manjših pripomb glede različnih operativnih, funkcionalnih in strukturnih odtenkov. Na primer, premaz trpežnega in zanesljivega telesa greši z marketisom in pomanjkanjem tesnih področij. Vgrajena LED je neučinkovita in kakovostnaosvetlitev kamere in kot popolna svetilka. Obstajajo tudi trditve o dinamiki, ki zagotavljajo Philips W536 telefon v standardnem kompletu. Običajno utripanje pomaga rešiti to težavo, vendar uporabniki izvirne različice kažejo na slabost zvoka in vibracij.

  Sklep

  Model je še enkrat dokazal trdne prednosti Philipsovih mobilnih naprav in enake slabosti, ki segajo od enega modela do drugega. V prvi kategoriji lahko vklopite kapacitivno baterijo, zanesljivost, kakovost montaže in nenavadno obliko. V zvezi s slabostmi je model nadaljeval nizko kakovostno snemanje, enak zvok in zaslon, ki je lahko precej bolj dostojno. Res je, da položaj z zaslonom ni tako očiten. In to ni niti o prednostih zaslona na dotik Philips W536. Akumulator v povezavi s tehnološko matrico IPS bi lahko zagotovil enako oskrbo z energijo. Vgrajena matrika TFT-LCD, skromna poizvedovanja, prispeva k varčevanju energije telefona. Zato je lahko odločilen dejavnik nevtralno delovanje. To je lahko uspešna konfiguracija operacijskega sistema in procesorja. Večina multimedijskih operacij se izvaja brez zamud, kar omogoča uporabo telefona tako za zabavo kot za pomožno komunikacijsko orodje. Še posebej, če pomislite na dolg čas podpore avtonomije. Na trgu je ta model na voljo za 8-9000. Po standardih sodobnih pametnih telefonov je še vedno proračunska kategorija. Tudi možnosti telefona niso najširše - dovolj za spominPrimerjava funkcionalnosti s konkurenčnim modelom Fly IQ442. Druga stvar je, da Philips ponuja resnično visoko kakovostno napravo, ki v prvih mesecih delovanja ne bo vir neprijetnih presenečenj, tako kot pri poceni kitajskih modelih. S temi parametri lahko celo pametni telefoni tekmujejo z zmogljivostjo legendarnih telefonov prejšnjih generacij.

  Sorodne publikacije