Kako ustvariti plast v Photoshopu: Trije preprosti načini

Plasti v Photoshopu se uporabljajo za ustvarjanje želene slike. To je zelo podobno uporabi transparentnega papirja, da dobimo na primer kolaž. Poleg tega lahko zahvaljujoč slojem shranite izvirno sliko v primeru napačnih operacij. Prav tako so lahko popolnoma različne slike, besedilo, bleščanje. Torej, kako ustvariti plast v Photoshopu? Spodaj so možnosti.

Treba je opozoriti, da strokovnjaki priporočajo uporabo originalne angleške različice Photoshopa. Zato v članku predstavljamo fotografije z napisi in besedilom v angleščini.


Kje se nahajajo plasti

Najprej morate odpreti datoteko z želeno sliko ali ustvariti nov dokument. Po navadi lahko pred izgledom delovnega področja slike vidite posebno okno na desni strani, kjer se nahaja zavihek Plasti. Če ta zavihek ni prisoten, v vodoravnem meniju kliknite Window (v ruskem "Window"), nato pa ga najdete na seznamu Layer ("Plasti"). V meniju se na levi strani prikaže kljukica, okno »Lastnosti« in odprt zavihek s plastmi. Zdaj lahko začnete. Opozoriti je treba, da se lahko okno z lastnostmi po lastni presoji premika po celotnem delovnem območju. Če želite to narediti, premaknite kazalec na zgornji rob, pritisnite levi gumb miške. Ne izpustite ga, premaknite okno na mesto, kjer je najbolj primerno za uporabnika. Nato spustite gumb. To se običajno izvede, ko je slika zelo velikavelika ali zahteva širitev, da bi videli vse podrobnosti in delali z njimi.


Ustvarjanje plasti z oknom Lastnosti

Nato se postavi vprašanje, kako ustvariti plast v Photoshopu, kje kliknete? Spodaj je fotografija, ki jasno prikazuje namige. Če želite vaditi in si zapomniti, kje se nahaja, v računalniku odprite program "Photoshop".
Vse funkcije, povezane s plastmi, se nahajajo na dnu okna Lastnosti na zavihku Plasti. Druga ikona na desni je "Ustvari nov sloj", ki v angleščini pomeni New Lawer. Samo pritisnite levi gumb miške, da se prikaže. Priporočljivo je, da bodite pozorni na to, kje se v zavihku pojavi nova plast. Praviloma se nahaja nad prejšnjim.

Odklepanje slike

Opozoriti je treba, da ima odprt dokument privzeto način ozadja. V oknu z lastnostmi vidne na desni "zamochok" in napis "Ozadje". To pomeni, da slika ne more delovati. Blokiran je iz vseh operacij. Če želite postati delavec, morate z levim gumbom miške dvakrat klikniti »Ozadje« v istem zavihku »Plasti«. Prikaže se vodoravno pravokotno okno s predlogom, da bo slika nova plast in ji dodeli ime. Na ta način postane jasno, kako ustvariti novo plast v Photoshopu na izvirni slikovni datoteki.

Še dva načina za ustvarjanje

Photoshopa ima več možnosti za ustvarjanje nove plasti. Ena od njih je bila že obravnavana. Naslednja metoda vključuje uporabov zgornjem horizontalnem meniju. V zavihku je prikazan zavihek Plasti. S klikom nanj lahko vidite prvo besedo na seznamu "Novo" ("Novo"). Priporočljivo je, da kliknete na "Layer".
Tri pike pomenijo, da bo program pozvan, da prilagodi parametre ustvarjene plasti, in sicer:
 • poda ime;
 • nastavite barvo;
 • izberejo način naložitve;
 • prilagoditev motnosti v odstotkih.
 • Nato kliknite "Ok". Obstaja še en kul način za ustvarjanje plast v Photoshopu takoj, dobesedno v eni sekundi, ne da bi morali klikniti na ikono in meni. To naredite s kombinacijo tipk, ki jih želite skupaj pritisniti na tipkovnici Ctrl + Shift + N. Da bi na ta način uspešno ustvarili novo plast, morate deaktivirati druge operacije, kot je ustvarjanje besedila ali preoblikovanje. Naj bo aktivna le ena od plasti v oknu Lastnosti okna.

  Različne različice "Photoshopa"

  Newbies lahko zgrozi dejstvo, da obstajajo različne različice programa. Pogosto na tematskih forumih in socialnih omrežjih vprašajo: "Kako ustvariti novo plast v Photoshopu CS6, če sem preučil prejšnjo različico?". Odgovor je preprost: tako kot ni razlik.

  Korekcijski sloj

  Korekcijski sloj pomaga ustvariti učinke slike brez izkrivljanja izvirnika.
  Torej, če vam rezultat ni bil všeč, lahko sloj izbrišete. Obstajata dva načina:
 • Skozi meni Plasti. Odprite "New Adjustment Layer" in izberite funkcijo.
 • V oknu Lastnosti. Poiščite ga"Plasti", spodaj je celotna črno-bela ikona s trikotnikom na desni.
 • Kako ustvariti korekcijsko plast v Photoshopu, tako da se prikaže na vrhu drugih plasti? Samo povlecite ga nad druge plasti. V članku so bila navedena navodila, kako ustvariti plast v Photoshopu na tri načine. Vso srečo!

  Sorodne publikacije