Kaj je okna boljše? Povratne informacije uporabnika

Povsem normalno je, da vsak uporabnik pri nakupu ali namestitvi operacijskega sistema na stacionarnem računalniku ali prenosnem računalniku vpraša, kateri Windows je najboljši. Kateri sistem namestite na določeno konfiguracijo, da dosežete največjo zmogljivost? Odgovor ni tako preprost, kot se zdi. Tukaj, kar se imenuje, palica na dveh koncih. Po eni strani sistem zahteva svoje zahteve za "železo", na drugi strani - vse "železo" ne podpira najnovejših ali zastarelih operacijskih sistemov.

Kaj je Windows boljši: kratek pregled

Na splošno primerjava sistemov Windows, ki so drugačni po rangu - stvar je popolnoma nehvaležna. Vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti. Drugo vprašanje je, ko gre za operacijske sisteme ene skupine.Na primer, kateri Windows 7 je boljši? Glede na povratne informacije uporabnikov je vse odvisno od vrste nalog, ki jih je treba opraviti. Na splošno pa je najbolj razširjena razširjena (največja) sprememba (Ultimate). Šteje se, da je najboljši, čeprav večina uporabnikov dejansko nima drugih različic. To lahko na nek način imenujemo stereotip.
Pri vprašanju, kateri Windows 7 je boljši, se moramo osredotočiti na eno dejstvo. Niste opazili, kako dolgo je bila "Sedem" posodobljena pred kratkim? To traja dostojno količino časa (preberite preglede uporabnikov na internetu, in boste razumeli vse).

Vprašanje posodobitev

Bilo bi v redu, šele po posodobitvi operacijskega sistema Windows 7 z namestitvijo svežih posodobitvenih paketov in vsehSistem, ki se imenuje, "odleti". Je to prav pri različici XP. Kako je delovalo in deluje. Njen problem je drugačen - podpora je končana. To pomeni, da niti proizvajalci "železa" niti razvijalci gonilnikov, da ne omenjamo izdelovalcev druge programske opreme, ki so bolj osredotočeni na to spremembo, raje osmo, deseto in sedmo različico.

Kaj je narobe z najnovejšimi sistemi?

Tukaj je še ena podrobnost, o kateri je najbolje namestiti Windows. "Osem", prilagojeno tablicam, ni nikoli dobilo priljubljenosti. Tudi različica 8.1 ni bila daleč od svojega predhodnika, čeprav so razvijalci poskušali odpraviti napake.

"Ducat", ki se je prvotno imenoval, je razneslo svet, potem pa se je izkazalo, da z njo ni bilo tako preprosto. Na deseti posodobitvi se bomo ustavili malo kasneje, nekaj besed o arhitekturi.

Izbira arhitekture

Za danes obstajata dva standarda: x86 in x64, tj 32 bitov in 64. Razlika je v procesorjih, ki se uporabljajo v računalniškem sistemu. Vendar je zanimivo, da lahko 32-bitni sistem na takih procesorjih deluje, nasprotno - ne. Enako velja za programe. Klasične aplikacije Win32 OS z arhitekturo 64 bitov deluje brez težav, vendar 64-bitni programi na 32-bitnem sistemu ne bodo delovali in tudi ne bodo nameščeni. Kaj je okna boljše? Seveda je x64, ker optimizira uporabo programske in strojne opreme, veliko višji kot pri x86 sistemih. In če upoštevate tudi možnosti za večpredstavnost, potem se vse sprostijo v deseto različicosistemi bodo izgubili na vseh parametrih, ne pa že o uporabljenih programih.

Sistemske zahteve

Ko govorimo o tem, kateri Windows je boljši, ne moremo zaobiti zahtev in zahtev za računalniško "železo" iz samih operacijskih sistemov.
Jasno je, da XP deluje celo na najbolj zaostalih procesorjih z minimalnim RAM-om. Vendar ta sistem ne podpira dostopa do trdih diskov in razdelkov GPT, ki so večji od 2 TB, in še bolj - ne more soobstajati z najnovejšimi primarnimi vhodno /izhodnimi sistemi UEFI. Mimogrede, sedma različica zadeva enako.
O »Novicah« zdaj in ni jezika. Sistem se ni toliko uveljavil, da je Microsoft v smislu promocije in posodobitve želel tiho pozabiti. "Sedem" se je sprva zdelo, da je sistem popolnoma nove ravni, vendar je sčasoma postalo jasno, da je, kot vedno, poln napak in pomanjkljivosti. Tudi po namestitvi out-of-the-box posodobitev, povzročajo videz modrih zaslonov in njihovo odpravljanje je najbolj radikalna metoda, vse do motenj v registru.

Vozniki

Kot se je izkazalo, je glavni problem vseh sistemov tega tipa interakcija z "železno" opremo, imenovano strojni del računalnika. Zdaj vsi razvijalci vodijo najnovejšo različico desetine spremembe sistema Windows. In same naprave, vozniki, ki lahko delajo v zastarelih sistemih, kot je XP, so že brez življenja. Windows 7 je še vedno na vodi. Toda kako dolgo je odšla? Tukaj se ljudje v forumih prepirajoo tem, kaj sploh je najboljši v operacijskem sistemu Windows 7, ne da bi vedel, da se bo o tem spomnil pet let kasneje, saj je zdaj XP.

Torej kateri Windows je bolje namestiti? Pomemben vidik, ki ga je mogoče obravnavati, je tudi, kako dobro operacijski sistem podpira razvoj strežnikov. Strinjam se, do sedaj, kot strežnik OS iz nekega razloga, uporablja Windows Server 2008 in 2012. Chrome, Vista, 788.1 in 10 preprosto niso usmerjeni. Toda zakaj so se Microsoftovi strokovnjaki osredotočili na razvoj namiznih, ne strežniških različic, medtem ko se omrežni sistemi UNIX razvijajo?
Odgovor je preprost. Različica strežnika, ki je zasnovana za postavitev lokalnega omrežja, je predrago, da bi jo "potisnili" na prvo nasprotno prečno. Vendar so spremembe na namizju enake (čeprav nekoliko bolj omejene), cena pa je nižja. Tukaj eden od glavnih pravil trženja dela: za povečanje dobička s povečanjem obsega prodaje programske opreme po nižji ceni. Približno, Microsoft je lažje prodati deset kopij Windows za domačo uporabo in zaslužiti na tem enem ali dveh strežniških sistemih. Kljub temu se je še vedno pojavila strežniška različica leta 2016. \ t

Kateri Windows je bolje namestiti na računalnik z nizko porabo?

Za praktično uporabo je najbolje, da namestite Windows 10. Še vedno je prihodnost.
Vsaj vsi razvijalci programske opreme so osredotočeni na to. Kateri Windows 10 je boljši, težko reči. Dejstvo je, da nekaterispremembe so usmerjene v izvajanje določenih nalog. Toda, če je vprašanje, kateri Windows 10 je boljši, pristop izključno iz praktičnih razlogov, mislim, da bo profesionalna različica ustrezala vsem uporabnikom. In ne bojte se. Deseta sprememba v svoji prvotni zmogljivosti odlično deluje na konfiguracijah z 2-jedrnim procesorjem srednjega razreda in 2 GB RAM-a. Strinjam se, da to ni tako veliko povpraševanje. Kar zadeva zmogljivejše sisteme, na primer na podlagi Core i7 procesorjev druge generacije z RAM-om na 8 GB in več, sistem preprosto "leti".
Toda vprašanje, kaj je Windows najbolje, bo izginilo v ozadju nedavnega zagona Appleove prodaje najdražjega in najmočnejšega računalnika dneva (iMac Pro), ki temelji na 18-jedrnem procesorju v povezavi s 128 GB RAM-a. in pomnilnik grafičnega adapterja na 16 GB. En monoblok zaslon podpira samo eno milijardo barv.

Povzetek

Vendar smo malo zmedeni. V bistvu, ko govorimo o tem, kateri Windows je boljši, lahko najdete najpreprostejši odgovor v obliki namestitve desete spremembe. Ali vam je to všeč ali ne, bistvo ni pomembno. Vendar je prav ta sistem doslej priznan kot najpomembnejši za računalnike standarda PC. In če upoštevate najnovejše posodobitve (posodobitev za ustvarjalce in posodobitve ustvarjalcev), je toliko priložnosti, ki zavidajo vsakomur (vzemite isti način igre).

Sorodne publikacije