Analogni video nadzor: opis, funkcije, aplikacije in pregledi

Analogna oprema ni prvo leto, ko se predvideva popoln umik s trga, kot se je zgodilo s snemalniki na kasete. Toda tudi z ozadjem komunikacijske revolucije, v obliki pojavljanja brezžičnih podatkovnih modulov in stalnega povečanja formata visoke ločljivosti, se ta segment ohrani. In če je v niši multimedijske tehnologije to skoraj neopazno, potem je video nadzor dostojna konkurenca za digitalno opremo.

Pregled analognega videonadzora

To je tradicionalni sistem CCTV, ki se napaja preko koaksialnega kabla in se priključuje na analogni video snemalnik. Osnova kompleta je neposredno videokamera, ki ima lahko tudi različne možnosti fotografiranja. Večinoma se uporabljajo analogne video kamere za video nadzor proračunskega tipa. Odlikuje jih enobarvna "slika" enostavnega objektiva s fiksno zaslonko in pomanjkanje možnosti spreminjanja goriščne razdalje. Nasprotno pa so za bonus modele značilne barvno kodirane slike visoke ločljivosti, ki nimajo možnosti za delo v različnih vremenskih razmerah.


Shema povezave je skoraj vedno standardna. Kamera je priključena na napajanje (običajno samostojno napajanje) in zapisovalnik signalov za obdelavo. Nato se lahko signal, ki je bil posnet z analognim video nadzorom, pošlje monitorjuDispečer, arhiv ali omrežje.

Značilnosti opreme

Neposredno matrične kamere v primerjavi z digitalnimi modeli enake ravni omogočajo snemanje visokokakovostnega videa, ne glede na osvetlitev in podrobnosti predmetov v gibanju. Kar zadeva celotno infrastrukturo analognega videonadzora, nima vseh pomanjkljivosti, povezanih z IP-napravami. To vključuje zamude pri prenosu podatkov, viruse v omrežnih kanalih, minimalne stroške vzdrževanja itd.


Toda ta del koristi je prav tako pogojen, saj je v današnjem svetu popolna zavrnitev digitalne opreme skoraj nemogoča. Zato se v fazi pretvorbe signalov v registrarju infrastruktura sooča tudi z "digitalnimi" težavami. Seveda, obstaja veliko negativnih značilnosti, ki snuffle kamere analogni video nadzor - IP kamere, v zameno, prav tako postanejo kontrastno ozadje, v katerem so te pomanjkljivosti jasno očitno. Ti vključujejo elektromagnetne motnje na prenosnih vodih, pomanjkanje obsežnih nadzornih zmogljivosti v realnem času, izključitev koncepta brezžične povezljivosti.

Nove oblike

Eden od najpomembnejših problemov v trenutni konkurenci za analogne kamere je zastareli standard slabe kakovosti. Razumejo to stanje, proizvajalci so razvili več novih analognih formatov, vključno s HDCVI in HDTVI. Prvi standard je označen s prevajanjem signalov z uporabo kvadraturne amplitudne modulacije. To pomeni, da je potokSegmentira se na več kanalov, ki so ločeni, na primer s svetlostjo in barvo. Naprave v tej obliki omogočajo prenos treh signalov prek enega kabla. Med njimi so avdio, video in ukazni signali s tehnologijo PTZ nadzora. Gre za sodoben analogni video nadzorni sistem, ki omogoča nadzor kamere prek kabla - uporabnik lahko na primer usmeri napravo, prilagodi sliko, obrne strukturo ohišja itd. PTZ, hkrati pa v primerjavi z modeli HDCVI zagotavlja nezadostno zaščito pred motnjami.

Programi analognih signalov

Program CamPermanent se lahko priporoči kot najlažja rešitev za delo s pretvorjenim signalom analognih kamer. Ima osnovo za aplikacije te vrste funkcionalnosti, hkrati pa se razlikuje po zanesljivosti in enostavnosti - za organizacijo domačega video nadzora je to optimalna rešitev. Če načrtujemo organizacijo kombinirane infrastrukture s kombinacijo elementov IP opreme in analognih signalov, je vredno uporabiti sistem "Video Locator", ki bo omogočil integracijo vse varnostne opreme v en kompleks. Profesionalno rešitev za analogni video nadzor ponuja razvijalec NVR Smartec. Ta program vam omogoča, da organizirate arhitekturo "odjemalec-strežnik", v okviru katere bo zgrajen omrežni video nadzorni sistem.

Mnenja lastnikov

Večina uporabnikov analognih sistemov so potrošniki, ki zaradi finančnih omejitev niso mogli preiti na digitalni sistem. Cenijo analogne naprave za razpoložljivost cen, navade obtoka in potrebo po obnovi kabelske infrastrukture. Dejstvo je, da v mnogih podjetjih obstaja popolnoma delujoče koaksialno omrežje, ki ni združljivo z IP kamerami. V takšnih primerih je smiseln korak tudi namestitev združljive strojne opreme. Poleg tega praksa izkoriščanja ne potrjuje vedno, da ima analogni videonadzor pomembno vlogo pri digitalnih fotoaparatih. Uporabniki se redko pritožujejo nad kakovostjo slike, izkrivljanjem ali nepravilnim delovanjem linije. Druga stvar je, da v smislu komunikacijskih zmogljivosti, koristi so bolj v "številke", ampak za večino potrošnikov, nove priložnosti niso tako pomembne.

Zaključek

Sodobne tehnološke rešitve so uporabnikom na različne načine odprle številne nove funkcije. V tem primeru obstajajo izključno tržni proizvodi, katerih praktična vrednost je komaj opazna. Delno zaradi odmevnega oglaševanja in široke uporabe digitalnih video kamer je analog pred nekaj leti precej izgubil svoj položaj. Najbolj napredni del potrošnikov se je namerno preusmeril na novo obliko, saj je prejel številne prednosti. Na tej stopnji razvijalci analognih video kamer poskušajo oživiti ta segment, saj ima tudi pomemben operativni potencial.

Sorodne publikacije