Kako podvojiti plast v Photoshopu? Nasveti in triki

Adobe Photoshop ima vse funkcije za udobno delo s slikami. V tem grafičnem okolju lahko ustvarjate objekte, urejate slike in retuširate fotografije. In to je zelo majhen del funkcionalnosti, ki jo ponuja ta aplikacija. Veliko ljudi preživi v programu, novi člani pa poskušajo doseči višine, ki so jih osvojili izkušeni strokovnjaki. Pomemben del tega programa je aktivno delo s plastmi. Nekateri se zavedajo metode podvajanja, vendar vsi ne vedo, kako jo uporabljati. Zato uporabniki začenjajo razmišljati o tem, kako podvojiti plast v Photoshopu CS6. Ta akcija bo vsekakor potrebna tistim, ki oblikujejo obsežen projekt in uporabljajo veliko število dokumentov. Tudi včasih obstaja naravna potreba, da premaknete plasti iz ene slike v drugo.


Delo s plastmi

Pred podvajanjem plasti v "Photoshopu" bomo razumeli koncept plasti. Plasti so nepogrešljiv del vsakega postopka za urejanje slik. Želel bi omeniti, da so imeli uporabniki brez zmožnosti, da jih ustvarijo, velike neprijetnosti, saj se delo na enem platnu zdi zapleteno in neprijetno. Na srečo ima ta urejevalnik vse, kar potrebujete za uporabnike. Sloj je lokalni prostor, v katerem lahko uporabite posamezne nastavitve, jih uredite neodvisno od drugih slojev.
Velika večina uporabnikov deli sliko na sklopeplasti, ki olajšajo delo in odpravijo pomanjkljivosti, če se pojavijo nenadoma. Za vsako plast lahko uporabite posebno masko, niz filtrov in druge možnosti prekrivanja.


Kako podvojiti plast v "Photoshopu"

Zdaj lahko gremo neposredno na podvajanje plasti. Nahajajo se v posebnem oknu v spodnjem desnem kotu programa. Poleg glavnega zavihka »Plasti« obstajajo tudi zavihki »Kanali« in »Konture«. V tem razdelku lahko vidite vse plasti, ki so vključene v sliko. Program ima možnost, da podvoji plast v hotkeys Photoshop.
 • Prvič, seveda, morate zagnati program Adobe Photoshop in odpreti želeni slikovni dokument.
 • Pojdite na del plasti in izberite tistega, ki ga želite podvojiti.
 • Z desno miškino tipko kliknite ime plasti in v pogovornem oknu izberite "Ustvari podvojeni sloj".
 • Prikaže se okno, v katerem morate izbrati ime prihodnjega sloja in podvojeni dokument. Privzeto je nameščeno izvirno ime s kopijo podpisa. Če imate priključeno območje, lahko vrednost "Cloth" spremenite v drugo in podate tudi ime. Delovanje lahko poteka neskončno večkrat.
 • Funkcije podvojene plasti

  Različne vrste nalog lahko poenostavite tako, da v Photoshopu podvojite več plasti. Na primer, z uporabo podvojenih slik lahko ustvarite učinek napake, obenem pa za vsako plast pustite eno barvno vrednostkanal. Pri ustvarjeni kopiji se lahko izvedejo različne operacije spreminjanja vizualizacije - običajno po tem sloju primerjajo in vrednotijo ​​dejavnosti uredniških orodij. Dvojno plast lahko uporabite tudi za masko.
  Za poenostavitev postopka obstaja posebna kombinacija gumbov, ki pomagajo podvojiti plast v tipki "Photoshop".
 • Z uporabo kombinacije Ctrl + LKM mora uporabnik predhodno izbrati orodje »Premakni« in izbrati želeno plast.
 • Po pritisku na bližnjico lahko plast premaknete na novo mesto.
 • Prenos plasti

  To temo smo že uspeli zajeti v procesu ustvarjanja dvojnikov. Spomnimo se, da je za prenos sloja s funkcijo podvajanja potrebno preprosto izbrati drug dokument v zadnjem oknu. Po tem bo žoga prenesena na isto mesto kot prejšnja slika. To pogosto uporabljajo tisti, ki oblikujejo program ali program, kjer morate ustvariti veliko različnih zaslonov z zavihki. Adobe Photoshop podpira prenos izbranih slojev in preprosto vlečenje iz enega dokumenta v drugega. To storite tako, da izberete plasti in pritisnete levi gumb miške, da premaknete jeziček na drugo sliko.

  Spreminjanje vrstnega reda plasti

  Vrstni red plasti se določi samodejno, tj. Vsak nov sloj se ustvari nad prejšnjim. To ni vedno priročno, zato obstaja določena potreba po ročnih permutacijah predmetov. To storite čim bolj enostavno - izberete pravo plast in levi gumb miške,povlecite in spustite na desni položaj med drugimi elementi.

  Druge operacije plasti

  Večina plasti je povezana s plastmi, zato je smiselno na kratko opisati njihove funkcije in nastavitve.
 • Možnosti prekrivanja. Odlična pod-melodija, v kateri lahko spremenite parametre, kot so transparentnost, sence, obrisi, barvni kanali in še več. Omogoča uporabo različnih učinkov in nadzor grafične komponente plasti. Funkcija je resnično uporabna, saj omogoča slojem dodatno fleksibilnost.
 • Pretvori v pametni predmet. Uporabite ga za enostavno spreminjanje obsega slike brez močne izgube kakovosti.
 • Rasterizirajte plast. Pretvori pametni predmet in oblikovan sloj v navaden. Za rastrske elemente so na voljo naslednje možnosti, ki jih ni mogoče uporabiti za plasti druge oblike.
 • Spoji se vidno. Omogoča hitro združevanje vseh plasti, ki niso bile označene kot nevidne.
 • Sorodne publikacije