Kako obrniti izbor v Photoshopu? Nasveti in triki

Nekateri ljudje, ki delajo v programu Adobe Photoshop, bodo poznali vse njegove zapletenosti s poznavanjem izdelka. Drugi se soočajo z vprašanji, ki jih je težko odgovoriti sami. Ena od pogostih vprašanj je, kako obrniti izbor v Photoshopu. Problem je pomemben, ker je nekatere predmete res težko razlikovati. To je veliko lažje narediti s sosednjim predmetom in nato preklopiti na zapleteno sliko.

Kako obrniti izbor v "Photoshopu"

Kot smo že omenili, je v nekaterih primerih lažje izbrati preprost predmet in nato kompleksen del slike z inverzijo. Uporablja se za odstranjevanje nepotrebnih predmetov ali za podvajanje zapletenega objekta.


Če želite to narediti, morate iti skozi nekaj preprostih korakov:
  • Z orodjem morate označiti preprost predmet, ki je sosednji kompleksnejšemu predmetu. Če se uporabnik odloči, da bo s pomočjo orodja Pen narisal izbor, bo ustvarjeno konturo ustvarilo označeno območje.
  • Nato pojdite na razdelek "Izbira" na vrhu, v glavi programa. Poiščite in izberite "inverzija". Opazujemo lahko, kako se dodelitev enega objekta prenese na drugega.
  • Glede na to, kaj želi uporabnik, je možno izbrisati, kopirati, premakniti in izvesti druga dejanja na novem namenskem območju.
  • Uporaba bližnjic na tipkovnici

    Za lažjo uporabo nekaterih razvijalcev funkcijdodano nastavitve bližnjic. V primeru, da ne bi smeli iti skozi "krepko", hkrati izberete element "inverzija" in preprosto uporabo hotkeys. Obrni izbor v "Photoshopu" z bližnjico na tipkovnici Ctrl + I. krepko Pritožba na preostalem delu slike, potem pa lahko nadaljujete urejanje z novim izbrani predmet.

    Sorodne publikacije