Kako narediti screenshot na Xiaomi: navodila

Vsak pametni telefon, ki deluje z operacijskim sistemom Android, ima možnost narediti posnetek na namizju. Ta funkcija je zelo primerna za tiste, ki želijo prikazati zaslon drugi osebi, razložiti kakšno dejanje ali samo shraniti potrebno sliko v galerijo. Oglejmo si, kako narediti screenshot Xiaomi na vgrajenih načinih in programih tretjih oseb.

Razlike med možnostmi

Razvijalci pametnih telefonov Xiaomi so dodali do 6 metod, ki bodo odstranile vsebino zaslona. Vsaka od možnosti je primerna na svoj način, zato je zaželeno, da jih zapomnite in uporabite po potrebi. Sledite navodilom. Z njihovo pomočjo lahko enostavno posnamete posnetek zaslona Xiaomi Redmi ali katerekoli druge pametne telefonije, ki uporablja različico MIUI 7 ali 8. \ t


Prva metoda

Prva različica posnetka zaslona je mogoče pripisati večini naprav v tem operacijskem sistemu. Ustvarjalci so se odločili, da to funkcijo zapustijo iz klasične lupine Android. Za posnetek zaslona morate hkrati pritisniti tipko za zmanjšanje glasnosti in zakleniti telefon za nekaj sekund. Po tem se na zaslonu prikaže sporočilo, da je bila slika uspešno shranjena. Najdete ga v galeriji v ustrezni mapi »Posnetki zaslona«.

Druga metoda

To možnost so že dodali razvijalci lupine MIUI. Če želite ustvariti sliko, morate hkrati pritisniti gumb za zmanjšanje glasnosti in levo levo tipko za dotik pod zaslonom. V drugempostopek je enak prejšnjemu - na zaslonu se prikaže sporočilo in slika se shrani v notranji pomnilnik. Mimogrede, v nastavitvah pametnega telefona lahko nastavite slikovne parametre, da naredite posnetek zaslona na Xiaomi Redmi 4 kot visoko kakovost.


Ni gumbov

Tokrat ne potrebujemo fizičnih tipk telefona. Če želite ustvariti sliko, morate uporabiti zaveso za sporočila. Do nje lahko dostopate tako, da s prstom potegnete z desnega roba zaslona navzdol. V tabeli z vsemi gumbi najdite postavko Screenshot in jo kliknite. Telefon bo posnel posnetek programa ali strani v brskalniku, kjer ste odprli zaveso.

Pripomočki

Če želite narediti posnetek zaslona na Xiaomi s to metodo, morate uporabiti okno gradnikov. V ta namen pojdite na namizje in pritisnite levi dotik, dokler se ne prikaže spodnji meni. Nato odprite "Widgeti", poiščite Screenshot in povlecite ikono na namizje. Zdaj kliknete nanj in ustvarite posnetek zaslona.

Peta metoda

To in zadnjo verzijo ustvarjanja posnetka zaslona so razvijalci dodali le v MIUI 8. Preverite svojo različico lupine v nastavitvah telefona. V končni različici lupine pojavil pomočnik Quick Ball, ki se lahko vključijo v nastavitvah. Zdaj, ko kliknete na nevidni gumb na zaslonu, boste poklicali meni z možnostjo snemanja videa, fotografiranja itd. Izberite želeni prst in spustite. Tako lahko posnamete sliko Xiaomi v novejših različicah firmware-a.

Tri prste

TaTa možnost vključuje uporabo treh prstov uporabnika. Samo tri prste ene roke morate držati od vrha zaslona navzdol, nato pa se namizna slika takoj premakne v galerijo, kar dokazuje animacija v zgornjem desnem kotu zaslona.

Programi tretjih oseb

Če niste zadovoljni s standardno funkcionalnostjo, lahko vedno uporabite programsko opremo tretjih oseb, da posnamete sliko Xiaomi. Vendar pa je za večino teh aplikacij potreben dostop do korenskih pravic. Prav tako imajo skoraj vsi grafični vmesnik na zaslonu, kar preprečuje udobno delo s pametnim telefonom. Seznam teh aplikacij najdete v Trgovini Play na zahtevo.

Sorodne publikacije