Kaj je sklad, rekurzija in naravni algoritem

Rečeno je, da sta teorija in praksa programiranja visoke tehnologije in se razvijajo. Področje informacijske tehnologije hitro širi svoje zmogljivosti. Obstajajo novi poklici in trgi. Morda je to dejansko tako, toda temeljno oblikovanje programiranja, kot je bilo na začetku, se je začelo in še vedno ga ima. In to ni kladivo ali izvijač, ki je v bistvu večen.

Sintaksni konstrukti in realna logika

Ni formalne predstavitve podatkov, ni programiranja. Oseba je bila v informacijskem svetu zelo dobra, preden je spoznal, da so številna njegova dejanja algoritmi. Transportni trakovi, stroji, orodja - to so mehanizmi, toge oblike izvedbe zaporedij dejanj.


Idealen primer je kup protokolov. Vsakdo dela na svoji ravni: fizični, kanalni, omrežni, transportni itd. Hkrati v vsakem načrtovanju omrežja je niz protokolov in njihova interakcija - njihova. Deluje! Mimogrede, kup protokolov ni le lokalna in globalna omrežja. V diplomaciji obstaja niz protokolarnih idej, v gospodarstvu - lastnih, v organizaciji proizvodnje na splošno, množici pravil in konvencij, plasti v enem sistemu.
Pojav računalnikov, računalnikov, pametnih telefonov ni povzročil revolucije. Vsi obstoječi obstoječi in trenutni programski jeziki so bili manipulirani in še naprej delujejo enako z vsemi enakimi algoritmi, vendar v blažjih konstruktivnih oblikah. "Mehkost" programskega jezika proti "togosti" zaporedja dejanjtransporter ni dal želenega učinka. Pravzaprav je vsak programski jezik sistem strogih pravil skladnje, informacije, ki jih je treba obdelati, pa so vključene v strogo formalno strukturo podatkov.


Real logic mobile. Človek odloča o situaciji, ki temelji na dinamično razvijajočem se temelju znanja. Celoten arzenal človeških algoritmov je živa dinamika. Ukrepi »Podobno v bistvu« takoj pridobijo rekurzivno obliko in vsako nadaljnje dejanje temelji na prejšnji. Kar je resnično kup znanja, je dinamika novih priložnosti, ki temeljijo na že oblikovanih okoliščinah.

Full stack razvijalec

Če verjamete Googlu, je prva omemba "razvijalca" ("= razvijalec" - nekaj bolj pomembnega kot le programer) datirana ne prej kot leta 2010. Če verjamete v druge vire, je ideja "razvijalca" 2004. V bistvu čas tukaj ni pomemben. Razvijalec s celotnim sklopom znanja je prišel v programiranje, vendar se ni nič spremenilo.
Stack v programiranju - to je trenutek prvega procesorja, ker je moral zagotoviti dosledno izvajanje ukazov. Na ravni strojnih kod je težko razmišljati konceptualno, toda sklad je samozavestno oblikovan v mislih strokovnjakov kot presenetljivo preprosto in učinkovito pravilo organizacije računalniških procesov.
Brez sklada ni nobene rekurzije, in brez nje vsak algoritem postane zapleteno zaporedje dejanj. Vsak človek lahko razmišlja in deluje rekurzivno, toda pisanje takšnega algoritma ni dano vsakemu programerju, težko je reči nekaj o "razvijalcih" v tem kontekstu.nekaterih.
Ne glede na ime poklica se ne bo nič spremenilo: programer, razvijalec ali razvijalec s polnim skladom. Oseba mora v celoti poznati svoj primer in tako, da dinamično raste ustrezno spreminjajoče se delovne pogoje. Znanje ne more biti statično, saj je vedno dinamično.

Stosove plošče proti trdemu sintaksu

Programerji in njihovi spremljevalci (strokovnjaki različnih profilov) se že dolgo naučijo govoriti lepo: Razvijalci s polnim skladom: programerji, ki razumejo celoten sklad, običajno ustvarijo bolj kakovostne programe. Veliko takšnih izjav lahko najdete na internetu. Ampak, če v kateri koli kavarni in restavraciji na stari način plošče so tako priročno, da so udobne za uporabo in ta tehnologija upošteva prilagodljivo realnost trenutne situacije, potem v programiranju še vedno prevladujejo: če, stikalo, za, foreach, medtem in dodelitev simbol. Vsi sintaktični dosežki prejšnjega stoletja so se v sedanjem stoletju premaknili z jasno zahtevo po preživetju do naslednjega. Popolna ali nepopolna, vendar lahko programer, ki razmišlja o realnosti in si prizadeva ustvariti kakovosten programski izdelek, preseže meje predpisane trde sintakse. Kaj je stack, če ne orodje za boj proti tej zavori napredka? Karkoli oblikovalec sodobnega programskega jezika razmišlja zase, skuša ohraniti zapuščino prejšnjega stoletja, jo lahko s pomočjo kupa banalno izravnamo.
Preprost primer. Obstajajo prave informacije. Obstaja podana, ki jo je mogoče obdelati s posebnim algoritmom. Rešitev je dosegljiva. Toda dejanske informacije določajopodatkov. Zato so potrebne različice algoritmov, kar bo privedlo do rešitev. Nič ni preprostejšega od ustvarjanja kupa: nastala je določena situacija, ki se je "upodobila", razširila v sestavne dele in nato šla gor in pokazala rešitev.

Rekurzija, kaj je njena kup

Nemogoče je opisati vse z enim algoritmom. Z izdelavo programa strokovnjak nenehno najde takšna področja kode. Programer ga s funkcijami optimizira in omogoča berljivost, preizkušanje in učinkovitost. Rekurzija je kvalitativno nova raven funkcionalnosti: funkcija funkcije, da se pokliče, ko je to potrebno, in da se vrne na nekdanji položaj stvari in spremeni potrebno količino podatkov. Kaj je stack, če ne načrt za potopitev v problem pred njegovim popolnim priznanjem (razumevanjem) in vrnitev v začetno stanje z ustrezno spremembo okoliščin realnosti (podatki).
Programiranje manipulira podatke, ne pa tudi informacij. Po mnenju večine strokovnjakov so podatki formalni sistem poročanja. Če ustvarite več formalnih sistemov, bo več možnosti za predstavitev informacij, kar pomeni stack. Računalnik bo prejel algoritem ustreznega odziva na informacije, ki jih posredujejo formalni sistemi podatkov.

Seveda je v tem kontekstu vse odvisno od ravni znanja programerja in njegove sposobnosti, da predstavi informacije v različnih sistemih podatkovnih struktur. Če vsaki posamezni strukturi dajo zahtevano funkcionalnost (na ravni vsakega od njih), lahko dobite sliko podatkov in funkcij. To bo v splošnem sistemuustrezna univerzalna rešitev. Ni nujno, da je razvijalec s polnim skladom, temveč da je programer, si prizadeva za ustvarjanje dinamičnih rekurzivnih algoritmov. Svet seveda ne bo padel na noge takšnega strokovnjaka, ampak njegovo delo bo dobro poznalo.

Naravni algoritem

Ni posebnih variant: naravni algoritem je tisto, kar se izvaja sam in ustrezno pridobljeno informacijo. Običajno so naravni algoritmi neločljivi pri človeku, živi in ​​nežive naravi. Lahko rečemo, da obstajajo zavestni algoritmi in zakoni fizike, kemije, ekonomije in družbe.
Informacije so tok nečesa, v katerem obstaja sistem in pravilnosti. Ni nujno, da to razumemo vse naenkrat, vedno lahko to storite pozneje. Za reševanje trenutnih problemov je dovolj, da zaznavamo informacije in se nanj ustrezno odzovemo. V kontekstu programiranja in "visoke tehnologije" dovolj za doseganje objektivne in učinkovite rešitve za vsako nalogo je dovolj rekurzije in pravil skladovnice.

Sorodne publikacije

Kaj je sklad SCP?