Kako brati prešit modem - opis po korakih

Trenutno so mobilna omrežja tako napredna, da je večina velemest in majhnih mest pokrita s stabilnim signalom. Mnogi prebivalci lahko uporabljajo 4G, vendar je standard 3G popolnoma upoštevan. Torej, če ima oseba vodilni internet, vendar redno uporablja storitve mobilnega operaterja, bo zgodba o tem, kako prebrati žico modem, pomembna zanj. Zdaj vsi ponudniki prodajajo svojo opremo skupaj s storitvami. Izgleda kot preprost komplet - potrošnik z ugodno in dokaj nizko ceno modema s sedem karticami. To je priročno, vendar ima svoj minus - oseba bo lahko delala samo z omrežnim operaterjem, ki je kupil model. Pogosto se zgodi, da potrošnik prekine sodelovanje z enim ali drugim operaterjem, vendar zaradi tega minus ne more uporabiti starega modema.


Ni nujno, da se motimo - dovolj je, da ga preprosto zašijemo. Ta proces je zelo preprost. Ni vam treba storiti preveč zapletenih ali nerazumljivih manipulacij. Potrebna je le skrbna in stroga skladnost z navodili, nato pa ne bo nobenih vprašanj o tem, kako prebrati žico modem. Članek bo predstavil algoritem za izvedbo te operacije. Pogosto se potrošniki posodabljajo, ko jih enkrat spremenijo. Zato bo to navodilo bolj pomembno. Poglejmo modele nekaterih proizvajalcev.

Priprava

Preden začnete ponovno utripati napravo, morate razumeti eno stvar - v vseh salonih ni pomembnokateri ponudnik prodaja podobne modele, ki se razlikujejo le po videzu in logotipu. Zato je priročnik primeren za uporabnike, na primer MTS, in za "Beeline". Ona bo pomagala rešiti problem in tisti, ki ne vedo, kako igrati modem "MegaFon".


Večina modelov, kjer koli se prodajajo, je ustvarila družba Huawei ali MTS. Zaradi tega je lahko postopek nekoliko drugačen, vendar bodo vse nianse nekoliko opisane.

Huawei

Ta proizvajalec blokira delo z drugimi operaterji s posebej prilagojeno strojno-programsko opremo. Ko uporabnik vstavi "tujec" sedem kartic, lahko vidi standardno sporočilo o napaki. Da bi se ga znebili, morate uporabiti določen nabor programov. Mimogrede, dodatne informacije so primerne tudi za tiste, ki ne vedo, kako napisati modem MTS, ker ta operater običajno uporablja Huawei modele:
 • Prenesete morate pripomoček, ki izračuna kodo IMEI in izbere edinstveno kodo za odklepanje.
 • Nadalje, vdelana programska oprema za modem deluje brez prepovedi uporabe SIM kartic drugega operaterja.
 • Prav tako boste potrebovali aplikacijo, ki namesti lupino aplikacije. Nato bo delal z računalnikom.
 • ZTE

  Kako nadgraditi svoj ZTE modem? Z njimi je veliko lažje delati. Praviloma morate prenesti vdelano programsko opremo, ki jo morate namestiti prek namestitvenega programa. Včasih morate prenesti aplikacijo za odklepanje drugih operaterjev. To je proceskonča - lahko uporabite "levo" kartico.

  Izbira vdelane programske opreme

  Pred prenosom vdelane programske opreme morate razumeti, kaj potrebujete. Na primer, za odklepanje modema MTS ali Beeline so na voljo plačane in brezplačne metode. Če oseba uporablja drugo, potem je navodilo nekoliko drugačno, odvisno od proizvajalca modema. V prvem primeru bo postopek enak, saj univerzalna aplikacija deluje z vsemi operaterji in napravami. O metodah bomo podrobneje razpravljali spodaj.

  Free Huawei modemska programska oprema

  In zdaj, kako nadgraditi svoj Huawei modem z univerzalno metodo:
 • Namestite gonilnik za komunikacijo z napravo. Običajno se njihovo vdelovanje začne takoj po povezavi z računalnikom. Če ne, jih boste morali ročno zagnati. Zahtevane datoteke lahko najdete v mapi programske opreme.
 • Po tem morate najti IMEI, ki je nameščen na nalepki. Ponovno ga napišite v pismo ali pa ga shranite v računalnik - to bo potrebno.
 • Zdaj morate zagnati aplikacijo, ki bo ustvarila kodo za odklepanje. Hkrati se zažene poseben kalkulator, ki bo ustvaril potrebno kodo po IMEI. Vzeli bodo dva dela: prvi je primeren za firmware, drugi za odklepanje. Oboje je treba ohraniti.
 • Zdaj morate zapreti vse odprte programe, izklopiti protivirusni program in internet. Raziskovalec mora odpreti vdelano programsko opremo. Odpre se posebno okno, v katerem morate vnesti programsko kodo in natoPopolnoma zaupam navodilom.
 • Po končani namestitvi vdelane programske opreme boste videli sporočilo. Določena bo tudi različica kode IMEI. Odklopite modem iz računalnika in ga znova priključite.
 • Zaženite datoteko nadzorne plošče, ki bo tudi preveč razjasnila program, ki je odgovoren za upravljanje modema.
 • Zadnji korak je namestitev pripomočka Connection Manager.
 • Zdaj ne boste imeli vprašanja o tem, kako narediti modem "Beeline".

  Vdelana programska oprema za modeme ZTE

  Preden lahko preberete vdelano programsko opremo za modem ZTE, morate najti pravo različico vdelane programske opreme, zagnati namestitveni program in izbrati vrata, prek katerih je naprava povezana. Hkrati bo vsakdo delal programsko opremo. In "Connection Manager" pogosto ni treba znova namestiti, kot je "native" pripomoček je primerno.

  Plačana metoda

  Če lastnik ni uspel pretirati modema po zgoraj opisani metodi, je treba uporabiti dodatno pristojbino. On je edina pomanjkljivost - bo moral porabiti nekaj evrov za odklepanje. Vendar pa je treba opozoriti, da je po zaključku postopka uporabniku zagotovljeno, da bo prejel odklenjeno napravo. Samo sledite navodilom:
 • Odprite brskalnik in poiščite program DC-Unlocker. Lahko ga prenesete z uradne strani - na desni strani zaslona ima velik zeleni gumb.
 • Preverite, ali ta program podpira modem. O tem lahko izvedete na spletni strani ali v "Pomoč" programa.
 • Zdajpriključite modem na računalnik in zaženite program. Določiti mora model svojega izdelka ali ročni način ali nastaviti samodejno določanje.
 • Nato kliknite na povečevalno steklo, potem pripomoček nastavi vse parametre naprave. Opozoriti je treba, da program določa tudi status in stopnjo procesa ter število poskusov vnosa želene kode. Da bi bilo odklepanje uspešno, potrebujete drugi indikator več kot nič in stanje je bilo aktivno.
 • Pojdite na uradno spletno stran programa in pritisnite tipko "Kupi kredite". Aktiviranje računa traja nekaj časa, potem pa morate določiti, koliko morate kupiti za kredite.
 • Če niste prepričani, koliko boste morali plačati, kliknite na gumb "Koliko bi moral". Cena je običajno približno 4-7 evrov. Storitve je mogoče plačati na kakršenkoli priročen način od ponujene na spletnem mestu. Takoj po prenosu denarja bo uporabnik prejel uporabniško ime in geslo.
 • Zdaj pojdite na program v meniju "Server" in vnesite prejete podatke. Nato kliknite "Odkleni" in "Zaženi".
 • Po določenem času boste prejeli obvestilo o stanju postopka. Praviloma je over-the-fly v nekaj minutah in takoj je uspešen.
 • Na koncu

  Prepisovanje predhodno izdelanega modema pod katero koli sim-kartico bo precej enostavno. Trenutno je na ruskem trgu ogromno število kitajskih modelov, ki v svoji konfiguraciji niso zelo zapleteni in dostopni vsem.manipulacije. Vendar ima vsaka oseba dve možnosti - plačano in brezplačno. Oba sta preprosta. V pregledih potrošniki hvalijo tako eno kot drugo metodo. Upamo, da vam zdaj ne bo treba postavljati vprašanja o tem, kako brati izdelani modem.

  Sorodne publikacije