Kako povečati občutljivost miške v sistemih Windows in kaj iskati pri nastavljanju

Večina uporabnikov, ki uporabljajo računalniške naprave brez zaslonov na dotik, se uporablja za nadzor sistemskega vmesnika ali sledilne ploščice ali miške. Pri delu z miško je odziv manipulatorja na dejanja uporabnika eden od najpomembnejših kazalnikov, ki zagotavljajo udobje pri delu. Veliko privzetih nastavitev ni odvisno od vas, zato je včasih vprašanje, kako povečati občutljivost miške (na primer na Windows 8 ali na drug sistem). To je enostavno, vendar je dostop do nastavitev v različnih različicah operacijskega sistema nekoliko drugačen.


Kako povečati občutljivost miške: glavne smeri ukrepanja

Pri razumevanju vprašanja vzpostavitve odziva manipulatorja je pomembno upoštevati več pomembnih vidikov. Najprej igra pomembno vlogo modifikacija same miške (standardni in igralni manipulatorji z dodatnimi gumbi).
Drugič, ko gre za povečanje občutljivosti miške, je treba jasno razumeti, katere parametre je treba spremeniti. Privzete nastavitve so naslednje:
 • drsenje;
 • hitrost dvojnega klika;
 • Hitrost premikanja kazalca preko zaslona.
 • Obstajajo številne dodatne nastavitve, ki jih lahko nastavite po lastni presoji (pogled kazalca, prerazporeditev za gumbe itd.), Toda za optimizacijo odziva, večinoma nimajo povezave.

  Dostop do nastavitev v različicah različice operacijskega sistema Windows

  Manipulator v najpreprostejši različici na vseh sistemih lahko prikličete prek "Nadzorne plošče".
  Toda v sedmi različici sistema morate uporabiti strojno in zvočno sekcijo (naprave in tiskalnike), v osmem in desetem pa so predstavljeni kot ločen odstavek. Poleg tega, če rešite problem, kako povečati občutljivost miške na Windows 10 za dostop do ustreznega razdelka, lahko uporabite meni z možnostmi, ki izbere točko naprave, in tam je miška in sledilna ploščica. Za dostop do okna se uporabijo druge možnosti z dodatnim elementom nastavitev (isto okno kot se prikaže Windows 7).


  Kako povečati občutljivost miške na Windows 7 in 10: Nastavitve hitrosti pomikanja

  V oknu standardnih nastavitev se zavihek za invalidske vozičke uporablja za povečanje drsnih črt (strani).
  Tukaj lahko povečate število vrstic tako, da nastavite vrednost neodvisno (privzeto - 3) ali nastavite drsenje na en zaslon.
  Windows 10 se v tem pogledu ugodno razlikuje od sedme spremembe. Ko vnesete miško in zaslon na dotik, uporabnik takoj vidi drsni trak. Povečanje števila vrstic se izvede s premikanjem drsnika (drsnik) v desno. Poleg tega obstaja možnost vklopa pomikanja neaktivnih oken med lebdenjem.

  Kontrola z dvojnim klikom

  Oglejmo si, kako povečati občutljivost miške v smislu pospeševanja odziva z dvojnim klikom na glavni gumb.
  To je storjenona zavihku Gumbi, kjer se s premikanjem drsnika na desni vrstici desno nastavi želeni način. Poleg tega lahko s funkcijo lepljenja izberete predmete s kazalcem brez klikanja, vendar kot kaže praksa, večina sodobnih uporabnikov te funkcije ne uporablja.

  Spreminjanje hitrosti premikanja kurzorja

  Nazadnje, pri vprašanju, kako povečati občutljivost miške, je treba posebno pozornost posvetiti parametrom premikanja kazalca preko zaslona.
  Za nastavitev želene vrednosti na zavihku parametrov indeksa se uporabi vrstica, ki ima tudi drsnik. Premik v desno poveča hitrost. Vendar pa je nastavitev previsokih parametrov možna le, če ima oseba oster vid. Poleg tega se ta hitrost lahko uporablja na monitorjih z velikimi diagonalami zaslonov (tukaj je to upravičeno). Toda tukaj na zaslonih z diagonalo 14 in 15 palcev ni izključena možnost, da bo kazalec "skočil" z enega roba na drugega.

  Nekaj ​​besed na koncu

  Kljub zgoraj opisanim načinom prilagajanja glavnih značilnosti računalniškega manipulatorja lahko rečemo, da je vprašanje, kako povečati občutljivost miške, zgolj pogojno, saj ima vsak uporabnik svoje prednosti. Poleg tega je nastavitev lahko odvisna od številnih dodatnih dejavnikov (tip miške, velikost zaslona itd.). Mimogrede, za igralne manipulatorje, ki so priloženi voznikom, so na voljo posebni pripomočki, ki vam omogočajo, da naredite ne le standardne nastavitve, temveč tudi veliko dodatnihoperacije Zato je za namene kalibracije bolje uporabiti naslednje povezane pripomočke.

  Sorodne publikacije