Blackmagic kamere: pregled, specifikacije. Blackmagic Cinema Camera

Blackmagic Design je avstralsko podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo elektronske opreme za video produkcijo in oddajanje, vključno z video snemanjem, obdelavo videa in namestitvijo.

Blackmagic Micro Cinema Camera

Majhen in kompakten digitalni fotoaparat z daljinskim upravljalnikom in Super 16. Oddaljeni način zahvaljujoč vgrajenim vratom podpira S. Bus in PWM signale, omogoča daljinsko spreminjanje parametrov povečave, ostrenja in zaslonke. Nastala podoba se razlikuje v kinematografski kakovosti, zahvaljujoč vgrajenemu snemalniku za snemanje ProRes in RAW, bajonet MFT in dinamično trinajststopenjsko območje. Blackmagic Micro Cinema Camera prikazuje dobre rezultate, kadar se druga profesionalna oprema ne more spopasti.


Dinamično fotografiranje v ekstremnih pogojih

Fotoaparat Blackmagic Micro je eden najbolj kompaktnih fotoaparatov, ki so primerni za pritrditev na quadcopterje in prikrita snemanja v realnem svetu. Namestite ga na čelado, radijsko voden helikopter, zmaja, rolko in druge pripomočke, s katerimi boste dobili nepozabne in izvirne posnetke.

Daljinski upravljalnik

Funkcija daljinskega upravljalnika, ki je ena od značilnosti fotoaparatov Blackmagic, omogoča snemanje na veliko razdaljo, kar je priročno, če so kamere nameščene v avtomobilih ali na radijsko vodenih helikopterjih in na nevarnih mestih. Funkcije fotoaparata, kot so nastavitev zaslonke in ostrine, snemanje in ustavljanje, so konfigurirane z namenskim daljinskim upravljalnikom. Daljinsko spremljanje stanja, ravni zvoka inPolnjenje akumulatorja se izvede s priključitvijo na brezžični oddajnik signala preko sestavljenega izhoda.


Originalna in vsestranska zasnova

Blackmagic Design kamere so kompaktne velikosti in razširitvena vrata, ki nudijo prilagojene rešitve za oddaljeno spremljanje in upravljanje. Kamera je po svoji velikosti nekoliko slabša od zapestnic podjetja, zaradi česar je najbolj kompaktna in miniaturna v celotni elektroniki. Ohišje fotoaparata Micro Cinema, kot je Blackmagic Pocket Cinema Camera, je izdelano iz lahke in trpežne magnezijeve zlitine, zaradi česar se lahko snemanje izvede v vseh pogojih. Sprednja plošča vsebuje tipke, ki nadzorujejo fotoaparat. Proces fotografiranja lahko nadzorujete na daljavo.

Inovativna razširitvena vrata

Kinematografska kamera Blackmagic je izboljšala vgrajeno razširitveno odprtino, prek katere lahko uporabnik uporabi lastne rešitve za nadzor, daljinsko upravljanje in zunanje napajanje. Kabel je opremljen s kablom, ki omogoča dostop do dodatnih funkcij. Kamero Blackmagic Cinema omogoča video izhod, priključek za napajanje, vrata LAN in funkcijo sinhronizacije. Daljinski upravljalnik se poveže s katerim koli od štirih analognih vhodov PWM signala. S 18-kanalnim S. Bus vhodom lahko povežete strojno programsko opremo Futaba, ki močno razširja nadzorne zmogljivosti Blackmagic Mini kamere.

Nadzor z brezžično povezavo

Za daljinsko upravljanjenadzor brezžičnih oddajnikov z uporabo NTSC /PAL kompozitnih video izhodov in razširitvenih priključkov. Ne glede na lokacijo kamere lahko uporabnik vidi posneti material. Micro Cinema, kot tudi model Blackmagic Pocket Cinema Camera, ima vmesnik HDMI, ki je zasnovan za delo s kakovostnimi slikami. Nekateri kompozitni in HDMI izhodi prikazujejo nekatere nastavitve kamere - glasnost, napolnjenost baterije, vrsto datoteke, histogram, parametre objektiva.

Digitalna slika Super16

Matrica Super 16 je nameščena na fotoaparatu Blackmagic Micro, kar omogoča zajemanje HD 1080 z dinamičnim razponom trinajstih korakov. Rezultat je filmska podoba, ki se razlikuje od video iger in DSLR kamer: v izpostavljenosti ni napak, v senci in svetlobi je veliko podrobnosti. Možno je posneti slike odlične kakovosti tudi pri šibki svetlobi z vrednostjo ISO pod 1600.

Vgrajeni snemalnik ProRes in RAW

Kamera Blackmagic ima vgrajen snemalnik, ki omogoča snemanje 12-bitne slike brez motenj in popačenj, ki so pogosto najdemo v datotekah amaterskih akcij in DSLR kamer. Micro Cinema podpira ProRes in DNG RAW: 12-bitne datoteke vsebujejo vse potrebne podatke iz matrice kamere, tako da lahko osvetlitev in ravnovesje beline nastavite tudi po snemanju. ProRes vam omogoča, da dobite majhne datoteke s povečanim časom snemanja. Materiali v obeh formatih so takoj pripravljeni za korekcijo barv inOd DaVinci Resolve za Windows in Mac je vključen v komplet fotoaparatov.

Združljiva kamera s profesionalnimi objektivi

Blackjoys Black Four je opremljen z aktivnim bajonetom Micro Four Thirds, ki vam omogoča nastavitev profesionalne optike za televizijo, fotografije in filmove, odvisno od posebnih zahtev. Z zaslonsko odprtino se daljinsko upravlja daljinsko, izostritev in zoom. Stabilno fotografiranje v dinamičnih pogojih se doseže z objektivi MFT, podpira stabilizacijo slike.

Priročno krmiljenje

Gumbi na sprednji strani fotoaparata so nameščeni tako, da lahko hitro prilagodite nastavitve glede na pogoje, ki so določeni za določeno fotografiranje. Vse nastavitve se lahko prikažejo na zaslonu s kompozitnim ali HDMI vhodom. Micro Cinema Camera ima več tipk: hitro previjanje naprej in nazaj, začetek in konec snemanja. LED-dioda stanja LED-a prikazuje raven napolnjenosti baterije, stanje snemanja in polnjenje pomnilniške kartice.

Profesionalni zvok

V kamero Micro Cinema je vgrajen vgrajeni stereo mikrofon, ki zmanjšuje protihrupne ograje, kar zagotavlja kakovostno snemanje zvoka. Brezžični in usmerjeni mikrofoni in linearne signalne naprave so priključeni preko 35 mm priključka, notranji mikrofon fotoaparata pa se izklopi, ko se na vhod vnese avdio vhod iz zunanje naprave.

Zunanji napajalnik

Baterija LP-E6, uporabljena za daljinsko upravljanje, je nameščena na zadnji strani fotoaparata. Ko predvajate sliko prek PAL /NTSCali HDMI izhodi, se prikaže raven napolnjenosti baterije, zato jo lahko nastavite v oddaljenem načinu. Potreba po polnjenju je označena z LED indikatorjem, fotoaparat pa lahko priključite na zunanji napajalnik s kablom 12 V.

Izjemno kompaktna kamera za fotoaparate

Blackmagic Studio Camera - sodoben model jezikovne kamere, namenjene snemanju v živo. Njegovo telo je izdelano z vzdržljivostjo in lahkoto magnezijeve zlitine. Model ima 10-palčno diagonalno iskalo, fantomsko napajanje in priključke za mikrofon. Vgrajeni optični modul omogoča povezavo z video mešalnikom preko enega kabla, ki razširja funkcionalnost fotoaparata in omogoča dostop do dvosmerne komunikacije, SDI vmesnika in indikatorjev stanja.

Live Broadcast Camera

Live Broadcasting je zdaj na voljo od koderkoli s pomočjo svetlega iskala in kompaktnega Blackmagic Studio. Kamera je idealna za izdelavo sitcomov in pogovornih oddaj, sporočil za javnost in oddaj iz različnih dogodkov. Majhna teža fotoaparata, kompleksna kapa in združljivost z večino objektivov vam omogočajo, da v enem primeru namestite vso opremo, potrebno za oddajanje. Enostavna in enostavna nastavitev omogoča uporabo studijske kamere za različne namene - poslovne dogodke, video posnetke v izobraževalnih ustanovah.

Edinstvena in izvirna oblika

Studio Blackmagic Studio s kompaktno velikostjo,ohišje iz magnezijeve zlitine z visoko trdnostjo in uporaba inovativnih tehnologij je ena najnaprednejših prenosnih video kamer. Optimalno krmiljenje in način gledanja omogočata mešalnik za zaščito pred soncem in 10-palčno iskalo, zahvaljujoč bajonetu MFT pa lahko uporabljate veliko število objektivov. Vmesniki profesionalne ravni in več montažnih lukenj omogočajo priključitev zračne opreme. Široka funkcionalnost in kompaktna zasnova fotoaparata Blackmagic Studio spadata med najboljše med podobno opremo, ki je namenjena prenosom v živo.

HD in Ultra HD resolucija

4K video materiali in rešitve Ultra HD so zdaj na voljo vsem uporabnikom interneta na specializiranih virih. Ločljivost slike v Ultra HD je 3840 x 2160 slikovnih pik, kar je štirikrat več kot 1080 HD. Prenos podatkov pri najvišji hitrosti je omogočen samo s fotoaparatom Blackmagic 4K za pravilen zapis oddajnega programa.

Micro Four Thirds

Studio Štiristranski bajonet Micro Four Thirds omogoča priključitev širokega nabora adapterjev in objektivov. Delo v stacionarnih pogojih ali v manjših projektih lahko zahteva fotopiktiko in velike prenosi v živo - profesionalne leče. Namestitev vseh potrebnih objektivov je mogoča s pomočjo adapterjev drugih proizvajalcev z nastavkom PL, ki fotoaparatu omogoča snemanje in predvajanje najbolj množičnih dogodkov.

10-palčno iskalo v polni visoki ločljivosti

Studio Camera je opremljeno z velikim iskalom - ogromnim 10-palčnim iskalnikomZaslon visoke ločljivosti, ki zagotavlja širok kot gledanja in visoko podrobnost slike. Možno je prikazati nalepke za ostrenje, prikazati video signal in spremeniti nastavitve fotoaparata. Zaslon s tekočimi kristali ima dolgo življenjsko dobo in uživa uporabnike s kakovostnimi slikami tudi pri močni svetlobi.

Prenos podatkov prek optičnega vmesnika

Optični modul, ki omogoča, da se kamera poveže z eteričnimi mešalniki z enim tankim kablom, se lahko namesti na Blackmagic Studio Camera. Vmesnik hkrati procesira Ultra HD in HD-video z integriranim zvokom, signalizacijo, daljinskim upravljalnikom in dvosmerno komunikacijo. Standardna optična povezava omogoča prenos slik s kamer, ki se nahajajo na velikih razdaljah od studia.

Prikaz delovanja

Fotoaparat nadzoruje prikaz stanja, ki se uporablja v zračnem mešalniku ATEM. Signal s sliko se prenaša na Blackmagic Studio Camera iz vseh ATEM video izhodov. Vključitev indikacije se izvede samodejno z izhodom slike iz fotoaparata v eter in shrani, ko se signali kombinirajo iz različnih kamer. Sprednja plošča je opremljena s svetlobnimi indikatorji, ki vam pomagajo določiti, katera kamera posebej oddaja video v zraku.

Blackmagic Micro Studio 4K

Ta kompaktna studijska kamera je zasnovana za produkcijo v živo. Zagotavlja Ultra HD in HD formate, je opremljen z MFT nosilcem in je nadzorovan prekoVmesnik SDI z video mešalnikom. Druge funkcije vključujejo vgrajeno rezervno baterijo in mikrofone, podporo za prikaz stanja in možnosti dvosmerne komunikacije, orodja za korekcijo barv, izhod za objektiv B4 in panoramsko glavo. Nobena podobna kamera nima tako široke funkcionalnosti.

Večkanalne oddaje

Kompaktne dimenzije fotoaparata in vsestranskost omogočajo, da je popolna oprema za prenos v živo. To je skoraj neviden in se lahko namesti kjerkoli, tako da lahko pri ustvarjanju programov dobite video posnetke iz različnih zornih kotov. Blackmagic Micro Studio Camera se lahko predstavi na odru za dogodke na antenah za panoramsko fotografiranje velikih dogodkov ali za uporabo v povezavi s profesionalnimi objektivi za studijsko delo.

Izvirna zasnova

Pri pregledu fotoaparata Blackmagic Micro Studio 4K kamere je treba omeniti njegovo zasnovo: ohišje je izdelano iz visoko trdne magnezijeve zlitine, njegove dimenzije pa ne presegajo velikosti nosilca. S tem lahko namestite leče z MFT pritrdilnimi elementi, adapter B4 pa omogoča namestitev klasične jezikovne optike. Iz katere koli video mešalne mize ATEM se fotoaparat upravlja preko programskega SDI izhoda, ki vam omogoča oddaljeno spreminjanje nastavitev, izostritev in povečanje slike, prilagoditev ravni črne in gama, barvno ravnovesje in izbiro vrednosti zaslonke. Izhodi za panoramske glave in leče B4 so v pristaniščuRazširitev z vsemi navedenimi funkcijami se lahko uporablja samo z enim kablom.

Sorodne publikacije