Uporaba "Ultra ISO": korak za opis korak osnovnih operacij

Večina uporabnikov ve, da je UltraISO nepogrešljivo orodje za delo s slikami, pisanje diskov, ustvarjanje virtualnih pogonov ali zagonskih pogonov. Vendar pa ne vsak uporabnik začetnik jasno predstavlja algoritme za delo s to aplikacijo. O tem, kako uporabljati Ultra ISO, preberite naprej. Popoln seznam priložnosti se ne bo upošteval. Oglejmo si glavne točke.

Kako uporabljati program "Ultra ISO": ekstrakcija podatkov

Najprej upoštevamo najenostavnejše operacije, ki so povezane s pridobivanjem slikovnih podatkov. Ni skrivnost, da so na številnih uradnih mestih za razvijalce programske opreme ali na istih torrent trackerjih programi ali igre predstavljeni v obliki datotek ali slik. Prva neprijetnost je, da v igrah takih distribucij, ko je potrebna prisotnost izvirnega diska v pogonu, ni mogoče uporabiti.


Še vedno je treba prenesti slike in iz njih izvleči podatke (ustvarjanje virtualnih pogonov se bo obravnavalo ločeno). Kako uporabljati Ultra ISO v takšni situaciji? Vse je preprosto. Privzeto je aplikacija konfigurirana tako, da podpira skoraj vse znane formate slik (približno trideset). Zato je za pridobitev informacij potrebno preprosto uporabiti odpiranje datotek v aplikaciji, nato pritisniti tipko F4 (ali uporabiti kontekstni meni) in določiti mapo, disk ali particijo, v kateri bodo shranjeni podatki. Na nek način je kot delati zarhiverji


Kako uporabljati Ultra ISO za Windsor 7: ustvarjanje slik

Druga stvar je, ko morate vzeti obratno dejanje in ustvariti sliko, medtem ko jo shranite na trdi disk ali optični zapis prevozniki V prvem primeru je vprašanje, kako uporabiti "Ultra ISO", zagotoviti, da datoteke želite dodati iz menija datoteke, nato pa uporabite standardni ukaz za shranjevanje z imenom imenika.
Če morate ustvariti sliko izvirnega optičnega diska, medtem ko ga shranite na trdi disk, se uporabi ukaz za ustvarjanje CD-ja, prikaže se končna lokacija ustvarjene datoteke, v oknu za pripravo se izbere pogon z vstavljeno disketo in pritisne tipka "Make". Seveda lahko hkrati izberete obliko ustvarjene slike.

Snemanje diskov

Zdaj nekaj besed o tem, kako uporabiti "Ultra ISO" v smislu snemanja slik na optičnih medijih. Predpostavimo, da je slika, ki smo jo ustvarili in shranili na trdem disku.
Kot prej dodajamo potrebne datoteke in mape, nato pa z ukazom zapišemo sliko na CD. V novem oknu je potrebno določiti zapisovalni pogon (če jih je več), izbrati način in hitrost snemanja in nato klikniti gumb "Record". Opomba: Bodite pozorni na majhno okno v zgornjem desnem kotu, ki označuje stopnjo izpolnjevanja medijev v odstotkih in v megabajtih. Kot razumete, najvišjega zneska ni mogoče preseči, sicer boste dobili napako.

Delo z navideznimi pogoni

Za nekatere igreizjemno pomembno je, da se uporabi originalni pogon, saj ima sistem lahko minimalni nabor komponent, glavne datoteke pa se nahajajo na optičnem pogonu.
Kaj pa, če je prvotni pogon, ki ste ga izkoristili za nekaj dni, in igranje istega, kar želite? In tukaj ne bi smelo biti posebnih težav. Ponovno se ustvari slika diska, po kateri se v meniju orodja izbere navpična vrstica navideznega pogona, prikaže se lokacija slikovne datoteke in pritisne gumb za začetek postopka.
Včasih lahko uporabite posebne integracijske ukaze za poenostavitev dejanj prek razdelkov možnosti in nastavitev, kjer so potrebni slikovni formati označeni s potrditvenimi polji. Zdaj, po dvojnem kliku, bo vsak upravitelj datotek zagnal igro ali njen namestitveni program. Če na sliki ni takih datotek, se bo odprla vsebina slikovne datoteke.

Ustvarjanje zagonskih medijev

Nazadnje še en pogled na uporabo Ultra ISO. Na bliskovnem pogonu lahko napišete podatke na tak način, da bo medij mogoče zagnati. To so distribucije operacijskih sistemov in nekaterih pripomočkov za diske (nabori gonilnikov, virusi itd.), Ki se lahko začnejo pred prenosom glavnega operacijskega sistema. Za snemanje slike se najprej v meniju za datoteko izbere ukaz za odpiranje metode in poda pot do njega. Po tem se v samopovzročnem delu izbere vnos slike trdega diska in izbere zahtevani medij (v našem primeru je to tako)USB pomnilnik). Nato se na napravi prikaže sporočilo za brisanje vseh podatkov iz naprave. Strinjamo se. Po brisanju se vpis začne samodejno. Čas je odvisen od količine podatkov o snemanju in značilnosti same naprave (hitrost branja in pisanja).
Ta možnost, ki uporablja naprave USB, je v mnogih primerih učinkovitejša, saj so optični diski pogosto podvrženi mehanskim poškodbam, ki jih podatki ne morejo zlahka prebrati.

Zaključek

Kot lahko vidite, ni nič posebej zapletenega pri uporabi programa. Glavna stvar pri tem je jasno razlikovanje med predvidljivimi dejanji (odvisno od tega se bodo uporabljali različni ukazi in meniji). Za privzete nastavitve jih v večini primerov ne morete spremeniti.

Sorodne publikacije