Stolni zvočniki Yamaha NS 6490: funkcije, dopolnitev filtra, pregledi

Na žalost majhen odstotek vseh proizvajalcev dimenzijske glasbene tehnologije pogosto proizvaja posodobljene različice svojih izdelkov. Še posebej, ko gre za akustične sisteme. Takšne naprave imajo kompleksno zasnovo, visoke stroške in posledično visoko ceno na trgu. Zato proizvajalci redko tvegajo in ustvarjajo prvo možnost, ki bi jo rad videl občudovalci. V specializiranih prodajnih mestih so pogosto zelo dragi modeli. Vse bodo navdušile s svojimi oblikovnimi in tehničnimi lastnostmi. Realizacija podobnih odtenkov je lahko različna za vse proizvajalce, vendar za kupca ni pomembno. Zato je za vsako podjetje glavni cilj v celoti izpolniti vse zahteve. In če govorimo o taki nalogi, moramo reči, da naprava Yamaha NS 6490 pregled, ki bo predstavljen v tem članku, povzroča nasprotujoča si čustva. Nekateri kupci cenijo lep videz, odlične lastnosti, drugi pa omenjajo nepraktičnost uporabe. Vse to je podrobneje obravnavano spodaj.

Splošne informacije

Mnogi kupci so presenečeni, da so zvočniki poceni, vendar se štejejo za popoln sistem s tremi pasovi. Opremljen je s filtri. Če verjamete v izjave družbe, potem je odločitev, da se stolpci natančno, je omogočila minimalne ravni za zmanjšanje količine izkrivljanja. Zaradi tehnične izvedbe, ki je bila omejena, se je znižala le cena. Po eni strani jenekateri drugi potrošniki pa bodo morali ročno nadgraditi Yamaho NS 6490. Dokončanje filtra se praviloma izvede takoj, saj rešuje številne težave. Če obstaja želja, lahko izboljšate in izolirate. Ko že govorimo o zvoku, je treba opozoriti, da so ocene o tem sporne. Ob upoštevanju cenovne kategorije kot celote je kakovost reprodukcije normalna. Model je povpraševanje na ozemlju Amerike in Japonske prav zaradi tega, tudi če se trg in proračunski segment redno dopolnjujeta z novostmi. Kupci so tudi naklonjeni oblikovanju. Ima nekaj napotitev na retrotyle, ki vam omogoča, da privabite določeno maso ljudi.

Specifikacije

Yamaha NS 6490 je zdaj treba obravnavati podrobneje.Značilnosti so pomemben odtenek, na katerega morate biti pozorni pred nakupom. Na žalost se sistem ne razlikuje od presenetljivih kazalnikov. Poleg tega so v življenju določene nianse, ki jih zagotavlja uradni zastopnik, izkrivljene.

Akustika je zaprtega tipa. Vgrajene so tri sistemske steze. Če govorimo o uporu, potem je to 8 ohmov. Višina, širina in globina Yamahe NS 6490: 41 x 27 x 34 cm. Frekvenčno območje se giblje od 45 Hz do 23 tisoč Hz. Občutljivost je dobra: 94 dB. Električni sistem je bil 70 vatov. Frekvenca 2 tisoč Hz. Moč - 140 W (največ). Obstaja poseben zaščitni učinek. Ne morete ločeno povezati stolpcev, ker ta možnost ni na voljo.

Oblikovanje stolpcev

Zvočniki Yamaha NS 6490 Black privlačijo mnoge, ki imajo velik pogled. Vendar pa je približnoenak odstotek ljudi, ki takšnih odločitev pri oblikovanju ne sprejemajo. RetroStyle dodaja, seveda, potencialnim kupcem, vendar mnogi izbirajo v prid bolj predstavljivih modelov. Toda, če govorimo o ljubiteljih podobnih stilov, lahko rečemo, da so vsi pregledi le pozitivni. Oblikovanje je všeč vsem. Oblika stebrov je enostavna in neustrezna. Nekateri lastniki dobesedno na prvi pogled prepoznajo peč iz lesenih ostružkov. Vendar stilizacija ne poudarja le retropublishing. Zanimiva je bila tudi zasnova sprednje površine in same membrane, ki so izdelane v srebrni barvi. Slednje so izdelane tudi iz poceni plastike.

Oblikovanje

Difuzorji Yamahe NS 6490 so visoke kakovosti, izdelani so iz celuloze. Uporabljena je bila tudi za pokrivanje govornikov. Uporabili smo tehnologijo celuloznega polimera. Slednji je bil uporabljen tudi za ustvarjanje visokotonske membrane. To je tako ploščad "bogati" polico zvočniki. Mnenja o ostrih predmetih in modelih niso vedno pozitivna. Na primer, ko čutite težo (3 kg) in velikost sistema, je zelo močno neskladje. To se po eni strani morda zdi dober odtenek, po drugi strani pa se je masa zmanjšala z uporabo tankih materialov in odločitvijo o zavrnitvi absorpcije hrupa. Zvočniki so prejeli magnetne zaslone. Glave so kakovostne, premaknjene v desno, na zunanji plošči.

Zvoki

Prvi vtis vseh lastnikov o zvoku Yamahe NS 6490 je vedno varljiv. In ni pomembno, tudi negativnopozitiven. Sčasoma obstajajo slabosti zvoka ali njegove koristi. Tudi ob dejstvu, da so uporabljene subtilne in neustrezne materialne povratne informacije o stolpcih in njihovo sondiranje precej pozitivne. Bas je jasen, svetel in globok. Dinamika je odlična, več čakati na tak sistem ni vredno. Vsi instrumenti so dobro zasnovani za bobne in kitare. Vendar pa je klasični repertoar bolje ne poslušati teh stolpcev. V nasprotnem primeru morate biti razočarani: zvok je zelo težak in trden, še posebej v najbolj sproščenih in liričnih zabavah.

Akustična zmogljivost

Kaj lahko takoj opazimo? Občutljivost modela Yamaha NS 6490 Black je visoka. Ta kazalnik je precej zanimiv in ga je mogoče pripisati značilnostim modela, saj se vsi predstavniki proračunskega razreda ne morejo pohvaliti s podobno značilnostjo - 93,5 dB. Lahko pojasni tudi dober bas. Zvočniki odlično delujejo s predvajanjem težke glasbe, ki je v plusu. Srednje in spodnje območje sta prav tako dobra, vendar ne tako dobra. Občasno prihaja do utripanja "svetlosti" kompozicije, pojavijo se popačenja. Praviloma se to dogaja v razponu od 3 tisoč do 6 tisoč Hz. Svetlost lahko nadzirate s spremembo lokacije sistema. Preveč podobnih bliskavic je mogoče enostavno odpraviti, če zvočnike najdete pod kotom 45 °. Eho in drugi učinki se bodo slišali v območju od 3 tisoč do 5 tisoč Hz. Praktično ni izkrivljanj na basovih, in če se pojavijo, jih je težko opaziti. Samo dober ojačevalnik zvočnikov lahko obvladuje kakovost resonančnih območijYamaha NS 6490.

Nadgradnja naprave

Yamaha NS 6490 v svojem razredu in cenovnem segmentu odlično deluje z vsemi nalogami. To pravi približno 90% vseh kupcev. Ker se veliko ljudi sramoti zaradi uporabljenih materialov in dejstva, da so preveč tanki, se večina potrošnikov odloči za nadgradnjo svoje naprave. Pogosto spreminja samo filtre, nekateri pa raje popolnoma spremenijo notranjost. Da bi izboljšali potencial kupljenih zvočnikov, morate uporabiti nekaj nasvetov. Če želite dobiti zvok, ki je čim bolj stabilen, enak in naraven, je treba posodobiti kondenzatorje obstoječih filtrov. Pri dodajanju dušilnih delov se boste znebili vseh pomanjkljivosti, ki se pojavijo pri predvajanju spodnjih delov avdio območja. Potrošnikom svetujemo, da pazijo na kondenzatorje 400 Art. Prav tako boste potrebovali kable za delo z zgornjim in srednjim frekvenčnim območjem, dušilni material. Preden greste v trgovino zanje, morate vedeti, da je posodobitev za dva stolpca, zato morate izračunati potrebno količino delov. Prav tako je treba tehtati vse prednosti in slabosti, ker ni vedno posodobitev vodi do dobrega rezultata. Občasno, ko so bili zvočniki popolnoma neurejeni ali se je njihovo predvajanje poslabšalo. Kaj lahko pričakuje lastnik? Če govorimo o dobrih učinkih, potem je najmanjši zvok pri maksimalnih količinah (tak učinek je dušenje materiala) in velika količina basa. Od slabih posledic lahko pričakujemo izkrivljanja in drugeneprijetnih trenutkov na srednjih frekvencah. Če ni strahu, da bi dobili takšne rezultate, ali pa niso pomembni, lahko začnete proces izpopolnjevanja. Potrebno je začeti z odstranitvijo pritrdilnih elementov.

Koristi

Ima prednosti stolpca Yamaha NS 6490. Mnenja o njih nam omogočajo, da rečemo, da je sistem prejel dobre podatke. Na primer, ni nobenih zahtev za bas, tako kot dobre nizke frekvence. Kupci trdijo, da srednja linija s stalnim povečevanjem obsega glasbe zveni dobro. Izkrivljanja se pojavijo le pri ostrih prehodih. Japonsko tehniko odlikuje tudi dobra moč in majhna teža. Čeprav je dizajn zelo preprost in šibek, sistem zlahka prinese visoko kakovostne kompleksne in težke pesmi. V povprečju hkrati podrobno določite.

Slabosti

Sistem zvočnikov Yamaha NS 6490 ima, tako kot vsi drugi, svoje pomanjkljivosti. Kaj pravijo lastniki? Zadeva ima zelo tanke stene, "notranjost" je precej slaba, saj ni izolacije in drugih pomembnih elementov. Poleg tega poceni materiali ne obetajo dolge življenjske dobe. Pomembno pa je, da navedene pomanjkljivosti iz nekega razloga ne vplivajo na kakovost zvoka. Namesto tega vključuje predstavnika v segmentu proračuna, saj ne more uveljavljati najboljšega razreda s podobnimi značilnostmi. Nekateri potrošniki kritizirajo tudi kakovost reprodukcije. Na primer, lastniki nimajo dovolj nizkih tonov. Pogosto se modifikacije izvedejo prav za izboljšanje reprodukcije nižjih frekvenc.

Cenovna skupina

Proizvajalec je lahko ponudilpotrošnika srednje kakovostne opreme za majhno količino denarja. Stolpci so pravzaprav del proračuna. V bistvu, cena ne presega 5700 UAH. To dramatično privablja potencialne kupce. Seveda, med konkurenti obstajajo takšni modeli, ki jih lahko primerjamo s predlagano tehniko. Vendar v zvoku še vedno malo izgubijo. Zvočniki Yamaha NS 6490 pregled, ki bo določil izbiro, ponujajo lastniku na splošno dober zvok, vendar z nizko kakovostjo telesa in nerešljiv design. Na račun takšnih prihrankov je proizvajalec uspel znižati stroške.

Zakaj stolpci ustrezajo?

Če beremo preglede na internetu in poslušamo zgodbo kupcev, lahko ugotovimo, da se naprava najpogosteje uporablja z avdiosistemi iz segmenta proračuna, ki nimajo nič posebnega. Če ročno naredite majhno spremembo stolpcev, lahko dosežete boljše rezultate reprodukcije, vendar govoriti o nečem močnem in osupljivem ni potrebno. Primernejši so rock in drugi priljubljeni žanri. Odlično se sliši iz "ustnic" Yamahe NS 6490. Subwoofer je tisto, kar lahko uporabljajo ti zvočniki. Seveda, samo v mejah razpoložljivih značilnosti. Mnogi vozniki opazijo, da ima naprava dobro gledališko fronto. Na splošno je uporaba zvočnikov najboljša pri izdelkih tega proizvajalca ali pri tistih, ki so v istem cenovnem segmentu.

Povzetek

Če bodo zvočniki opremljeni z visokokakovostnim ojačevalnikom, bo naprava pritegnila veliko kupcev. Tudi z dejstvom, da postopoma pridobivajoZelo priljubljene zvočne palice, ki jih je odlikovala kompaktna velikost, stolpični stebri Yamahe NS 6490 so še vedno v povpraševanju. Najpogosteje so prijetne za tiste, ki raje sprejemajo prostorski zvok in "sliko" kot celoto. Povpraševanje ostaja stabilno do danes na račun dobre cene, ki se odlično ujema z značilnostmi. Seveda so vse slabosti očitne in določen delež potrošnikov zaradi njih ne želi kupiti teh zvočnikov, vendar je z njimi še vedno lahko uskladiti. Niso tako resni, kot se zdi na prvi pogled. Zasnova ni zelo privlačna, uporabljeni materiali so nezadostni, vendar je vse to skrito pod retro stilom.

Sorodne publikacije