Vzpostavitev interneta "Rostelecom": priporočila za uporabnike

Za dostop do interneta je potrebno, da so vse naprave, pa naj bo to računalnik ali domači usmerjevalnik, pravilno konfigurirane. V tem članku bomo podrobno preučili, katere parametre uporablja tako velik ponudnik kot Rostelecom.

Kaj storiti najprej

Da bi razumeli, katere nastavitve interneta pri Rostelecomu je treba namestiti, morate poznati podrobnosti, ki jih lahko določite v tehnični podpori ponudnika ali poglejte v pogodbo, ki se zaključi s povezavo. Glede na regijo se lahko uporabljajo naslednje tehnologije povezovanja:
 • ADSL (povezava na bakreni telefonski liniji);
 • GPon (uporaba optike, ki se izvaja v stanovanju za naročnika);
 • FTTx (povezava prek kabla Ethernet);
 • Docsis (uporablja se koaksialni kabel).
 • Glede na tehnologijo se uporabljajo različne omrežne naprave, shema povezave pa se lahko razlikuje.


  Vrsta povezave kaže, kako je bil izveden logični del povezave (označen z njo pri nastavitvi opreme). Informacije, ki jih potrebujete, lahko pridobite neposredno iz tehnične podpore ponudnika. Dodatni podatki - naslov IP, maska ​​podomrežja in prehod, ali uporabniško ime in geslo za povezavo - so običajno zapisani neposredno v pogodbi.

  Shema priključitve

  Razmislite o osnovnih možnostih povezave, konfiguraciji interneta od Rostelecoma.
 • ADSL.Telefonski kabel iz telefonske vtičnice je priključen na razdelilnik (razdelilnik), nato na modem ADSL. Omrežni kabel že ima prek priključka LAN, ki gre v računalnik, ali, če uporabljate brezžične naprave, povezava poteka prek povezave Wi-Fi.
 • GPon. Optični kabel je priključen na terminal, nato pa na enak način: ali se za računalnik ali usmerjevalnik ali brezžično omrežje uporablja zviti par.
 • FTTx (Ethernet). Omrežni kabel je takoj povezan z računalnikom ali usmerjevalnikom.
 • Docsis. Za modem je koaksialni kabel, nato je usmerjevalnik povezan z računalnikom.
 • Prepričajte se, da so vsi kabli priključeni na naprave, ki niso poškodovani. Ustrezni indikatorji morajo biti prižgani (ADSL in LAN1 ali PON in LAN1 oz. INTERNET ali WAN in ustrezni indikator LAN).


  Kaj naj nastavim na vašem računalniku

  Preverite, ali je vaš ISP povezan z vašim računalnikom. Najpogosteje se z uporabo ADSL, Ethernet in Docsis tehnologij uporablja PPRoE (hitra povezava). Nastavitev Rostelecomovega interneta na tem računalniku je naslednja:
 • Na nadzorni plošči pojdite v razdelek Središče za omrežje in skupno rabo, nato kliknite povezavo »Nastavitev nove povezave ali omrežja« in sledite pozivom.
 • Zdaj morate navesti "internetno povezavo" (najvišja točka) in nato nastaviti povezavo za visoke hitrosti.
 • Vpišite svoje uporabniško ime in geslo od ponudnika internetnih storitev. Nato dokončajte namestitev.
 • Tudi kot tippovezava je lahko statični ali dinamični IP. Nato morate dostopati do omrežne povezave v meniju »Spremeni nastavitve adapterja« in poiskati povezavo na enak način prek centra za upravljanje omrežja in splošnega dostopa. Imenovala se bo "Local Area Networking" ali "Internet" (Ethernet).
  Z desnim klikom na to povezavo morate iti v meni Lastnosti. Potem morate vzpostaviti internetni protokol za Rostelecom: izberemo protokol četrto različico, izberemo miško in v lastnostih zapisa bodisi podatke, ki jih prejmemo od ponudnika (če je vrsta povezave Statični IP), bodisi izberemo samodejno sprejemanje (za dinamično IP). Preverite pravilen vnos podatkov, po potrebi preverite, kateri so na voljo v pogodbi. Po tem, ko shranimo podatke, so internetne nastavitve Rostelecom na računalniku dokončane.

  Kako nastaviti usmerjevalnik

  Preden nastavite usmerjevalnik Rostelecom za internet, se prepričajte, da je pravilno priključen in da so indikatorji POWER, WAN /ADSL in LAN vklopljeni. Ko jo preverite, pojdite na usmerjevalnik z nastavitvami spletnega vmesnika po naslovu IP 1921681.1 (če se ne prilega, poskusite vnesti 1921680.1) in se prijavite. Standardne podatke za prijavo lahko najdete v primeru usmerjevalnika ali določite tovarniško (prijavo uporablja admin, geslo je isto). Običajno je intuitivni vmesnik usmerjevalnika, vrsta povezave izbrana v razdelku »Omrežje«, »Internet« ali WAN. Nastavitve za internet od"Rostelecom" se izvaja na enak način, odvisno od vrste povezave. Če je izbrana vrsta povezave PPRoE, jo bomo izbrali v ustrezni postavki, uporabniško ime in geslo pa bosta potrebni v polju. Za dinamične in statične IP-nastavitve bodo enake enake tistim, ki se uporabljajo v računalniku: podatki, navedeni v ustreznem odstavku, ali samodejno prejemanje podatkov. Po tem shranite nastavitve in ponovno zaženite usmerjevalnik. Končano! Če imate težave z razumevanjem vmesnika usmerjevalnika, glejte priročnik ali obiščite uradno spletno stran proizvajalca. Običajno obstajajo emulatorji za najbolj priljubljene modele.

  V zaključku

  Kot lahko vidite, je internetna nastavitev podjetja Rostelecom zelo preprosta in jo lahko opravi vsak uporabnik, niti najbolj izkušen. V odsotnosti pogodbe lahko podatke o povezavi dobite pri tehnični podpori ponudnika.

  Sorodne publikacije