4G-antena za modem: opis, ročno izdelana tehnika

Internet je že dolgo in trdno vstopil praktično v vsako osebo. Razvoj trendov, vključno s poslovnimi procesi, ki zahtevajo hiter prenos velikih količin informacij, je bil še bolj zaostren zaradi potrebe po stalnem prisotnosti v globalni mreži, saj se bo morda celo na počitnicah nujno treba odzvati na vse ali na daljavo rešiti določeno vrsto težav.

Celična omrežja

Da bi olajšali dostop do interneta ne glede na lokacijo naprave in njenega lastnika, je vloga mobilnih omrežij daleč od zadnje. Sodobni pripomočki - prenosni računalniki, pametni telefoni in tablični računalniki - omogočajo praktično vsako dejanje z informacijami - njegovo ustvarjanje, sprejem, spremembo in prenos. Glavna stvar je, da je v bližini oddajnik signala 3G /4G, ki omogoča dostop do globalnega omrežja iz katere koli naprave.

Internet v oddaljenih območjih

Kljub razmeroma široki uporabi omrežij 3G /4G v naši državi, kakovost storitev pogosto pušča veliko možnosti. Če se v bolj ali manj velikih mestih oddajna 4G antena enega od operaterjev mobilne telefonije skoraj vedno nahaja v vsakem okrožju naselja, kar pomeni, da zagotavlja potrebno pokritost, potem je mogoče opaziti zelo nestabilen signal izven mest, vasi in oddaljenih vasi.

Premaz nizke kakovosti

\ tRazdalja od velikih mest pogosto vodi v upad hitrosti sprejemanja /prenosa podatkov do uporabnikove naprave, včasih pa do popolnega pomanjkanja dostopa do globalnega omrežja. Kako rešiti ta problem? Pogosto se kakovost sprejemanja signala mobilnega omrežja pogosto izboljša, zato posebna 4G antena pomaga zagotoviti udobno uporabo vseh možnosti interneta. Zunanja, zunaj stavbe, namestitev takšne rešitve, prvič, odpravlja ovire, ki nastanejo pri premagovanju radijskih valov, ki jih širijo operaterja bazne postaje, ovire v obliki neravnega terena in zidov stavb, in drugič, do neke mere izboljšuje kakovost. signal.

Antene proizvajalcev opreme po meri 3G /4G

Nedvomno imajo operaterji, ki svojim uporabnikom omogočajo dostop do interneta prek brezžičnih omrežij, informacije o zgoraj opisanem stanju. V svojih blagovnih znamkah ponujajo celotno opremo za delo na težko dostopnih območjih s slabim signalom. Običajno lahko tak komplet vključuje modem ali mobilni usmerjevalnik, potrebne kable in adapterje, 4G LTE modem antene. Omeniti je treba, da so tovarne ali tovarne, ki so bile izdelane v tovarni ali tovarni, dobre predvsem zaradi proizvodnje napredne tehnologije, ki zagotavlja precej dobro moč signala.

Stroški

Seveda je tovarniško izdelana 4G antena najboljša rešitev za zagotavljanje neprekinjenega dostopa do interneta na mestih, ki se nahajajo na težko dostopnih mestih.območjih. Edini dejavnik, ki lahko ovira nakup takšne naprave, so visoki stroški, ki včasih presegajo vse razumne meje. V tem primeru zunanja antena za 4G-modem ni nekaj posebnega - to je preprosta mreža iz kovine, in v njenem fokusu je sprejemni del antene. Takšna preprosta zasnova vodi do misli o neodvisni produkciji naprave, ki poveča signal. Dejstvo je, veliko naročnikov, še posebej tehnično naprednih, raje, da antena za prejemanje 4G z lastnimi rokami, in ne kupujejo tovarne rešitev za trgovino.

Antene, izdelane samostojno

Treba je omeniti, da je antena za 4G-modem samostojna - je zelo učinkovita metoda za izboljšanje moči signala omrežja in njegovo stabilnost. V tem primeru so potrebne le osnovne spretnosti dela s preprostimi in dostopnimi materiali. Skrbno izdelane antene v nekaterih primerih omogočajo delo z modemi in usmerjevalniki, tudi na mestih, kjer brez uporabe anten sploh ni bilo signala. Edini dejavnik ustavitve je pomanjkanje priključka za priključitev zunanje antene na številne modemske in mobilne dostopne točke. In to pomeni, da bo moral vplivati ​​na zasnovo internetnega sprejemnika, tj. Povezati kabel z usmerjevalnikom ali modemom tiskanega vezja.

Orodje

Dejansko je mogoče v nekaj urah izdelati 4G anteno z lastnimi rokami, kar je preprost postopek. Za uspeh morate pripraviti materiale za izdelavo, kot tudi orodje.Orodja, ki so potrebna pri delu, predstavljajo spajkalnik, komplet izvijačev, klešče, krožni noži, oster nož in pištolo za lepljenje.

Materiali

V zvezi z materiali. Self-made 4G antena lahko vsebuje komponente, ki jih predstavlja visokofrekvenčni antenski kabel, bakrena žica, plastična cev, kos polietilena, kartona, folije, starih posod ali cedilo. Obstaja zasnova primerna za lastno proizvodnjo, kjer je kot osnova parabolična satelitska antena prikrajšana za sprejemni pretvornik.

Antenna Kharchenko

Rešitev, ki je zelo enostavna za izdelavo, je 4G-antena Kharchenko. Konstrukcija takšne antene je "osem" bakrene žice, ki je nameščena v kovinski ali kovinski reflektor majhnih velikosti. Za izdelavo reflektorja je primerna npr. Tekstilna folija. Pri izdelavi antene je treba upoštevati, da je glavni dejavnik za učinkovitost prihodnjega izdelka natančen izračun dimenzij. Če želite izračunati velikost "osem" in reflektorja, se obrnite na vodnik radia ali vire na internetu. Preden nadaljujete z načrtovanjem, je treba natančno ugotoviti, katero omrežje 3G ali 4G - pokriva področje uporabe, in tudi, na kateri frekvenci operater oddaja.

Slabosti

Slabosti te rešitve vključujejo potrebo po priključitvi kabla, ki prihaja iz antene, v posebno vtičnico na ohišju modema. To veljaabsolutno vse antene na ulici, razen modemov. Dejstvo je, da, kot je bilo zgoraj povedano, antenski konektor na napravi preprosto manjka, kar bo povzročilo, da naprava razstavi sprejemnik in prilagodi svojo strojno opremo, spajkanje kabla s tiskanim vezjem. To lahko poškoduje modem ali mobilni usmerjevalnik v odsotnosti zadostnega znanja uporabnika, opravi manipulacije.

Improvizirani reflektor

Če je 4G antena nujna in motnje s strojnim delom modema niso vključene v načrte, lahko uporabite naslednjo metodo. Enostavno dovolj močna ojačevalna antena je lahko izdelana iz starih dvo-litrskih posod. Lahko tudi prilagodite aluminijasto posodo in celo kartonsko škatlo, ki je obdana s folijo. Po pripravi osnove improviziranega reflektorja je potrebno znotraj njega (v sredini) namestiti modem, ki se priključi na osebni računalnik ali prenosni računalnik s pomočjo USB podaljška. Po tem morate sprejeti anteno usmeriti na najbližjo bazno postajo.

Konfiguracija

Ko dobite informacije o moči in stabilnosti prejetega signala z vgrajeno obliko, lahko spremenite lokacijo modema znotraj modela. Premikanje sprejemne naprave bližje ali dlje od zadnje stene reflektorja je potrebno, da se najde najustreznejši položaj, nato pa modem pritrdite z lepilno pištolo in improviziranimi materiali.

Prednosti

brezpogojna prednost zgoraj opisane zasnove iz ponve je odsotnostmodem morate razstaviti in potegniti antenski kabel. Edina odtenka je kakovost, ki se uporablja za priključitev USB podaljška. Ne sme biti označena s prekomerno dolžino in biti kakovostna, da se prepreči izguba signala. V idealnem primeru se uporabljajo posebni aktivni kabli, ki so opremljeni z napravami za preprečevanje izgub. Če se antena 4G uporablja na ulici, je potrebna zaščita v obliki ovijanja polietilenske naprave sprejemnika ali celotne konstrukcije.

Satelitska antena

Če res želite ali potrebujete modem ali celo popoln 4G usmerjevalnik z zunanjo anteno in pri roki - neuporabljen ali okvarjen satelitski krožnik, se lahko vprašanje šteje za praktično rešeno. Potrebovali boste tudi plastično cev premera, primerno za namestitev znotraj modema. Zasnova je sestavljena na ta način. Modem je nameščen v plastično cev in nameščen na mestu pretvornika v žarišču antene. Po montaži je treba anteno poslati na osnovno enoto in modem priključiti na računalnik s podaljškom USB. Ob doseganju sprejemljivih faktorjev pridobivanja, in za to morate zateči k premikanju modema znotraj cevi in ​​obračanju celotnega dizajna v eno ali drugo smer, lahko greste na Wi-Fi pokritost v sobi. Za to potrebujete usmerjevalnik s podporo za povezovanje 3G /4G modemov. S povezavo strukture z ustreznim priključkom na usmerjevalniku in nastavitvijo povezave lahko dobite popolnBrezžično omrežje, sprejemljivo za uporabo na kateri koli moderni napravi - pametni telefoni in /ali tablični računalniki itd.
Tako uporaba navideznih načinov izdelave in najlažje dostopne za vse materiale omogoča dostop do globalnega omrežja, tudi na najbolj oddaljenih območjih. V tem primeru 4G-antena, izdelana z lastnimi rokami, ne zahteva od lastnika velikih finančnih in stroškov dela v proizvodnji.

Sorodne publikacije