Stolpci v studiu - pregled, vrste, značilnosti in ocene

Zakaj potrebujete studijske monitorje? Kako se lahko razlikujejo od preprostih stolpcev? Zamislite si to situacijo: imate enega oboževalca glasbe, ki vas je povabil, da ocenite njegov novi nakup. Pridete k njemu domov, postavi vas na udoben fotelj in ugasne svetlobo in v nekaj sekundah vključi vašo najljubšo pesem. Pogosto poslušate to melodijo doma, ko opravljate gospodinjska opravila, v avtu, ko greste na delo, toda trenutno ta melodija zveni povsem drugače. Zvok je tako čist in prost, da se zdi, da so ti glasbeniki tik pred vami. Ti občutki te preplavijo.

Zakaj je zvok postal tako kakovosten? Ali je lučka izklopljena? Mehki fotelj? Ali iz vseh razlogov - novi studijski zvočniki, ki jih je kupil vaš prijatelj? Tak akustični sistem je nedvomno zmožen ne le povečati kakovost zvoka v času, temveč tudi ustvariti nove fascinantne vtise iz dolgo znanih melodij.


V tem članku bomo preučili, kako se stolpci razlikujejo od monitorja, razpravljamo o njihovih sortah, kot tudi izvedemo nekaj priljubljenih modelov, iz katerih zvok, ki ga poganjate mravlje na telesu.

Raznolikost

Prvič, studijski zvočniki so razdeljeni na prenosne in stacionarne:
 • Prenosni avdiosistemi so zelo priljubljeni med izvajalci iz tujine (glasbeniki, dirigenti itd.). Njihova glavna prednost je priročno in hitro premikanje.
 • Stacionarni zvočniki so visoko kakovostni in velikidimenzije. Poleg tega so takšni večnamenski zvočniki sposobni opravljati naloge večje kompleksnosti.
 • Poleg vrste pogleda so studijski zvočniki razdeljeni na žične in brezžične (Bluetooth). Čeprav se danes šteje, da je zadnja vrsta povezave bolj priljubljena in zahtevana, vendar glede kakovosti zvoka, je močno slabša od vodilnih.


  Studijski zvočniki in monitorji so prav tako večpasovni in širokopasovni. Morda pa je najpogosteje uporabljena varianta fazni pretvornik ac.

  Kaj je bolje izbrati?

  Pred nakupom stolpcev morate razumeti, kateri cilji služijo. Ta glasba bo verjetno izbrala akustični sistem z močnim ojačevalnikom. Druga bo izbrala aktivne studijske zvočnike, ki se zelo razlikujejo po vrednosti. Obstaja tudi tretja vrsta ljudi, ki radi poslušajo glasbo v avtu. V ta namen izberejo nizkotonski zvočnik pri nizkih frekvencah, ki zagotavlja monofonski (enopasovni) signal. Če niste ljubitelj glasbe kot vaš prijatelj, ki je omenjen na začetku članka, je bolje izbrati sistem zvočnikov iz cenejših možnosti. Bodite prepričani, da si prizadeva za močne spremembe in priljubljeno blagovno znamko. Prav tako ne pozabite na različne formate akustike. Eden najbolj iskanih je sistem 2.1. Ta vrsta ima možnost priključitve zvočnikov in nizkotonca.

  Proizvajalci

  Ko določite velikost sistema zvočnikov in njegov glavni namen, je čas, da izberete proizvajalca. Za nekatere je to najtežji problem.ker obstaja veliko blagovnih znamk. Kakšne so želje?
  YAMAHA, Sven, HECO in studio Focal-JMLab imajo veliko pozitivnih mnenj. Ti zvočni sistemi so prijetni za poslušalce z visokokakovostnim zvokom in preprosto uporabo. JBL in B & W studijski zvočniki so prav tako dobro dokazani. To je ena izmed najbolj priljubljenih blagovnih znamk, zato ne mislite, da bi med njimi našli proračunsko možnost.

  YAMAHA YST-SW030

  Ta nizkotonski zvočnik lahko po ocenah zadovolji tudi najvišje zahteve ljubitelja glasbe. Ta naprava je vsestranska, z njimi lahko upravljate skoraj vse skladbe v katerem koli žanru. Sistem zvočnikov YAMAHA ustvari realističen prostorski zvok, ki prispeva k popolnemu potopu v ritmu kompozicije.
  Če boste dolgo časa ostali na cesti in uživali v poslušanju glasbe v avtu, bo ta sistem zvočnikov delal za vas. Po mnenju strokovnjakov je sposobna proizvajati visokokakovostne base zahvaljujoč novim naprednim tehnologijam. Moč kolone je 130 W. To je dovolj, da uživate v močnem in kakovostnem zvoku nizkih frekvenc. Elegantno telo iz lesa in MDF zagotavlja vizualno združljivost z vašo domačo napravo. Poleg tega majhne dimenzije tega sistema zvočnikov omogočajo enostavno namestitev subwooferja v avto.

  Sistem zvočnikov BOSE

  Kaj je najpomembnejše pri ustvarjanju domačega kina? Velika plazma plošča? Oblazinjeno pohištvo? Verjetno se bodo mnogi strinjali, da je v domači kino glavna stvar visokokakovosten videoposnetek, ne zvok. Toda to je daleč od primera.
  GremoPonovno se bomo obrnili na našega prijatelja, omenjenega na začetku članka. Recimo, da je namesto glasbe vključil solo koncert svoje najljubše skupine na svoji novi plazmi. Slika je zelo dobra, vendar se vam zdi, da nekaj manjka (zvok je zelo tih in piskajoč). Če ga pogledate, opazite, da je zvok iz ene majhne kolone, ki je od vas oddaljena 4 metre. Tudi če kupite največjo plazmo za domači kino, ne boste mogli brez visokokakovostnega zvočnika, ki bo ustvaril največji učinek. Sistem BOSE zvočnikov je po ocenah najboljša izbira za takšne primere. Ena od prednosti tega sistema so majhni stolpci z dvema zvočniki. Zahvaljujoč njim lahko občutite moč visokokakovostnega petkanalnega zvoka in uživate v vaših najljubših pesmih.

  Aktivni sistem Alto Professional TX215

  Ta sistem zvočnikov se ne razlikuje le po kakovostnem podrobnem zvoku, ampak tudi po sodobnem oblikovanju. Zahvaljujoč novi napredni obliki zvočnika dobimo širši kot zvočnega odkritja.
  Sistem je opremljen z ojačevalniki zvoka razreda D, ki poveča moč na 600 vatov. Na sprednji plošči je velika kovinska rešetka, ki varuje zvočnike pred poškodbami. Takšna studijska kolona je ustvarjena po glasbah ljubiteljev glasbe, bolj za žive nastope. Ima relativno majhno težo, posebne peresa, namenjene hitremu prevozu, in priročno obliko, ki omogoča nastavitev sistema kot nadstropnega nadzornika. Njena teža ne presega 15 kilogramov, moč pa je do 600 vatov.

  Sven MS-307

  Sven je uvedel aktivni zvočniški sistem, ki je namenjen širokemu občinstvu. Po mnenju potrošnikov lahko zaradi visokih tehničnih lastnosti uživate v kakovostnem snemanju filmov, iger, glasbenih albumov itd.
  Akustika je opremljena s posebnimi zvočnimi kabli in močnim ojačevalnikom, preko katerega se lahko povežete z drugimi viri (TV, računalnik, radio). Ta stolpec vsebuje dodatne funkcije, kot so FM radio, Bluetooth in avdio predvajalnik. Model je izveden v sodobnem slogu: velik črni subwoofer, dva elegantna satelita, srebrna nadzorna plošča. Ta oblika se bo popolnoma ujemala z vsako notranjo notranjostjo, obenem pa bo imela minimalen prostor. Pogosto je subwoofer nameščen na tleh, v bližini namizja, majhni stebri pa so nameščeni neposredno na mizo ali pritrjeni na vogale sten in tako ustvarjajo prostorski zvok.

  Zaključek

  V tem članku smo razpravljali o tem, kako se razlikuje stolpec iz studijskega monitorja, ki ga je treba upoštevati pri izbiri avdio opreme. Ugotovili smo, kateri proizvajalci so vodilni na svetovnem trgu. Na splošno je cena studijskih zvočnikov neposredno odvisna od tehničnih parametrov. Na primer, če želite ustvariti domači kino, potem morate zaloge z debelo torbico, ker v takem položaju ni treba shraniti na kakovost zvoka. In če potrebujete akustiko v avtomobilu, potem je velik subwoofer z vgrajenim ojačevalnikom zvoka (srednja frekvenca) kot nalašč za takšne akustike.namen Če želite delati z zvokom, si lahko ogledate proračunske možnosti, kot so na primer zvočniki studia JBL. Čeprav se njihove specifikacije bistveno razlikujejo od drugih, dražjih modelov, vendar, sodeč po ocenah, nizki stroški in vrhunski videz bodo zadovoljili veliko uporabnikov.

  Sorodne publikacije