Če bi kupil rabljen iphone: vodnik za izbiro, pregled, razliko od novih, prednosti in slabosti

Nakup katere koli stare stvari spremljajo številna tveganja, od katerih se mnoga uresničujejo le med obratovanjem. To še posebej velja za kompleksne strojne in strojne naprave, ki vključujejo pametne telefone. In če frustracije poceni telefon ni kritično, potem nakup dragega modela z morebitnimi okvarami je treba skrbno premisliti vnaprej. Toda ali naj načeloma kupim iPhone, če obstajajo podobna tveganja? Vprašanje je večplastno in dvoumno, zato ga je treba upoštevati pri različnih strankah.

Priprava na preverjanje pametnega telefona iPhone 4 Posebnost pri pripravi prvega seznanitve s katerim koli pametnim telefonom je razpoložljivost celotnega arzenala za testiranje polnjenja naprave. V primeru iphone je zelo pomembno pripraviti naslednji komplet orodij:


 • Prenosnik. Ni slabo, če je prva storitev iTunes nameščena.
 • Še en pametni telefon, v katerem deluje mobilni internet.
 • Paket baterij PowerBank.
 • Slušalke.
 • Aktivna kartica SIM, ki se lahko uporablja v sodobnih pametnih telefonih.
 • Zdi se, da niso potrebna nobena posebna orodja, toda tudi ta preprost komplet bo z veliko verjetnostjo pomagal odgovoriti na vprašanje, ali je vredno kupiti rabljeni iphone v določeni izvedbi. Že na kraju inšpekcijskega pregleda mora delovati korak za korakom, preverjanje lastnosti naprave v ločenem vrstnem redu.

  Zunanji pregled naprave

  \ t
  Bnajprej oceni fizično stanje. Preverjamo celovitost ohišja, pravilnost njegove geometrije, spoje in stopnjo poslabšanja. Tudi če vam ni mar za estetske lastnosti in obstaja pripravljenost, da se z majhnimi napakami v obliki čipov, udrtin in samo sledi vpliva, razumete, da je to lahko vir resnih notranjih težav. Torej, ali je vredno kupiti iphone, ki se uporablja, če ima primer manjšo škodo?


  Teoretično je mogoče telo zamenjati, čeprav zahtevajo dodatne stroške, kar je lahko utemeljen argument. Še enkrat, škoda kot dokaz padca telefona bi morala biti resen motiv za poglobljeno preučevanje notranjosti naprave. Na tej stopnji je treba v smislu funkcionalnega preverjanja posebno pozornost nameniti zaslonu. Njegov senzor se mora odzvati na najmanjši občutek v občutljivosti. Priporočljivo je, da takšno preverjanje opravite v procesu več iger, kar bo omogočilo ovrednotenje odziva in izvedbe pokritosti na različnih delih zaslona.

  Znaki razlike od izvirnika

  Pri preverjanju serijske številke se zahteva začetek preverjanja pristnosti primerka. V samem pametnem telefonu, prek nastavitev, pojdite na razdelek "O tej napravi" in napišite serijsko številko. Preverja informacije na uradni spletni strani proizvajalca. Potem lahko greš na strukturne značilnosti. Torej, v vprašanjih o tem, ali je vredno kupiti iPhone /iphone-6, ljubitelje pametnih telefonov pogosto vznemirja dejstvo, da je njegovo telo jezni. To je povsem normalnolastnost tega modela, ki samo nakazuje pristnost vzorca. Druga stvar je, da je to le eden od znakov izvirnika. Na primer, v pravem iPhoneu je baterija, tudi pri visoki obremenitvi, sposobna shranjevati energetski potencial v 15-2 dneh.
  O avtentičnosti naprave vam bodo povedali tudi naslednje podrobnosti:
 • Zadnji pokrov ne zagotavlja zaskočitve - lahko ga odvijete samo s posebnim izvijačem.
 • Vsi tehnični in označitveni napisi so prikazani jasno in brez napak.
 • Mora biti podpis proizvajalca iPhone, številka modela in certifikacijska oznaka.
 • Vse naprave iPhone nimajo zunanje antene.
 • Pomembno je upoštevati dejstvo, da so do zadnjih sprememb X vsi modeli podpirali možnost sočasne uporabe samo ene SIM kartice. Z drugimi besedami, naprave 7 in 8 v vseh različicah načeloma nimajo dveh rež za "semycles". Hkrati so danes najbolj povpraševanja. Ampak ali je vredno kupiti rabljeno "iPhone-7", če ima sekundarni trg tudi bolj tehnološko "osem" in se bo kmalu pojavila dvostranska naprava? Z vsemi prednostmi bolj izpopolnjenih modelov v obliki izboljšanega procesorja, brezžičnega polnjenja in dodatnih storitev, "sedem" ohranja osnovni nabor najuspešnejših rešitev podjetja Apple. Kar zadeva staro različico, jo je treba kupiti vsaj zaradi privlačnejše cene za novo generacijo pametnih telefonov.

  Preverjanje identifikacijskih sistemov

  Verjetno najbolj zapleten in odgovoren del preskušanja katerega koli iphone. V prvemQueue, preko nastavitev in iCloud, Find my phone preveri AppleID in polje za geslo. Ta funkcija mora biti onemogočena. Naslednje dejanje bo preizkus zaklepanja prek sistema Touch ID.
  V tem razdelku je treba opozoriti, da se ta zaščita, začenši z različico 6s, izvaja na novi ravni z možnostjo nakupa prek spleta z računalnikom Mac. Za začetek nastavite svoje prstne odtise prek nastavitev, nato pa jih zaščitite z geslom. Napravo je treba odstraniti iz ključavnice takoj, ko senzor držite s prstom. Naj kupim iPhone-6, če nimam TouchID-a? Po eni strani bo zavrnitev takega nakupa upravičena, če je senzor natisnjen. kot praktična funkcija. Če pa to ni potrebno, je ta napaka lahko le dodaten razlog za popust. Poleg tega je pomemben popust zaradi ene zamenjave senzorja, če želja po obnovitvi novega uporabnika Touch ID ni omejena. Posodobitev bo zahtevala popoln pametni telefon na matični plošči.

  Testiranje za komunikacijo

  Seveda, brez testiranja osnovnih zmožnosti iphonea kot telefona, brez tega ni mogoče. S pomočjo kartice SIM in drugega pametnega telefona morate preveriti pošiljanje sporočil in kakovost klicev. Slišnost se preveri v slušalkah in brez njih - vključno z načinom zvočnika. Na tej stopnji je treba upoštevati, da ima pametni telefon omejitve glede uporabe nekaterih prevozniških storitev. Konfiguracije so lahko različne, tako kot prisistemske prepovedi za določen primerek in s postavitvijo naprave na črni seznam.

  Ali naj kupim iPhone, če je na primer zaklenjen za enega operaterja? Seveda je to velika pomanjkljivost, ker omejuje prihodnjo povezljivost. Toda z razpoložljivostjo alternativnih načinov komunikacije in če je odprta za uporabo, je operater zadovoljen, lahko s tem odtenkom sprejmemo. Še posebej, ker bo takšna omejitev znatno zmanjšala stroške naprave.

  Preizkušanje senzorjev

  Med glavnimi senzorji so preverjeni brezžični senzorji (Bluetooth, Wi-Fi, merilnik pospeška, GPS in Glonass). Nastavitve, itd. Ali naj kupim iphone s podobnimi napakami? Veliko bo odvisno od stopnje kršitev, vendar je težava v tem, da so številne komunikacijske zmogljivosti in splošna ergonomija odvisne od takšnih detektorjev.

  Preskusi v pogojih visoke obremenitve

  Preverjanje zmogljivosti stroja pri največji obremenitvi je treba opraviti z uporabo zahtevnih virov. Poleg tega je zaželeno, da se zaženejo različni programi in funkcije, ki jih bodo klicali nepovezani moduli naprav. Glede na rezultate testov se ugotavlja, ali je koristno kupiti rabljen iphone s posebnimi kazalniki uspešnosti.
  Razumeti je treba, da ti podatki torej ne bodo bistveno izboljšali dejanske moči s kazalnikiogrevanje je treba obravnavati kot konstanto. Ustavi nakup znaka, ki bi moral postati napačno vedenje pametnega telefona z visoko zmogljivostjo. Na primer, izključitev samovoljne uporabe ali popolna prekinitev povezave z napravo.

  Prednosti in slabosti nakupa rabljenega iPhonea

  Če ni edini, potem je glavni motiv nakupa uporabljenega pametnega telefona njegova nizka cena. Tako lahko prihranite 50-70%, zaradi česar se veliko ljudi obrne na trg sekundarne opreme. Ali je vredno kupiti iphone izven roke, glede na njegovo zunanjo obrabo in določeno "kilometrino" tehničnega polnjenja? To so nianse te rešitve. V vsakem primeru se bo življenjska doba naprave zmanjšala, v prihodnjih mesecih pa se lahko pojavijo težave, ki jih načeloma ni mogoče odkriti med pregledom.

  Zaključek

  Nakup stare opreme je pogosto utemeljen z nalogami, ki jih bo prihodnji lastnik nameraval rešiti. Ko gre za popolnoma utilitaristične naloge, je povsem mogoče omejiti zgodnje modele pametnega telefona, če je njihova funkcionalnost in zmogljivost zadostna. Druga stvar je, naj kupim rabljene iphone 7 in novejše različice? Vendar gre za premijsko znamko, katere vrednost je izključna. Toda s tega stališča, vprašanje finančne izvedljivosti, ki ostaja pomembna tudi pri nakupu visokotehnoloških slikovnih telefonov, ne gre nikamor.

  Sorodne publikacije