Kje je "Run" ekipa v Windows 7?

Verjetno večina uporabnikov ve, da se pogosto uporablja posebna konzola za zagon ali tako imenovani meni Run za hitro klicanje določenih ukazov in programov na sistemih Windows. Kjer se lahko uporabi ukaz "Run" v "Winds 7" ali v katerem koli drugem sistemu celotne družine operacijskega sistema, in kako ga dejansko voditi, in bo nadalje obravnavano. Obstaja več načinov za to, vendar najprej začnimo s točno tem, za katere cilje se lahko uporablja.

Zakaj potrebujete ukaz Zaženi in njegovo konzolo?

Nekateri uporabniki pomotoma verjamejo, da konzola deluje na načelih, podobnih ukazni vrstici, saj za zagon tega ali tistega sistemskega orodja ali appleta obstajajo različne vrste okrajšav ali razširitev ali brez njih. Pravzaprav tukaj ni nič skupnega. Dejstvo je, da konzola najprej obdaja imena izvedljivih datotek. Za obliko EXE razširitve niso določene. Programi za zagon so v večini primerov nameščeni v sistemskem imeniku System32 ali v korenskem imeniku sistema Windows. Isti meni se uporablja izključno za hiter zagon takih programčkov in nič več, čeprav lahko dodate tudi seznam, ki je bil prvotno dodeljen temu ukazu menija.


Kot na primer za zaganjanje izvršljivih programčkov, je zelo priročno, da pokličete ukaz »Zaženi« »Windows 7«, samodejni zagon (msconfig s prehodom na ustrezni zavihek v konfiguraciji), urejevalnike registra (regedit) in pravilnike skupin (gpedit.msc)orodja za upravljanje storitev (services.msc), orodja za upravljanje diskov in particij (diskmgmt.msc), upravitelje naprav (devmgmt.msc) in opravila (taskmgr), ukazno vrstico (cmd) itd. odgovoren za te datoteke orodij v Raziskovalcu ali za prehod za dodatne odseke, kot so "Nadzorne plošče" ali "Upravljanje računalnika". V nekaterih primerih se lahko konzola uporablja za hiter dostop do sistemskih ali skritih map, na primer z uvedbo dodatnih atributov v obliki znaka za odstotek (% systemroot%) ali celo internetnih virov. Na splošno je seznam uporabljenih ukazov precej velik in ne velja le za imena ali okrajšave, temveč tudi ločila ali posebne znake (na primer leva poševnica se uporablja za hiter dostop do sistemskega diska "C").


Ukaz "Run" v "Winds 7": kombinacija tipk

Ista konzola se imenuje preprosto dovolj, kljub temu, da v sistemskih imenikih izvršljive datoteke zanjo ne boste našli.
Najbolj priljubljena metoda, ki vam omogoča, da hitro pokličete ukaz Run v Winds 7 in vseh drugih sistemih, je kombinacija Win + R.

Drugi načini za klic konzole

S hitrim zagonom konzole kot da je vse jasno. Vendar pa je treba upoštevati, da se morajo nekateri programčki, ki se začnejo samo zaradi tega menija, izvajati izključno v imenu skrbnika.
Konzola sama nima takega elementa (vendar je v različici "Maksimum"). KakoToda biti v takšni situaciji? Izhod je precej preprost.
Najprej morate uporabiti upravitelja opravil in nato ustvariti novo nalogo prek menija datotek, po katerem se bo pojavila ista konzola, vendar z začetno točko izbrane naloge v imenu skrbnika. Ni manj enostavno priklicati ukaz »Zaženi« v programu Winds 7 ali v kateri koli drugi spremembi prek glavnega menija »Start«. Težava pa je v tem, da se v nekaterih različicah glavnega menija ne prikaže ali je blokirana za uporabnika, ki nima dovolj pravic za spremembo konfiguracije.

Kako dodati ukaz »Zaženi« v »Vetrovi 7« v glavnem meniju, če ga ni?

Če želite spremeniti nastavitve, ki skrivajo klic konzole iz glavnega menija, morate izvesti vrsto preprostih operacij.
Skozi PCM na začetnem gumbu, morate iti v lastnosti opravilne vrstice in v meni Start, odpreti sam zavihek menija, ko kliknete gumb za konfiguracijo na spodnjem seznamu, preprosto preverite ukaz za prikaz ukaza za zagon. Nekateri strokovnjaki včasih priporočajo uporabo bližnjice za konzolo, toda za povprečnega uporabnika se ta operacija morda zdi precej zapletena, tako da, če imate takšno potrebo, lahko prenesete končano bližnjico z interneta, jo postavite na namizje, odklenete datoteko prek lastnosti in nato shranite spremembe. Toda v praktičnem smislu so takšni ukrepi načeloma videti popolnoma neuporabni.

Kako dodati svojo ekipo v konzolo?

S samo ekipo"Run" v "Winds 7" so ugotovili. Tu ni nič posebej težkega. Toda med navadnimi uporabniki je malo tistih, ki vedo, da lahko konzola "poveže" izvajanje svojih aplikacij. Recimo, da moramo dodati program uTorrent v zagonski program v konzoli. Če želite to narediti, morate v urejevalniku registra (regedit) s podružnico HKLM odpreti imenik App Path, ustvariti particijo z imenom izvršljive datoteke programa s pripono (v našem primeru Torrent.exe). Nato v ustvarjenem odseku desno v oknu dvokliknite klic, da uredite tipko "Privzeto" in v polje vnesite celotno pot do izvršljive datoteke. Po tem, tam, prek PCM, morate ustvariti parameter niza, mu dodeliti ime Pot in vrednost, ki določa samo celotno pot do mape, v kateri se nahaja izvršljiva programska datoteka. Po tem lahko urednik zaprete in izvedete ponovni zagon. Zdaj po vnosu ukaza "torrent" (brez narekovajev) v konzoli in zaženite želeno aplikacijo.

Klicanje konzole Windows 8 in 10

Ukaz Run v Winds 7 ni edinstven, saj se uporablja v vseh drugih spremembah, uvrščenih nižje ali višje. Za priklic konzole v novejših različicah sistema, poleg zgoraj navedenih metod, lahko neposredno preko menija PCM na gumbu za zagon brez uporabe tako hitre komunikacije kot upravitelja opravil. Dodajanje zahtevanih nastavitev v register se izvede na povsem enak način, kot je bilo prikazano nekoliko višje. Mimogrede, reči ne, niti osemDeseta sprememba sistema začetne točke poteka prek njenih appletov v imenu skrbnika, tako da boste morali uporabiti upravitelja opravil ali pa ročno začeti iz datoteke v Raziskovalcu (prek menija PCM, kjer tak element obstaja).

Sorodne publikacije