Namestite Ubuntu Lamp: navodila po korakih, nastavitve, nasveti in triki

Vsak Linux lahko "postavite brez pogleda". Čas, znanje in veščine so potrebne za pravilno postavitev in spremljanje. Posebna situacija ne bo vedno popolna: včasih morate sistem in sklad spletnih tehnologij uskladiti z omejitvenimi dejavniki. V običajnem primeru, ko potrebujete odličen sistem in orodja za produktivni spletni strežnik, je namestitev LAMP na UBUNTU 1804 dobra rešitev, ki bo zagotovila stabilnost in zanesljivost.

Strežnik ali namizje

Če želite nastaviti LAMP iz nič, morate razmisliti, katero nastavitev izbrati. Spletni strežnik na UBUNTU je stabilen operacijski sistem, ki je na voljo prek SSH. Običajno se nastavitve in upravljanje opravijo na daljavo, vendar se lahko izvede neposredno na konzoli. Skrbnik nadzoruje strežnik, prilagaja zahtevane komponente, spreminja načine delovanja, izvaja zgolj administrativne funkcije.


Namizje je stabilno delujoče ideje za strežnike in grafične zmogljivosti. Tukaj lahko ne samo zagotovite delovanje LAMP-a, temveč se vključite tudi v razvoj interneta, rešite vse druge naloge informiranja: pisanje, branje, igranje, oblikovanje kuharskih receptov in sestavljanje lastnih glasbenih kompozicij.

Grafično okolje in spletno upravljanje

V skladu z logiko razvoja spletnih strani, namestitev strežnika LAMP na UBUNTU vključuje delovanje specializiranega operacijskega sistema za vzdrževanje mest, organizacijo shranjevanja datotek in rešitev.naloge omrežja.
Vzporedna uporaba strežnika za razvoj programske opreme se običajno ne izvaja. Ampak ne moremo, vendar opomba: namizni sistemi zagotavljajo velik grafični arzenal za enostavno upravljanje strežnika in programskega paketa LAMP.


Različica strežnika vključuje upravljanje njegovih zmogljivosti prek spletnega vira, ki ga gosti. Izbrana možnost namestitve je odvisna od določene naloge in obsega.

Možnosti namestitve

Možnost ničelne namestitve, še posebej, če ni strogih zahtev, katere komponente in katere različice namestite, so pol ure dela: naredite vse, kar je, in vse bo delovalo. Tukaj je pomen privzetega - ima neposreden pomen: "naredi privzeto, deluje po definiciji."
Močna možnost je, ko morate v zadnjem stoletju namestiti PHP (zastarela različica) ali MySQL z Oraclovim tranzitom skozi MS SQL in programsko opremo drugih proizvajalcev. Z iskalniki je danes težko doseči dogovor: ne iščejo tistega, kar potrebujejo, ampak tisto, kar "najdejo" primerno. Običajna situacija: morate namestiti LAMP, UBUNTU 18 je že vreden in se ga ni treba dotikati - ne povzroča težav v 100 od 100 primerov.

Verjetne težave pri namestitvi

Težave bodo nastale, ko boste morali nastaviti prazgodovinski PHP 5217 in zagotoviti spletno usmerjeno, zastarelo komponento ali uporabo obetavnih idej za NGINX, razčlenjevanje nalog v ozadju in zapisovanje podatkov v tabelo innoDB. Težave lahko povzročijo namestitev php-fpm.Morda je najboljša možnost namestiti LAMP na UBUNTU 1604 ali izbrati CentOS 610.
V praksi ni vedno mogoče nastaviti sistema iz nič in se pomakniti do najnovejših različic programske opreme. Zelo pogosto obstajajo problematične situacije, ko potrebujete stransko težko stran, da si opomore, premaknete se na drug strežnik in zagotovite njeno delo. V primerih, ko je na spletnem mestu delalo veliko programerjev in ima katastrofalne razsežnosti, je pravilna izbira možnosti namestitve bistvenega pomena.

Virtualni stroji, Denver in UBUNTU

Virtualizacija je moderna in praktična. Ni vsak lastnik spletnega mesta pravilno voden v virtualnem svetu. Pravilno izdelan spletni vir se lahko prenese iz gostovanja na gostovanje s preprostim kopiranjem datotek in map. Baze podatkov tudi niso problem, če ne uporabljajo tabel innoDB, indeksiranje ni prekinjeno, virus ali hacker pa gre mimo. Uporaba virtualnih strojev in prenos spletnih virov ter še več strežnikov lahko povzroči dodatne težave. Vsako poznavanje datotek, kot je vm-100-disk-1.qcow2, se ne konča s preprosto rešitvijo. Zdi se, da je dovolj preprosto: delal je na eni virtualni napravi, izdelal slikovno datoteko * .qcow2 in jo premaknil na drugo mesto. Morda so težave.
Poskusi, da bi obnovili podobo v novem virtualnem prostoru, lahko povzročijo znatne stroške časa in dela strokovnjakov v realnem prostoru. Denverjeva ideja ni virtualni stroj in je tudi v nekem smislu dober. Nekateri razvijalci menijo, da je LAMP manj praktičen od tegakompakten in udoben denver. Ne smemo pozabiti, da Denver ni popoln spletni strežnik, virtualni stroj pa ima drugačno destinacijo.
Najboljša rešitev bo vedno uporaba popolne programske opreme LAMP in zanesljivega operacijskega sistema.

Koncept vgradnje

Preden se kaj postavi ali reši, je treba razmišljati in opredeliti, kaj je potrebno. PHP 7 in PHP 5 sta popolnoma različni stvari, Apache 1 in 2 pa sta daleč od enega samega obraza. MySQL se ne razlikuje v stabilnosti različice in phpAdmin morda ni tako zaželen. Sodobna programska aplikacija "ale system" (ni več operacijski sistem, ampak še ne velja) je že dvajset let, za katero so značilne negotovosti glede idealov in oblik izvajanja. Nezdružljivost je del informacijske tehnologije, število pogojev za zanesljivo delovanje zahtevane programske opreme pa raste tako hitro, kot se hitro povečuje število različic (zlasti sklopov, ki so pogosto nepravilno zbrani) glavnih komponent LAMP komponent, ki jih operacijski sistem ne deluje. V nekaterih pogledih lahko virtualizacija pomaga: lahko namestite več različnih paketov LAMP, za stare spletne strani zagotovite običajne pogoje za njih in nove, da sprejmejo najnovejše različice. Namestitev in konfiguriranje LAMP na UBUNTU ni zapleten proces, vendar lahko konceptualna priprava prihrani čas v prihodnosti. Napake pri izbiri prave programske opreme lahko vodijo do potrebe po ponovni namestitvi. V resničnem položaju je vedno pomembno (in pred začetkom dela in ob podpori razvoja).

Izbira jezika in namestitev

UBUNTU je sam, Apache, MySQL in PHP tudi ne zahtevajo pozornosti. V bistvu je namestitev sistema jezikovna izbira, nastavitev datotečnega sistema in načini uporabe.
Tukaj UBUNTU in LAMP: namestitev je opravila dva koraka in trideset minut. Na tej sliki na desni so posnetki zaslona okna, ki jih sistem določa bistvene podrobnosti. V začetni fazi vam ni treba dati pomena vsemu, kar zahteva UBUNTU strežnik 1804: namestitev LAMP ne bo povzročila težav v skladu s priporočili sistema. Pomembno je le:
 • lokacija (država);
 • nastavitve tipkovnice;
 • način, kako preklopiti tipkovnico (priporočamo ctrl-shift);
 • omrežne nastavitve (naslov IP in ime računalnika);
 • nastavitve računa (prvi uporabnik sistema).
 • Vzpostavitev datotečnega sistema, napadov programske ali strojne opreme, navideznih gostiteljev Apache, izboljšav učinkovitosti in drugih resnih vprašanj bo našla rešitev ob pravem času. Namestitev UBUNTU + LAMP je dinamika razvoja znanja in spretnosti strokovnjaka in ne takojšnje reševanje resnih težav. To je pomembno upoštevati.

  Navodila po korakih za namestitev UBUNTU LAMP

  Vse kar je bilo povedano o preprostosti, je res. Toda to je samo začetek. Dejansko konfiguracija in vzdrževanje spletnega strežnika UBUNTU zahteva resna znanja in veščine. Ni težko izvesti navodil po korakih za čisto namestitev UBUNTU LAMP.
  Ne toliko akcije in časa. Lahko naredite spletna mesta. Težave se začnejo, ko morate vzpostaviti virtualnegostitelji, povečajo produktivnost PHP ali MySQL, zagotovijo pravilno beleženje za hitro odpravljanje težav in iskanje napak. Med delovanjem UBUNTU LAMP-a bo "instalacija" - osnovna, morala kupiti pravo znanje in spretnosti.

  Vodnik za dejansko delovanje v dejanskih situacijah

  Kompleksnost se začne z usmeritvijo v ukaznem sistemu in datotečnem sistemu UBUNTU. Uporabniki operacijskega sistema Windows bodo morali premisliti o datotekah in mapah. Pravzaprav ima družina povezovalnih kod tudi čas, da pregleda svoj odnos do datotečnega sistema, vendar je to tema s področja teorije programiranja: preveč običajno je, da pogledamo svet informacij skozi datoteke in mape. Informacija je sistem medsebojno delujočih edinstvenih predmetov, s svojim pomenom in logiko. Informacije se ne ujemajo s konceptom primitivnih pisav. Ukazi UBUNTU se morajo navaditi nanj. Načeloma je to mogoče storiti v enem dnevu, vendar je bolje, da ne hitite. Pravilna navigacija po mapah in datotekah bo pripomogla k izdelavi abstrakta, ki bo samodejno izdelan, kar bo zagotovo postala namizna knjiga. Ker je namestitev UBUNTU LAMP, je priporočljivo, da ste takoj zapis, potem je vse vsadki znanja in spretnosti, ampak prvič, svinčnik in notesnik - je pomembno in veliko prihrankov časa. V primerih, ko je bil paket LAMP nameščen na drug Linux ali kompleksne zahteve (do konfiguracije, različic zahtevanih programov in drugih okoliščin), je pri delu zelo koristna natančna analiza rezultatov iskanja. Težko je zanikati dejstvo, da je težko najti nekaj na internetu. Toda uspešna logika ključnih stavkov ne moreponovite, kar lahko pozabite. Z shranjevanjem rezultatov iskanja pravih rešitev lahko dosežete več, vsaj prihranite čas.
  UBUNTU je odličen sistem, LAMP najnovejših različic pa je odličen spletni strežnik. Vendar je znanje in spretnosti strokovnjaka najboljša rešitev. Računalniška, sistemska in aplikativna programska oprema so rezultat človekove dejavnosti, pomočnika, ne pa osrednje ideje razvoja spletnih tehnologij.

  Sorodne publikacije