Kaj storiti, če se modem MTS ne poveže z internetom?

USB modemi operaterjev mobilne telefonije že dolgo niso več nekaj nenavadnega in so zaradi spletne namestitve in uporabe pridobili veliko priljubljenost med uporabniki interneta. MTS ponuja uporabnikom precej široko paleto možnosti pri nakupu take naprave in sklenitvi pogodbe za plačilo storitev. Pogosto pa lahko vidite situacijo, ko se modem MTS ne poveže z internetom, kljub dejstvu, da je večina nastavitev popolnoma avtomatizirana in da je posebna udeležba uporabnika v vseh procesih zmanjšana. Kaj lahko storite, če naletite na takšne težave, in potem bomo razumeli.

Kako se povezati z internetom prek modema USB MTS?

Praviloma, ko je modem priključen na vrata USB, z uporabnikom ni nič posebnega.
Modem je v sistemu definiran kot izmenljivi disk, po katerem je, če je omogočen samodejni zagon, izveden začetek namestitve gonilnikov in programske opreme "Connecten Manager". Če samodejni zagon ne deluje, vnesite korenico izmenljivega diska in zaženite datoteko Autorun.exe. Nato morate slediti navodilom čarovnika za nastavitve in po zaključku postopka se na namizju prikaže bližnjica za takojšnjo povezavo.


Kako se povezati z internetom prek modema MTS? Dvokliknite povezavo konzole, potem ko ste se prepričali, da je kartica SIM vstavljena in da je denar na tehtnici. Po registraciji naprave na internetu,pritisnite gumb za povezavo in počakajte, da se vzpostavi povezava. Upoštevajte, da se lahko v vrstici stanja prvič pojavi, da modem ni povezan, vendar je to začasen pojav. Počakajte malo.
Po določenem času je treba vzpostaviti povezavo. Kot lahko vidite, nastavitev ni potrebna, ker je operater že poskrbel, da je bila namestitev gonilnikov in potrebnih parametrov izvedena samodejno.

Glavne različice napak

Oglejmo si primer, ko se MTS modem ne poveže z internetom, kljub temu, da so bila vsa dejanja izvedena v skladu z navodili. Dejansko se napake pri delovanju takšnih naprav pogosto opazijo.


Če povezava iz nekega razloga ni mogoča, bo morala odpraviti nekaj korakov. Najpogostejša napaka je 619, kar pomeni, da na vašem računu ni dovolj denarja. Vendar pa lahko najdemo druge napake, med katerimi so najbolj značilne naslednje:
 • okvara modema;
 • odsotnost ali poškodba prvotnega voznika naprave;
 • odklopljena vrata USB;
 • nasprotuje drugi opremi;
 • prekrivanje frekvenčnih območij pri distribuciji signala v brezžičnem načinu z uporabo usmerjevalnika;
 • blokiranje povezav s strani aplikacij tretjih oseb;
 • se zruši v operacijskem sistemu,
 • težave na strani operaterja.
 • Modem MTS je povezan, vendar internet ne deluje. Kaj storiti na prvem mestu?

  Zato pojdimo na odpravo morebitnih težav. Najprejnapravo morate preveriti na drugem računalniku ali prenosnem računalniku. Če povezava modema z odkrito zrušitvijo ne bo iskala vzroka sledenja v vašem računalniškem terminalu. Najenostavnejši izhod iz situacije je začasno onemogočanje vgrajenega požarnega zidu Windows in protivirusnega programa (še posebej, če gre za brezplačen programski program, kot je Avast). Če to ne pomaga, in modem MTS se poveže z internetom, gremo še dlje.

  Kaj storiti, če modem v sistemu ni definiran?

  Predpostavimo, da se zdi, da ima namestitveni program vsa dejanja samodejno, vendar modem med napravami v upravitelju naprav še vedno ni prisoten. Če želite začeti, odprite celoten seznam s prikazom skritih naprav. Če obstaja modem in je označen z rumenim trikotnikom ali če vidite neznano napravo, morate nadgraditi ali ponovno namestiti gonilnike tako, da usmerite sistem ali iščete programsko opremo na lokalnem računalniku ali da nastavite izmenljivo napravo kot vir. Če to ne pomaga, se morate prijaviti na uradno stran operaterja, prenesti najnovejše gonilnike za model modema in ga namestiti sami. Včasih je problem, da modem MTS ni povezan z internetom ali ni nameščen med nameščenimi napravami, rešen tako, da se znova poveže z drugimi vrati USB.
  V "Upravitelju naprav" je treba na enak način preveriti stanje gonilnikov USB-krmilnikov in gostiteljev (vse brez izjeme) in po potrebi izvesti posodobitev ali povrnitev, odvisno odtrenutno stanje.

  Modem je definiran, vendar ne deluje: diagnostika naprave

  Načeloma, če se modem ne poveže z internetom, vendar ga ne zazna na ravni operacijskega sistema, ga lahko neposredno uporabi diagnostično orodje, ki je v ta namen zagotovljeno v sistemu Windows . Lastnosti strojne opreme zahtevajo modemsko anketo. To vas bo pozval, da začnete postopek. Če se to ne zgodi, naprava ne deluje. Kot dodaten ukrep lahko zaženete Connecten Manager in preverite, ali je modem definiran v tem programu. Če ni na voljo, v ukazni vrstici izvedite "ipconfig /all" (brez narekovajev) in po kontaktu z naslovom kontaktirajte podporo.

  Konfiguriranje nastavitev usmerjevalnika

  Nazadnje, poglejmo, kaj lahko storimo, da popravimo situacijo, če se MTS modem ne poveže z internetom prek usmerjevalnika, ki se lahko uporablja za distribucijo brezžičnega signala.
  Prvič, v lastnostih protokola IPv4 za vzpostavljeno povezavo se prepričajte, da so samodejno prejeti za vse vrste naslovov (to je predpogoj). Drugič, pojdite na spletni vmesnik usmerjevalnika, pojdite na napredne nastavitve in v programskih parametrih USB preverite prikazane možnosti. Biti morajo:
 • APN: internet.mts.ru;
 • Dostopna številka: * 99 # * 99 *** 1 #;
 • Uporabniško ime: mts Geslo: mts.
 • Poleg tega mora seznam ponudnika mobilnega interneta natančno izbrati operater MTS, Rusija pa je določena kot regija. Kot je jasno, če nekaj nise ujema z opisanimi parametri, morate spremeniti možnosti, shraniti prikazane možnosti in dokončati ponovno zagon usmerjevalnika. Opomba: če modem neposredno povežete z usmerjevalnikom prek vrat USB, priporočamo, da preverite samo vrata. Če je vdrl, poškodovan ali v nedelujočem stanju, usmerjevalnik modema ne more niti sanjati o delu s povezavo.

  Sorodne publikacije