Kako spremeniti razporeditev tipkovnice: osnovne tehnike, na primer Windows 10

Verjetno ni treba reči, da skoraj vsi uporabniki, ki delajo s sistemi Windows, tako ali drugače uporabljajo jezik. Ruska tipkovnica ni vedno primerna za nekatere specializirane angleške programe ali računalniške igre, zato morate namestiti dodatne jezike in spremeniti bližnjice na tipkovnici za hitro preklapljanje med njimi. Poglejmo si osnovne metode zamenjave postavitev in se posvetimo tudi nekaterim dodatnim parametrom, ki vam bodo pomagali prilagoditi tipkovnico za optimalno uporabo.


Kako spremeniti razporeditev tipkovnice v sistemih Windows s standardno metodo?

Vsak uporabnik ve, da ima sistemski pladenj posebno ikono za jezik, ustrezno jezikovno vrstico. Po namestitvi ima Windows privzete nastavitve za preklapljanje. Običajno sta v prvih dveh jezikih (ruski in angleški), če med namestitvijo ni bil dodan noben dodatni vnos. Preklapljanje razporeditve tipkovnice (in s tem tudi jezika) poteka s hkratnim pritiskom leve tipke Alt in Shift z obeh strani. Ampak tukaj so njihove nianse.
Dejstvo je, da imamo najpogosteje uporabljeno tipkovnico s tako imenovano ureditvijo zaporedja ključev QWERTY ali "YTSUKEN". Ampak včasih lahko vidite uporabo drugih naprav, kot so tipkovnica "Dvorak" ali Colemak ("YACHTERS"). V njih je razporeditev simbolov nekoliko drugačna. Izkazalo se je, da ko je vnesen en znak, ga uporabnik prejmedrugi Mnogi uporabljajo takšne postavitve, saj jih menijo za bolj priročne. Izkazalo se je, da sprememba jezika še ne vodi v spremembo postavitve.


Spreminjanje bližnjic na tipkovnici

Vprašanje, kako spremeniti razporeditev tipkovnice, poglejmo primer operacijskega sistema Windows 10. Za začetek morate vnesti jezikovni del standardne nadzorne plošče, ki ga lahko pokličete prek menija « Zaženite nadzorni ukaz.
Kliknite povezavo "Možnosti" na seznamu jezikov pred želeno in pojdite na vrstico vnosa metode vnosa. Če je izbrana ruska tipkovnica, bodo na prikazanem seznamu prikazane vse možnosti, ki so na voljo za spreminjanje trenutnih nastavitev. Po potrebi lahko uporabite pogled postavitve.
Spremembe bližnjic na tipkovnici se izvedejo z ustreznim gumbom na zavihku stikala. Levo so kombinacije za preklapljanje med jeziki, desno - preklapljanje razporeditve tipkovnice. Ko izberete želeno kombinacijo, shranite nastavitve. Po tem lahko nameščene možnosti uporabite tudi brez ponovnega zagona sistema.

Rusko-angleška razporeditev tipkovnice: dodajanje jezikov

Drugo vprašanje glede nastavitev jezika in tipkovnice je, da mora uporabnik včasih dodati jezik. Še enkrat razmišljamo o nastavitvah za Windows 10. V začetnem oknu s seznamom jezikov morate klikniti na ustrezen gumb za dodajanje jezikov in izbrati na seznamu. Preklopite razporeditev tipkovnice za dodani jezikkonfiguracija spremembe bližnjic na tipkovnici se izvede na povsem enak način, kot je bila prikazana nekoliko višja. Nato bomo razpravljali o nekaterih dodatnih možnostih.

Potrebne nastavitve

S tem, kako spremeniti razporeditev tipkovnice, malo okvare. Zdaj pa recimo nekaj besed o pomembnih možnostih, ki jih uporabniki katere koli različice operacijskega sistema Windows zelo pogosto pozabijo, in potem zaman poskušajo rešiti problem izginotja jezikovne ikone in same plošče v sistemski vrstici.
Po preklopu povezave, spremembah, ki so bile uporabljene za preklapljanje bližnjic na tipkovnici, morate aktivirati zavihek jezikovne vrstice in potrditi polje na nizu, da ga popravite v "opravilni vrstici". Priporočljivo je, da uporabite prikaz dodatnih oznak za besedilo, vendar ni smiselno uporabiti preglednosti za stanje neaktivne plošče.

Samodejno preklapljanje postavitev in jezikov

Končno je treba dodati, da se vprašanje, kako spremeniti razporeditev tipkovnice v samodejnem načinu s sistemskimi nastavitvami, lahko popolnoma edinstveno reši z uporabo specializiranih orodij za prepoznavanje govora. Eden od najbolj priljubljenih programov je Punto Switcher. Po namestitvi se program integrira v sistemski pladenj in nenehno spremlja uporabniški vnos na tipkovnici. Če ste pozabili zamenjati jezik ali postavitev, bo program samodejno popravil vneseno besedilo na tisto, ki se mora ujemati z določenim jezikom in postavitvijo. Poleg tega v sami aplikaciji ni potrebno nastaviti ničesar (vsebuje podporo za večino znanih jezikov in. \ Tpostavitve) Poleg tega bo takoj preveril parametre, nastavljene na sistemu, in bo sledil tem nastavitvam.

Post mortem

Vprašanje, ali je treba spremeniti ureditev ali ne, se lahko imenuje izključno retorično, saj v postsovjetskem prostoru ni veliko ljudi, ki uporabljajo posebne načrte. To je veliko lažje, da takoj kupite tipkovnico, ki jo želite, namesto da prilagodite možnosti za standardno tipkovnico, tako rekoč, za vnašanje besedila poševno.

Sorodne publikacije