Kamkorder na čeladi: kako izbrati video snemalnik za kolo ali motorno kolo

Vsak, ki se ukvarja z aktivnimi športi, želi, da določi trenutek svojega zmagoslavja. Na žalost standardni mediji za snemanje videa ne morejo delovati v načinu tresenja in nenehno premikajočih se predmetov. Če želite vzeti življenje na kolesih, naj bo to gorsko kolo ali motorno kolo, je dovolj, da kupite posebno kamero na čeladi. Takšni snemalniki so prilagojeni zahtevnim pogojem in lahko ustvarijo videoposnetke z najvišjo ločljivostjo. V tem primeru pripomoček ne ovira vožnje.

Kaj je

Akcijska kamera na čeladi je naprava, ki beleži, kaj se dogaja pred osebo, in samodejno prenaša video na trdi disk računalnika ali oddaja signal omrežju na spletu. Naprave te vrste so nameščene v težkih ograjenih prostorih, tako da jih je mogoče uporabljati na enakih cestah, težkih gorskih poteh, pod vodo (če je pripomoček nameščen v nepremočljivi škatli) in pri vožnji z veliko hitrostjo.


Zahvaljujoč zanesljivi pritrditvi, se videokamera na čeladi drži zelo zanesljivo, nevarnost padca naprave pa se zmanjša na nič.
Tudi ta tip naprave se običajno prodaja skupaj z odstranljivimi baterijami, ki jih je mogoče polniti v vseh pogojih.

Področje uporabe

Za beleženje takšnih dogodkov se uporabljajo akcijske kamere ali snemalniki:
 • kolesarjenje in vožnja motornih koles;
 • Velorross in Cross Country;
 • BMX;
 • motorna kolesa;
 • cestna obročna dirka;
 • pnevmatike za motorna kolesa;
 • klasični motokros;
 • Speedway;
 • dirkanje in več.
 • Prednosti akcijskih kamer

  Naprave tega tipa imajo veliko pluse. Najprej je treba omeniti, da videokamera na čeladi (motorist ali kolesar) snema najboljšo kakovost. Vsaka, tudi najdražja nepremična kamera bo slabša od akcijske naprave. Poleg tega lahko konvencionalne naprave snemajo le sorazmerno statično sliko, v primeru gibanja objekta pa se lahko zdijo "srčkane".


  Druga prednost videokamere na čeladi je tuljava pregleda registrarja. Zaradi tega akcijska naprava celo ujame tisto, kar operater ne vidi. Tako lahko ne samo odstranite videoposnetek velikega formata o svojih dosežkih, temveč tudi uporabite pripomoček v primeru nesreče. Zapis o vsakem DVR se šteje za popoln dokaz na sodišču. Če je potrebno, se naprava zlahka odstrani iz čelade. Če govorimo o slabosti takšnih naprav, lahko samo poudarite stroške pripomočkov. Kakovostna in trajna videokamera na čeladi bo stala vsaj 20.000 rubljev. Če pa obstajajo dvomi o racionalnosti uporabe akcijske kamere, lahko kupite cenejši kitajski analog.

  DV-012

  Ta kamera je samostojen DVR, posebej zasnovan za športnike. Miniaturna naprava poenostavi snemanje videa s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Kakovost slike je 640 x 480 slikovnih pik. Posneto na 13-megapixel visoki ločljivosti.Kamkorder na motornem kolesu Mod. DV-012 je opremljen z univerzalnimi pritrdilnimi elementi, zato je primeren tudi za kolesarjenje, rolerje, smučanje, snežne deske, itd.
  DV-012 se zavrti za 360 stopinj in ima precej širok kot gledanja. Napajanje se napaja iz baterije ali baterije. Vsi posneti materiali se lahko prenesejo v računalnik s standardnim kablom USB. Kamera ima vgrajen mikrofon, ki snema glas do 4 metrov. Naprava se lahko uporablja v temperaturnem območju od -10 do +60 stopinj. Cena akcijske kamere je približno 2000 rubljev. Napravo lahko kupite v večini spletnih trgovin.

  Kaj morate iskati pri izbiri fotoaparata

  Pri izbiri naprave za snemanje videa med vožnjo morate upoštevati naslednje smernice:
 • Pred nakupom morate vedno držati kamero na čeladi (motorno kolo ali kolo) v rokah. DVR ne bi smel biti zelo težak.
 • Treba je omeniti, da se pri tej vrsti kamere uporabljajo lahke kartice SD in MicroSD, zato je najbolje, da takoj kupite več rezervnih naprav za shranjevanje informacij.
 • Če je naprava opremljena z odstranljivim ali vgrajenim zaslonom za ogled videa, bo teža te naprave večja.
 • Fotoaparat mora biti v varnem hermetično zaprtem ohišju.
 • Optimalni kot gledanja za take naprave se šteje za 70–90 stopinj. Če je objektiv "gledan" širše, lahko to vpliva na kakovost videa, v katerem se bo pojavilo popačenje.
 • Vredno je upoštevati število FPS (sličice na sekundo). Višja vrednost bo določena v značilnostih pripomočka, bolje bo. Za snemanje videa v ločljivosti FullHD 1920 x 1080 slikovnih pik mora biti FPS vsaj 60 sličic na sekundo. Nižji rezultati bodo povzročili poslabšanje slike.
 • Poleg tega je treba paziti na dejstvo, da se visokokakovostne akcijske kamere razlikujejo glede vibracij in vlažnosti.

  Če povzamemo

  Zahvaljujoč DVR-ju, pritrjenemu na čelado, lahko posnamete zanimive video posnetke in jih položite na mrežo. Številni profesionalni športniki takšne pripomočke uporabljajo za zajemanje napak, ki so jih naredili med triki. To vam omogoča, da izboljšate svoje sposobnosti in odpravite pomanjkljivosti. Toda za tiste, ki nameravajo stalno uporabljati fotoaparat, bodite pozorni na bolj priljubljene modele (Ghost 4K Drift, Sena 10 C in Sony HDR AS20). Taki pripomočki se razlikujejo po trajnosti, popolni tesnosti in kakovosti streljanja. Njihova cena je od 9000 do 21000 rubljev. Cenejši modeli so primerni za začetnike, ki se ne ukvarjajo profesionalno s športom.

  Sorodne publikacije