Igra "Lara Croft: Angel of Darkness": mimo, kode. Tomb Raider: Angel of Darkness

Serija iger o junaškem dekletu je že dolgo osvojila srca igralcev. Mnogi ljudje samo všeč moderne različice tega projekta, nekateri z veseljem še vedno prenesejo prve dele igre. Kakorkoli, Lara Croft je mnogo oboževala konec prejšnjega stoletja. Danes bomo govorili o prelomnici, kritičnem šestem delu Tomb Raider - Angel of Darkness.

Zgodovina

Ker pa ima vse svojo zgodovino, se je treba spomniti začetka poti Lare Croft v virtualnem svetu. Prvi del se je pojavil leta 1996. Vključila se je v britanski studio Core Design. Po neuspehu šestega dela, o katerem bomo danes govorili, so bile pravice prenesene na Crystal Dynamics. Podjetje je močno spremenilo grafično komponento in prejelo pozitivne ocene trilogije.


Junakinja Lare Croft (Tomb Raider) je bila prvič predstavljena leta 1996. Prvi del je označil rojstvo strelec tretje osebe kot žanr igre. Projekt je postal nerealen in še vedno ustvarja desetine novih podobnih iger.
Naslednje leto je drugi del igrače - Tomb Raider II: Dagger of Xian - predstavil igralca v kitajski kulturi. Tretji del - Tomb Raider III: Adventures of Lara Croft - se pojavi leta 1998. Tomb Raider: The Last Revelation - Nova epizoda serije, ki je postala znana svetu leta 1999, vendar je prišla v Rusijo šele leta 2006. Tomb Raider: Kronike je peti del, ki se za četrto ni spremenil. Izdano leta 2000.

Šesti del

In tu je šesti del - Tomb Raider: Angel of Darkness - se je pojavil šele po 3 letih,leta 2003 Oboževalci so čakali na nekaj radikalno novega, izboljšali, vendar se ni nič zgodilo.


Žanr je ostal enak - pustolovski akcijski film z elementi igranja vlog. Iz kardinala lahko opazimo nov način maskiranja, nekatere spretnosti in analizo replik. Problem pri novem projektu je bil nagel razvijalcem. Dejstvo je, da so poskušali sprostiti igro vzporedno z drugim delom, vendar niso imeli časa za to. Zato je bilo treba bistveno skrajšati roke za izvedbo dela, igra pa je bila sproščena na trg nedokončana. O njenih težavah pa se pogovorimo kasneje.

Zgodba

Zgodba novega dela, "Lara Croft: Angel of Darkness", katerega odlomek bomo kmalu preučili, se je izkazala za zelo zanimivo. Embeller od grobnic pade v neprijetno zgodbo. Njen mentor je ubit v neznanih okoliščinah. Poleg tega je med umorom Lare poleg njega, vendar v nezavestnem stanju. Seveda je dekle osumljeno kaznivega dejanja.
Skrije se od policije in prihaja do pokojnega dekleta. Ko odkrije vse podrobnosti o smrti svoje prijateljice, začne tudi sumiti Crofta in ponovno pokliče policijo. Dekle, ki beži, ima čas, da pobere dnevnik pokojne Krue. Od tam Croft izve nekaj podrobnosti o sodelovanju profesorja s kriminalcem. Vse se vrti okoli slik Scourge. Po seriji testov se igralec nauči, da nekateri alkimisti poskušajo najti umetniška dela, s katerimi bodo prebudili nefilime. Lara mora iti v Louvre skozi kanalizacijo, tam mora najti sliko. TodaKrutis Tren stoji na poti. Po Croftu je poskušal, vendar je uspešno ubežal usodni usodi in odšel v Prago. Tu in vsi večji dogodki se razvijajo.

Igranje

V igri "Lara Croft: Angel of Darkness" prehod ni bil tako zapleten, najbolje je, seveda, začeti s prvim delom. Če še vedno želite igrati v tem šestem, potem morate spoznati igranja. Kot smo že omenili, je žanr igre pustolovski akcijski film. Tukaj je nekaj RPG elementov, vendar so praktično nevidni. Lara pogosto komunicira z nekaterimi liki, ki niso igralni. Izbrati mora nekatere replike, ki seveda vplivajo na rezultat in zaplet. Mimogrede, da bi igralec razumel, kako resno je vse, bi morali vedeti, da lahko vsak napačen odgovor privede do smrti Lare.
Ne pozabite na prikrite mehanike, ki so se pojavile v tem delu. Croft lahko zdaj preobleče, izloči nasprotnike na tla, da jih utiša. Lahko se tudi tiho premika, nasloni se na površine in pogleda okoli stavb. Na splošno je bilo prvotno navedeno, da bi minilo "Lara Croft: Angel of Darkness" trajalo več kot 20 ur. V praksi se je izkazalo, da se nekateri igralci spopadajo z 10.

Prehodom

. Zgodba je sestavljena iz več desetih misij. Nekateri so zelo preprosti, v njih morate komunicirati le z določenim značajem. Obstajajo tudi takšne naloge, ki jih bo treba "prevarati". Načeloma je za hard-core igralce igra precej preprosta. Tukaj je vse jasno: na primer v prvemMisija, ko je Lara pobegnila pred policijo, najde čokolado, ki obnavlja zdravje junakinje. Če pridete do škatle, bo Lara sama pokazala, da se lahko povzpne na to. Da bi se držali balkona, morate samo skočiti, in junakinja bo naredila vse. Glavne težave se ponavadi pojavljajo zlasti pri dialogu.
Druga naloga je obiranje. Lara za čas, ki ga potrebujete za premikanje po sobah, zbiranje kompletov za prvo pomoč, škatel, orožja in kartuš. Morali bomo potiskati omare, iskati čokolade in druge uporabne predmete.
V naslednjem poslanstvu obstaja več alternativ, tako da lahko greste tako, kot želite. Lahko se zelo hitro povzpnemo na streho, tam najdeš komplet za prvo pomoč, spet spet, vzameš kovance - in to je skoraj vse. Obstaja tudi daljša možnost, v kateri lahko celo dobite boljšo moč.

Pogovori

Sledi poslanstvo, v katerem se srečamo z gospo Kavie. Edina stvar, ki jo morate storiti, je, da poberete dnevnik pokojnika. Če nam bo to težko, potem ga bomo morali sami iskati, če pa bomo z njo vljudni, jo bo dala sama sebi. V naslednji misiji morate nujno govoriti z dekletom Denis. Potem bomo morali ponovno poiskati hokeje in komplete prve pomoči. Naslednja naloga pa bo bolj uporabna. Če še niste bili tam, se morate vrniti nazaj, pojdite k šankarju v kavarno, ki nam bo dala kodo na vratih. Morali bomo vstopiti in vstopiti v stavbo. Ampak potem je treba v naslednji misiji ponovno govoriti z žensko. Na voljo bo tudi alternativna možnost, s katero se boste morali srečati z moškim na vrtu. Kot natakar je tudi tomoški potrebuje škatlo. Samo od koga boste prinesli - da se odločite za vas. Eden vam bo dal ključ od zadnjega vhoda v klub, drugi pa je ključ do garaže. Na splošno so pogovori v vseh misijah zelo pomembni. Še posebej, če ne želite uporabiti kod v igri Lara Croft: Angel of Darkness. Bolje je biti vedno vljuden in skladen. Stražarji so boljši od ubijanja. Poleg tega veliko neuporabnih likov ne bo samo pomagalo pri razvoju ploskve, temveč bo prineslo tudi predmete za vas in nadgradilo moč.

Težavnost

Težave se začnejo, ko pridete v sezonsko dvorano. Pravijo, da je to najtežji del igre, ali pa eden izmed njih. Kljub temu je tukaj zelo zanimivo in lepo. Tu se začne težak prehod igre "Tom Ryder (Lara Croft): Angel of Darkness". "Dvorana časov" nas takoj srečuje s sestavljanko.
Kristale moramo postaviti sezonsko. Prva vrata so Svetišče plamena, ki se nahaja na desni, v njegovem središču - krog z zvezdico. Tukaj je potrebno počakati, da se ogenj umiri, doseže konec dvorane in pobere kristal. Zdaj se morate vrniti v "Dvorano Times" na platformah ("Seasons Hall"). Prav tako so na desni vrata vrata Hada, v sredini je krog s tremi listi. Ko prideš sem, se moraš obrniti v desno, potisniti štrlečo steno in spustiti ročico. Za njim skočimo na konec sobe in vzamemo kristal. Pridi nazaj. Tretja vrata - neptunova dvorana - imajo v sredini tri valove v krogu. Tukaj morate aktivno delovati. V sobi je vitez, ki vrže ognjene valove, takoj pojdite do konca dvorane. Tukajročico je treba večkrat spustiti, da počasi napolnite bazen. Po prečkanju hodnika s trni, spretno dodge in samo tam, da bi našli tretji kristal. Kako priti do "Seasons Hall" bo enostavno. Nazadnje, četrta vrata - Wrath of the Beast - imajo krog z nerazumljivo sliko v sredini. Gremo tja in takoj na levi strani brez ustavljanja, skočimo vse ovire. Našli smo kristal in se vrnili. Če mislite, da se bo vse končalo, se motite. Ko dobite vse kristale, jih morate postaviti na mesto in se vrniti na vrata s tremi valovi. Pojdite tja, potisnite ročico in padite. Potem bo prišlo do vrste ovir, po katerih se začne največja kompleksnost igre "Lara Croft: Angel of the Dark". Glavna naloga - teči velik avto, za to morate obrniti vse 4 ventile. Nato boste morali premagati številne ovire. Glavne težave se bodo začele znova, ko bo potrebno sliko. Ampak tukaj je bolj verjetno, da bo samo srečen.

Na poti v Prago

Potem bomo morali iti ven s sliko na avtocesti. Prav tako izpolnjujejo nekaj znakov, ki niso igralni. Kot rezultat, v igri "Lara Croft: Angel of Darkness" mora prehod nas pripeljati do stanovanja He Crew. Končno moram ubiti fanta. No, dejstvo, da si v Pragi, ti bo Lara sama povedala ali pa boš razumel iz videa.

Grad

V glavnem mestu Češke bo moral počakati malo Laddyka, ga vprašati za kodo, priti v knjižnico in dobiti kristalni nož. Toda naslednja misija v igri "Lara Croft: Angel of Darkness" -"Trdnjava strahov", ki jo bomo zdaj preučili, se bo začela po zaključnih pogovorih z Laddykom. Načeloma to poglavje ni posebej zapleteno. Tukaj bo moral Larry ustreliti nekaj psov. Ubijte nekaj stražarjev in se ukvarjate tudi s kupom zabojev. Glavno načelo te naloge je, da morate premikati škatle ves čas, torej ne le nadgraditi Larijevo moč, ampak tudi priti do pravih sob in zidov. Mimogrede, ne pozabite in zbrati vse najdene: vložki, orožje, kompleti prve pomoči, itd.

Končno

Iz "Trdnjava strahov", načeloma ne dolgo pred končnim. Igralec bo lahko igral za partnerico Laru Curtis. Skupaj bo trajalo dve misiji. Potem se bomo spet vrnili v igro kot Croft. Obstajajo preproste misije in obstajajo težke naloge, kjer se boste morali spopasti z Boazovim šefom. Da bi ga premagali, je potrebno usmeriti se neposredno v obraz. Nato v stranske odprtine, iz katerih bo strup izbruhnil. Končna bitka bo potekala v Eckhardtovem laboratoriju. Nesmiselno je povedati, kako opraviti zadnjo misijo. Tukaj je preveč spoilerjev. Edina stvar, ki jo morate storiti, je biti potrpežljiv in v nekaterih primerih večkrat ponoviti določene ukrepe.

Pomoč

Na splošno veliko iger Lara Croft: Tomb Raider ima svoje posebne kode, tako imenovane goljufije. Seveda, zdaj postajajo vse bolj in bolj, saj je v junakinji veliko veščin, orožja itd. Pred tem ni bilo toliko kode. Bilo je nekaj kombinacij, ki niso bistveno vplivale na izid igre. Za uporabo igre "Lara Croft: Angel of Darkness" goljufa, morate začeti igro z določenimi parametri. Izberete lahko želeno ravenali za izboljšanje orožja in kartuš do 10 lvl. Za lastnike igralnih konzol je na voljo malo več pomoči. Hitro se lahko premaknejo na želeno ohranitev in naredijo neomejeno število predmetov. Drugo Na internetu lahko najdete samo lastne razširitve, ki pomagajo olajšati prehod šestega dela.

Sorodne publikacije