IPhone ne poveže z WiFi: možni razlogi in rešitve

Pogosto obstajajo težave z vprašanji uporabnikov: "Zakaj se iphone ne povezuje z WiFi?" Žal večina teh problemov ostaja nerešena. V članku bomo opisali nekaj primerov teh problemov. Govorimo tudi o možnostih njihove rešitve.

Pravilnost vnesenega gesla

Najbolj preprost razlog, zakaj se iphone ne poveže z WiFi, je napačno geslo. Ta problem je rešen preprosto. Potrebno je preveriti vneseno kombinacijo in register. Poskusite lahko tudi preveriti gesla, ki ste jih vnesli v drugo napravo. Če se na primer tablični računalnik poveže z internetom s to dostopno točko in ni iPhone-a, je problem nekaj drugega.

Ponovni zagon

Tudi pogosta rešitev tega problema je uveljavitev ponovnega zagona sistema. Če želite to narediti, morate pritisniti tipko za dom in tipko za vklop /izklop, zadržati, dokler se na zaslonu ne prikaže logotip podjetja. Če po takem postopku še vedno ni mogoče vzpostaviti povezave z internetom, nadaljujte z naslednjimi metodami.

Ponovitev povezave

Ta metoda pomaga ljudem veliko več kot prejšnja. Bistvo je, da morate najprej prekiniti povezavo z omrežjem tako, da odstranite iz razpoložljivega in se nato znova povežete. Če uporabnik ne ve, kako to storiti, so podrobna navodila opisana spodaj. Primerna je za vse različice telefona, tudi za iPhone 5. iPhone nese povezuje z Wi-Fi za določene težave in mora preizkusiti več metod za rešitev tega problema. Pojdite v razdelek »Nastavitve« v meniju Wi-Fi. Na spustnem seznamu je potrebno izbrati brezžično omrežje, kar je problematično. Po tem morate iti na "Lastnosti" in klikniti na gumb "Pozabi". Zadnji korak je iskanje vseh brezžičnih dostopnih točk in nato ponovno priključitev na zahtevano. Razumeti je treba, da morate v tem primeru znova vnesti geslo, zato ga morate obdržati pri roki.

Ponastavitev nastavitev

Druga razpoložljiva metoda je ponastavitev omrežnih nastavitev. Če prejšnja metoda ne pomaga, boste morali ponastaviti nastavitve. Pojdite v razdelek »Meni«, izberite podpostavko »Osnovno« in nato v razdelku »Ponastavi«. Tukaj se nahaja tipka "Ponastavi omrežne nastavitve". Dejanje morate potrditi in počakati na konec postopka. Po tem lahko znova preverite delovanje brezžičnega omrežja.

Router

Če nobena od zgoraj navedenih metod ni pomagala, je treba preveriti delo usmerjevalnika. Morate staviti na dejstvo, da ta naprava ne deluje pravilno, ali neuporaben vgrajeni modul na napravi iPhone. Če je problem kljub temu modem, je potrebno spremeniti njegove nastavitve. Priporočamo, da takšne manipulacije izvajate samo tistim ljudem, ki imajo izkušnje.

Znova morate zagnati usmerjevalnik in ga nato ponastaviti na tovarniške nastavitve. Po tem morate iti v meni"Šifriraj" in spremenite protokol, ki se uporablja za možnost Wep. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da je dostopna točka za nekaj časa odprta, da se preveri delovanje samega modula, vgrajenega pametnega telefona. Prav tako je treba spremeniti lokacijo v nastavitvah usmerjevalnika v Združenih državah Amerike. Če to ni pomagalo, pojdite na naslednji element.

Zlomljen modul

Če brezžični modul omrežja ne uspe, se na plošči za obvestila prikaže siva ikona. Če se je pojavilo, potem samo reševanje tega problema ne bo uspelo. Pravilna rešitev tega problema je potovanje v servisni center, kjer lahko strokovnjaki zamenjajo brezžični modul tako, da ga ponovno oživijo.

Dodatno

Če se v omrežnih nastavitvah ukvarja nekdo drug, se morate za pomoč obrniti na to osebo. Če se pojavijo težave s točko dostopa do neke javne organizacije, morate zaprositi za pomoč zaposlenega v tej ustanovi. Če je iPhone povezan z omrežjem, vendar se internet ne prikaže, poskusite uporabiti isto dostopno točko na drugi napravi. Če se na njem tudi ne pojavi internet, potem je problem očiten pri ponudniku, če je ravno nasprotno, potem je potrebno zaprositi za pomoč glede iPhonea. Prav tako se morate poskusiti povezati z brezžičnim omrežjem drugje. Če se naprava ne želi povezati v omrežje, je očitno težava z modulom Wi-Fi. Če je vse v redu in je povezava uspešna, je problem še vedno v prejšnjemdostopne točke

Poleg tega je treba posodobiti vdelano programsko opremo na novo različico, kot tudi v nastavitvah, da bi videli, katere naprave lahko vzpostavi stik. Glavna stvar je, da je uporabljeni model iPhone na seznamu. Če potrebujete dodatne informacije, se lahko vedno obrnete na servisni center ponudnika.

Obnovi nastavitve

Če ne želite izgubiti vseh podatkov, shranjenih na iPhone 5 ali 5S (iphone se ne poveže s WiFi-jem teh modelov zelo pogosto), potem morate narediti varnostno kopijo. Za te primere obstajajo posebne oblačne shrambe, ki jih je ustvarilo podjetje "jabolko". Spodaj boste našli primer, kako varnostno kopirati te telefone. Na splošno je ta korak po korak navodilo primerno za vsako napravo iPhone. Nekateri podatki se shranijo samodejno. Prva nastavitev je, da omogočite varnostno kopiranje v iCloud. To storite tako, da odprete razdelek z nastavitvami »Shranjevanje in kopiranje«. IPhone mora biti obveščen: datoteke iz galerije, informacije o računu in nastavitve za različne dokumente bodo samodejno kopirane, ko napravo priključite na napajanje in na wi-fi omrežje. Tam morate klikniti tudi na gumb "Ustvari kopijo".
Veliko ljudi se sprašuje, kako dobiti podatke po izdelavi varnostne kopije. To vprašanje je običajno zanimivo za tiste, ki so izgubili telefon, če so bili ukradeni, in tako naprej. Ugotovimo lahko, da bo ta proces delovno intenziven, praviloma je težko pridobiti podatke iz izgubljenega telefona. Spodaj bo napisanoNavodilo za kopiranje podatkov iz stare opreme v novo, če je dostopen prvi. V razdelku »Obnovi iz kopije« morate odpreti iCloud. Na voljo bo več možnosti kopiranja, ki jih je ustvaril uporabnik. Ne smemo pozabiti, da obstajajo nekatere nianse, v katerih izterjava morda ne bo mogoča. Če ima iPhone najnovejšo različico operacijskega sistema, ki je bil varnostno kopiran, nova naprava s starim operacijskim sistemom ne bo obnovila varnostnih kopij podatkov. Če so podatki obnovljeni iz nameščenega računalnika iTunes, mora biti različica aplikacije najnovejša.

Sorodne publikacije