"Android" se ne poveže z računalnikom: razlogi in njihovo odpravljanje

Pri povezovanju naprave Android z računalnikom večina lastnikov na splošno pričakuje, da bo prenos podatkov iz naprave na računalnik prvi, ki bo uporabljal osebni računalnik, in obratno. Polnjenje pametnega telefona ali baterije v tabličnem računalniku je v interesu uporabnikov v zadnjem primeru. Včasih pa pride do situacije, ko pri povezovanju pripomočka z računalnikom prek kabla USB ni nič drugega kot polnjenje baterije. Naprava, ki temelji na Androidu, se poveže z računalnikom in ne more dostopati do fizičnega pomnilnika naprave. To se lahko zgodi iz več razlogov, ki jih lahko razdelimo v tri glavne skupine: lastno, programsko in strojno opremo.

Razlogi za uporabnike

Razmeroma razširjen pojav, zlasti v izdajah Android OS v zadnjih nekaj letih. Zato začnimo s tem. Na primer, pripomoček, ki temelji na operacijskem sistemu Android 8, se ne poveže z računalnikom in se ne zabeležijo nobene sistemske napake. To je posledica banalne malomarnosti: mnogi, tako da priključite kabel na vrata USB, samo ne gledajte zaslona naprave Ko zazna povezavo z računalnikom, zahteva od uporabnika, da aktivira enega od razpoložljivih načinov povezave (polnjenje baterije, način modema, način fotoaparata in način prenosa podatkov). Privzeto je običajno način polnjenja, v katerem podatkovne linije niso aktivirane.


Če želite aktivirati način prenosa podatkov, morate iti v nastavitve pripomočka, tapnite zavihek "Pomnilnik", nato na desni stranikliknite na zgornji vogal ikone z logotipom USB ali klasično piko (poseben prikaz tega dela menija je odvisen od modela naprave, različice operacijskega sistema in trenutne programske opreme). V meniju morate zapisati vrstico "Media Device (MTP)". Poleg tega bo v meniju "Poveži" ali v razdelku "Brezžična omrežja" nepotrebno preverjati delovanje mobilnega USB-modema: funkcijo je treba onemogočiti.

Programski vzrok

Pogosto lahko pride do težav, s katerimi naprava Android ni priključena na računalnik prek USB-ja, zaradi različnih zrušitev sistema. Lahko se izkažejo iz več razlogov. Razmislite o vsakem posebej.


Enkratna napaka samega operacijskega sistema naprave

Ker je sistem, za katerega je znano, da temelji na "Linuxu", precej stabilen in zanesljiv, je verjetnost, da telefon na Androidu ne bo Povezava z računalnikom preko podobne napake, izjemno nizka. Kot rešitev lahko znova zaženete napravo s pritiskom na gumb za napajanje za dolgo časa. Resna napaka sistema
Pro je posledica napačnih sprememb vdelane programske opreme ali, najverjetneje, uporabe tako imenovane prilagojene firmware, tj. prilagojene tehnično uporabne naprave za določeno napravo.Vsak spletni vir, s katerega je mogoče prenesti to programsko opremo, nujno vsebuje izjavo o lastni odgovornostiuporabnika za manipulacijo naprave in odsotnost kakršnega koli jamstva. V primeru težave obstaja nevarnost opeke, zagonske zanke (ciklični ponovni zagon) ali preklop naprave na demo način, v katerem se naprava Android sploh ne poveže z omrežjem. V tem primeru bo problem priklopa pripomočka z računalnikom v zadnjem trenutku zanimal uporabnika.
Če se po namestitvi te programske opreme naprava Android ne poveže z računalnikom (in prek WiFi-ja), je verjetno, da boste morali ponastaviti tovarniško nastavitev prek obnovitvenega sistema naprave. Če želite to narediti, morate stroj izklopiti tako, da hkrati pritisnete gumb za vklop in eno od tipk za nastavitev glasnosti (določen način za preklop v način za obnovitev je odvisen od modela naprave). Nato počakajte na prenos medija za obnovitev, kar lahko traja nekaj časa, nato pa s tipkama za glasnost pojdite na točko menija Wipe Data /Factory Reset in potrdite izbiro s pritiskom na gumb za vklop. Upoštevati je treba, da bo ta postopek povzročil popolno posodobitev naprave in njeno vrnitev v tovarniško stanje, vse uporabniške nastavitve, aplikacije in podatki iz pomnilnika telefona pa bodo izbrisani.

Neuspešna gradnja operacijskega sistema Windows

Nezakonite različice najbolj znanega operacijskega sistema so zelo priljubljene med uporabniki po vsem svetu, zato lastniki računalnika pogosto nameščajo navdušene graditelje z različnimi izboljšavami. V večini primerov z njimi ni težav.
Vendar pa je nemogoče popolnoma odpraviti verjetnost napak in napak. Stanje, ko pametni telefon ali tablični računalnik s sistemom Android ni povezan z računalnikom, je lahko posledica take napake. Rešil je problem ponovne namestitve operacijskega sistema na osebnem računalniku. Hkrati se priporoča uporaba uradnih licenciranih različic ali sklopov, katerih kakovost in normalno delovanje so večkrat potrdili drugi uporabniki.

Pomanjkanje potrebne povezave naprave z gonilniki za osebne računalnike

Uporabniki sistema Windows 7 s servisnim paketom SP1 in najnovejše različice operacijskega sistema Microsoft ne ogrožajo takega položaja. Tisti, ki še vedno uporabljajo Windows XP in ko skušajo povezati telefon z računalnikom, s katerim se sooča dejstvo, da se Android ne poveže z računalnikom, morate prenesti in namestiti Microsoftove gonilnike in datoteke storitev MTP z uradnega Microsoftovega spletnega mesta. Poleg tega pripomoček morda ni na računalniku in gonilniki samega vtičnika. Ker operacijski sistem Windows XP na vseh uradnih ravneh ni več podprt, je verjetno, da bo iskanje pravega gonilnika zahtevalo vire tretjih oseb. Najpogosteje boste morali delati s spletnimi mesti in datotekami v angleškem jeziku.

Onemogočanje USB gonilnikov

Dokaj redka, vendar neprijetna situacija, ko vse naprave USB ne želijo delovati. V tem primeru se ne poveže samo telefon Android, ampak tudi zunanje naprave USB. Rešitev je ponovna namestitev standardnega nabora gonilnikov za trenutno matično ploščo (iz prvotne namestitvene plošče ali iz uradne strani).Pri uporabi operacijskega sistema Windows 10 lahko vzrok napake v povezavi povzroči nepravilno delovanje storitve MTP. Tako namesti najnovejše gonilnike za to storitev.

Virusna aktivnost

In tako na računalniku kot na mobilni napravi. V tem primeru lahko pride do nepravilnega delovanja naprave, ne samo pri priključitvi na osebni računalnik. Včasih obstajajo situacije, ko se »Android« ne poveže z datoteko ali mobilnim internetom (še posebej ranljive naprave z odklepanimi pravicami super uporabnika). Rešitev je, da s pomočjo protivirusnega programa zaženete popolno skeniranje, korist tako plačanih kot brezplačnih različic za prenos in namestitev ni problem.

Razlogi za strojno opremo

Nezmožnost priključitve naprave Android na računalnik lahko povzročijo ne le napake programske opreme. Težava je lahko v težavah s strojno opremo. Najpogosteje jih lahko rokujejo z uporabnikom. Med njimi so tudi tisti, ki jih bomo nadalje obravnavali.

Težave z napajanjem

V tem primeru lahko vrata USB povzročijo napako. To je pogosto posledica nezadovoljive kakovosti stika v priključku USB (zlasti pri uporabi različnih razširitev in razdelilnikov USB). V nekaterih redkih primerih lahko pride do napake zaradi preobremenitve napajanja.

Fizikalna poškodba USB-kabla

To je najpogostejši razlog, ker se povezava z računalnikom običajno izvaja z istim kablom, ki se uporablja za polnjenje. In ker je veliko uporabnikovPolnjenje vaših ugibanj je daleč od enkrat na dan, nenehno držite polnjenje z vami, ne more pa vplivati ​​na banalno fizično obrabo žic, zlasti v krajih povezave z vtiči. Seveda ni treba izključiti in mehanskih poškodb, ki jih lahko povzročijo številni zunanji vzroki.

Fizična poškodba konektorjev žice

Priključek USB je zadnji, saj je dovolj velik in močan, da ga poškoduje, morate poskusiti. Toda priključki na drugem koncu žice (npr. MicroUSB ali Type-C) so veliko bolj nagnjeni k poškodbam.

Poškodbe USB vrat na osebnem računalniku

To še posebej velja za tiste priključke, ki se nahajajo na sprednji plošči in so zato bolj nagnjeni k zunanjim vplivom. Na primer, preprosto priključite priključek priključenega računalnika na žice, preprosto mimo, in s tem povzročite kršitev integritete vrat USB. Težko bi lahko poimenovali resen problem, saj lahko vedno uporabite delovno pristanišče ali kupite USB vozlišče.

Neveljavna vrata na napravi

Še težje je, saj doma in brez posebnih veščin in orodij za odpravo mehanskih okvar in nadaljevanje delovne zmogljivosti priključka ne bo delovalo. S preučevanjem tega priročnika lahko vsak uporabnik, ki ima težave pri povezovanju svojega pripomočka z računalnikom, najde odgovor, zakaj se Android ne poveže z računalnikom, preuči vzroke za situacijo in določi optimalno rešitev za sebe.

Sorodne publikacije