Umazanija 3: Sistemske zahteve za osebne računalnike

V dirkaškem simulatorju Dirt 3 sistemske zahteve ne izgledajo preveč impresivno v tem trenutku. Projekt traja že skoraj 6 let, saj je tehnologija precej napredovala v smislu zmogljivosti osebnih računalnikov. Kljub temu je treba zaradi popolnega potapljanja in maksimalnih nastavitev sistem pripraviti tako, da bo izpolnjeval vse značilnosti, ki jih je določil razvijalec.

Grafike v igri

V letu 2011 so sistemske zahteve Dirt 3 pretresle veliko uporabnikov. Razlog je realistična grafika na močnem motorju. Tudi videz zdaj privlači uporabnike, čeprav je bilo v preteklih letih v žanru veliko novih projektov.
Zunanje pokrajine in podrobnosti avtomobila so le impresivne. To je vredno dodati, da igranja, ki ustvarja pogoje za pravega voznika - in kot rezultat bo briljanten razvoj. Po izidu igre so vsi kritiki in navijači dali le pozitivne ocene. Ugotovljeno je bilo, dinamičnost v bitkah, zapleteno upravljanje bolide, vpliv vremenskih razmer, in še veliko več. Veliko število navijačev še vedno meni, da je ta igra pravi simulator.


Minimalne nastavitve

Za zagon projekta pri najnižjih nastavitvah so potrebne minimalne nastavitve. V Dirt 3 so sistemske zahteve v zvezi s tem prilagodljive in mnogi uporabniki bodo zdaj lahko testirali igro.
Tudi računalniki pred šestimi leti brez težav spopadajo z obremenitvijo, samo od največje možneZadovoljstvo s tem ne bo doseženo zaradi slabega prikaza tekstur. Operacijski sistem za izvajanje odjemalca mora biti Windows XP ali novejši. Zahteva procesor AMD Athlon 64 X2 s hitrostjo takta 28 gigahertz ali podoben model iz Intel Pentium z enako zmogljivostjo. Na voljo bo dovolj 2 GB RAM-a.


Največji ulov bo z grafično kartico. Čeprav so razvijalci označili 256 megabajtov pomnilnika na grafičnem procesorju in stare modele serije AMD Radeon HD 2000 in Geforce 8000, to nikakor ni najboljša možnost. Pogosto se pojavijo primeri, ko se umazanija 3 ne začne in obstajajo različne napake. Razlog je šibek grafični procesor, ki ne more obvladati obremenitve. Ne pozabite sprostiti najmanj 15 gigabajtov prostega prostora na trdem disku in se prepričajte, da dodatek Direct X ni nižji od devete različice. Če ima sistem takšne parametre, potem mora projekt z nizkimi parametri delovati brez težav.

Optimalni nabor karakteristik

Že tradicionalno se v sistemih Dirt 3 priporočajo sistemske zahteve, ki se zelo razlikujejo od zgoraj določenega minimuma. Najprej gre za procesor in grafično kartico. Razvijalci takoj določijo tri do pet generacij modela zgoraj, tako da obstajajo težave s stiskanjem maksimuma. Na primer, v stolpcu "procesor" je določen model AMD Phenom II ali Intel Core i7 brez frekvence ure. Očitno je kakovost te kategorije primerna za vsako izvedbo. Enako velja za grafično kartico, kjer ni pomnilnika. Razvijalci so nujnipriporoča uporabo AMD Radeon HD 6000 Series ali enake generacije iz Nvidie. V tem primeru operacijski sistem XR ni več priporočljiv. Optimalno zagon v operacijskem sistemu Windows Vista ali Seven. Operativni pomnilnik zahteva tri gigabajte, čeprav pogosteje štiri, zato se to ne bi smelo zgoditi. Opozoriti je treba tudi, da maksimalne nastavitve za Dirt 3 zahtevajo Direct X enajsto različico.

Reševanje problemov

Pogosto vsi igralci v sistemu izpolnjujejo zahteve, vendar ne zaženejo Dirt 3 ali zavirajo. Razlogov je lahko veliko, vendar je vredno začeti z osebnim računalnikom. Na spletnem mestu iz uradnega vira prenesite gonilnike na grafično kartico, jih posodobite in znova zaženite računalnik. Nato prek dxdiag preverite prisotnost vseh knjižnic datotek Direct X. To še posebej velja za tiste, ki imajo napake v priponah .dll. To je osnova, ki jo je bolje preveriti pred začetkom igre. Če Dirt 3 ne uspe ali se ne zažene v prihodnosti, defragmentirajte trde diske. Morda so datoteke nepravilno postavljene na površino, zato se ne najdejo. Če imate še vedno težave, se obrnite na podporo, če je kupljena različica. Piratska stranka je najbolje prenesti iz drugega vira in poskusiti znova namestiti igro, nato pa narediti vse zgornje korake.

Sorodne publikacije