Prenosni računalnik HP ProBook 4530s: funkcije, primerjave z analogi in pregledi zmogljivosti

Če obstaja podjetje, ki meni, da bi morali poslovni prenosniki izgledati prav tako dobro, kot so, je HP. Dovolj je pogledati ProBook 4530s z mat kovinskim ohišjem, čistim in lepim, ki je hkrati močnejši od običajnega potrošniškega prenosnika. Za prodajo po ceni 729 USD je 15-palčni stroj dovolj zmogljiv zaradi 23 GHz procesorja Intel Core in 5-2410M ter hitrega 500 GB trdega diska s hitrostjo vrtenja 7200 rpm. Za zaščito podatkov je HP namestil čitalnik prstnih odtisov in uporabil tehnologijo za zaznavanje obrazov. Dodajanje prisotnosti QuickWeb spletnemu spletu, ne glede na Windows, se bo sčasoma izkazalo za enega najbolj vsestranskih poslovnih zvezkov.


Oblikovanje

HP ProBook 4530s bo doma, v dnevni sobi, konferenčni sobi ali kavarni, najbolj privlačen prenosnik v svojem razredu povsod. Vse to pa je posledica trdnega pokrova in obdelave mat aluminija s sivimi kovinskimi poudarki, ki jih HP imenuje "globoko anodiziran". Zaslon je uokvirjen s temno črno plastiko in pritrjen na srebrno kapljice. Dolga, perforirana kovinska mreža zvočnikov se razteza čez črno tipkovnico. Spodnji del je izdelan iz navadne črne plastike. Na splošno eleganten videz, vendar ProBook 4530s nimajo nekaterih dodatnih izboljšav svojega poslovnega paketa HP EliteBook 8460p, kot so gumijasti obroč okoli zaslona in magnezijeve podpore. Kljub temu ima enako vlagotipkovnico


Širok pravokoten okvir, ki temelji na gumijastih štrlečih delih, tehta 2531 kg in meri 287h374h256 mm. V dolgih potovanjih z njim bo težko, vendar iz sobe v sobo, da ga nosite enostavno. Glede na povratne informacije uporabnikov, kakovost izdelave pušča celosten vtis, kakršne koli napake ni mogoče odkriti v podrobnem pregledu. Po drugi strani je primer večinoma preprost in relativno kratkotrajen. Poslovni prenosniki so v zgornjem cenovnem segmentu in lahko dvignejo standarde z visokokakovostnimi kovinskimi zlitinami in drugimi visokotehnološkimi materiali. Ni trditev o stabilnosti. Tudi lokalizirani tlak ne povzroča večjih ovinkov. Le rešetka nad tipkovnico je nekoliko mehka in se enostavno deformira. Pokrov zaslona se lahko precej zloži, vendar aluminijasta površina preprečuje morebitne poškodbe zaslona. Odpornost na pritisk je dobra. Pokrov je varno pritrjen z dvema masivnima tečajema, čeprav je zelo malo. Kljub videzu pritrditev ni popolnoma kovinska. Plastika je skrita pod ploščo.
Na dnu zadeve so bile uporabljene koristne spremembe. Preko servisne plošče, ki drži dva vijaka pod baterijo, je na voljo ves notranji prostor. Glede na HP-jevo spletno stran je največja količina RAM-a, ki jo je mogoče namestiti, 8 GB z dvema režama. 25-palčni trdi disk je spredaj, ne bo ga nadomestil s hitrejšim delom.

Vhodne naprave

Zahvaljujoč širokemu ohišju se prenosni računalnik ponaša z veliko tipkovnico z digitalno enoto na desni. Njegove črne tipke so rahlo konkavne, mehko pritisnjene, imajo globoko pot in udobne povratne informacije. Vendar pa namesto gumba s puščico desno prst pade na nič.


Velik zaslon na dotik ProBook 4530s, velikosti 93x53 mm, zagotavlja dobro ravnovesje trenja in zdrsa. Synaptics je pravilno nameščen pod tipkami G in H ter podpira kretnje z več dotiki, kot je potiskanje s tremi prsti, povečava ščipanja in vrtenje predmeta. Pomikanje je včasih neenakomerno, vendar njegove občutljivosti ni mogoče prilagoditi. Uporabniki kot diskretni levi in ​​desni gumb, ki sta prepričljivo pritisnjeni in brez prevelike togosti.

Zaslon in zvok

Matrica HP ProBook 4530s ima LED osvetlitev, diagonalo 156 ", ločljivost 1366 x 768 slikovnih pik, svetlost 200 nits in mat površino brez bleščanja. Kot drugi prenosniki, kot je Toschiba Tecra R850 horizontalno odstopa, zmanjša svetlost in barvo slike vodoravno. Po mnenju uporabnikov zaslon nima kontrasta in globlje ravni črne barve. Na primer, prostorski prizori klasike "2001: vesoljska Odiseja" niso tako temni, kot bi morali biti.
Zvočniki ProBook 4530 so nameščeni nad tipkovnico, glede na povratne informacije lastnika, kar ustvarja velik obseg, ki zadostuje za zapolnitev povprečne velikosti prostora. Zvok je izboljšan s SRS Labs Premium Sound s prednastavljenimi nastavitvami izenačevalnika za filme in glasbo. Kljub temu pa sledi niso zelobas je dovolj Zunanje zvočnike ali slušalke lahko priključite preko 35-milimetrskega stereo sistema ali preko HDMI izhoda. Obe vrsti sta odlični prenos zvoka, vendar je končna kakovost odvisna od uporabljene opreme.

Vrata in spletna kamera

Prenosnik ima štiri vrata USB, dve levi in ​​desni. Eden od njih je vmesnik visoke hitrosti USB 3.0. Na voljo so tudi ethernetna vrata, HDMI izhod, VGA, priključek za napajanje, režo za pametne kartice in ključavnica Kensington. Sprednja plošča ima univerzalni bralnik pomnilniških kartic in vmesnik za slušalke in mikrofone. Pogon DVD SuperMulti Drive je na desni strani. Video navdušenci bodo cenili spletno kamero, ki privlači 720p video. Čeprav ni potrjena za uporabo s Skypeom, je slika v ločljivosti 640x480 dovolj jasna. Lahko tudi shranite 720p videoposnetke z uporabo ArcSofta, in ko ga predvajate, je videti oster in enak.

Hrup in toplota

Kot pravijo uporabniki, se ventilator nepretrgoma vrti, ne da bi se ustavil tudi med izpadom prenosnika. Na mirnem mestu naprava proizvede največ 349 dB. Hladilnik se sliši glasneje kot čudno tihi trdi disk. Pod obremenitvijo na razdalji 15 cm se sliši buzz, ki doseže 411 dB. Pozitiven primer v tem pogledu je Samsung 200B5B s podobno konfiguracijo. Prenosni računalnik HP ProBook 4530s ostaja kul. Predvajanje videa za 15 minut poveča temperaturo na 33 ° C v območju sledilne ploščice, do 30 ° C v sredini tipkovnice in do 28 ° C spodaj. To ni preveč vroče in nižje od običajne temperature ogrevanja prenosnega računalnika.

Uspešnost

V središču HP ProBook 4530s - i5-2410M Intel Core, ki deluje s frekvenco 23 GHz s 4 GB RAM podporo. Testna PCmark Vantage s 6220 točkami, ki jih skoraj 800 točk nad povprečjem. Vendar pa je prav tako nastavljen ThinkPad Edge E420s doseglo 6290 točk.
ima velik 500 GB trdi disk teče pri 7200 vrtljajev. /Min, HP ProBook 4530s Windows 7 Professional traja 58 sekund, kar je 8 do hitrejše povprečno 15-palčni prenosnik. Kopiranje 5 GB mešanih medijskih datotek je 3 min 2 sec, kar ustreza podatkovno hitrost 38 Mbit /s, znatno višja od povprečne vrednosti 263 Mbit /s. HP ProBook 4530s pretvorite MP4 datoteke kapaciteto 114 MB formatu AVI za 48 sekund. To ponavadi traja 1 min in 12 sek. Toshiba Tecra R850 opravlja to nalogo za 41 sekund, in Edge E420s za vse (55).

Grafična

HP ProBook 4530s se predstavljajo grafične kartice integrirana grafika Intel HD 3000. V testnem laptop 3Dmark06 kaže rezultat 3633 točk. To je 300 točk pod povprečjem za ta razred naprav, ki vključujejo številne prenosne računalnike z diskretnih grafičnih kartic, vendar ustreza Edge E420s (3627). Opremljen z zanesljivim kartico Radeon HD 6450M, prenosni računalnik Tecra R850 pridobiva 1.000 točk ali več. Warcraft pri privzeti ločljivosti z učinki, določenimi za dobro, je hitrost na 28 c /s. To je dobro za prenosnik z integrirano grafiko in izpolnjuje izvedbene ThinkPad Edge E420s (30 k /s).

HP ProBook 4530s: značilnosti akumulatorja in brezžično komunikacijo

Shestyэlementnaya testna baterija prenosni neprekinjeno deskanje interneta na WiFi omrežje zagotavlja 4 ure 53 minut iz baterije. To je pol ure dlje od povprečja, vendar Tecra R850(6:34) in ThinkPad Edge (6:41) delujejo veliko dlje. Res je, da je najnovejši prenosni računalnik opremljen s 14-palčnim zaslonom. Napredna 9-celična baterija za 4530s je 59 USD. Brezžični dostop omogoča omrežna kartica Atheros AR9285. Omogoča doseganje 36 Mb /s na razdalji 5 m od usmerjevalnika in 215 Mbps do 15 m, kar je skoraj enako povprečni vrednosti (362 in 217 Mbps). 4530s podpira standard Bluetooth 3.0 za komuniciranje s slušalkami in zvočniki.

Mala podjetja in varnost

Glede na povratne informacije uporabnikov je ena glavnih prednosti modela njen varnostni sistem. Prenosnik ima HP-jeva orodja za zaščito, kot sta čarovnik za namestitev sistema Windows in spletne storitve. Prenosnik podpira več načinov preverjanja pristnosti, vključno z zaznavanjem obrazov, bralnikom prstnih odtisov in bralnikom pametnih kartic. Po namestitvi sistema je enostavno priti v prenosnik s prstnim dotikom ali demo osebe.
Še eno varnostno orodje je šifriranje diskov, zaradi česar so neberljivi, če je naprava izgubljena ali ukradena. Tisti, ki so zaskrbljeni zaradi izgube ali kraje, lahko aktivirajo Computrace, ki vam omogoča oddaljeno brisanje podatkov in sledenje sistemu. Premijski paket s temi funkcijami je vreden 2.289 $ na leto. Za zagotovitev dodatne varnosti za HP ProBook 4530s lahko BIOS zaščitite z geslom.

Konfiguracije modelov

HP ProBook 4530s po ceni 729 dolarjev za en korak nižje od zgornjega dela s procesorjem Intel Core 23 GHz in procesorjem 5-2410M, 4 GB pomnilnika RAM in 500 GB trdega diska (7200 rpm) )Najcenejši ProBook 4530s (579 $) deluje na počasnejšem 21GHz Intel Core i3-2310M procesorju, 4GB RAM-a in 320GB HDD s hitrostjo 7200rpm. Najdražja specifikacija HP ​​ProBook 4530s za 949 dolarjev je posledica diskretne grafične kartice Radeon HD 6490M z 1 GB grafičnega pomnilnika. Potrošniki lahko ustvarijo svoje konfiguracije 4530, čeprav bo to stalo veliko več.

ZA IN JAMSTVO

Tako kot drugi prenosni računalniki, HP ProBook 4530s ima velik programski paket. Vključuje ArcSoft Total Media Suite, ki lastnikom omogoča ustvarjanje, podvajanje in ogled vseh vrst digitalnih video in avdio datotek ter zapisovanje na DVD-je ali CD-je. 4530i imajo tudi spletno aplikacijo za snemanje 720p fotografij in videoposnetkov. HP Power Assistant pomaga uravnavati porabo energije in pripravlja poročilo za IT upravitelje. Če pride do težave, aplikacija pregleda prenosni računalnik in povzroči, da se diagnoza obrne na HP-jevo podporo. Da bi zdržal udarce in padce, bo 3D DriveGuard parkiral optični pogon ali trdi disk, ko zazna nenadno gibanje. QuickWeb 3.0 predstavi preprost, vendar zelo funkcionalen vmesnik za spletni dostop brez pomoči operacijskega sistema. Aktivira se s pritiskom posebne tipke nad digitalnim blokom in vam omogoča, da dobite informacije o vremenu, hitrostih, novicah in klicanju kalkulatorja. To bo koristno za popotnike, ki morajo hitro dobiti potrebne informacije. Edina pisarniška aplikacija je Microsoft Office Starter 2010. Za zaščito pred virusi vam nudimo 60-dnevno preizkušanje Norton Internet Security.HP prenosni računalnik ProBook 4530s dobavlja s standardno enoletno garancijo za dele in delo, kot tudi za tehnično podporo, ki je 24 ur na dan.

Zaključek

ProBook 4530 je našel svojo nišo. Po ceni 729 USD ponuja trdno in prefinjeno mat aluminijasto zasnovo, visoko varnost in moč procesorja Core i5. Tisti, ki želijo imeti diskretno grafiko, bodo morali plačati več. Na splošno pa poslovni uporabniki, ki potrebujejo eleganten in zmogljiv prenosni računalnik, potem ko bodo spoznali ta model, ne bodo želeli nadaljevati iskanja.

Sorodne publikacije