TeamViewer se ne poveže z drugim računalnikom: kaj storiti?

Vsakdo ve, program za nastavitev daljinskega nadzora računalnika, TeamViewer je v zadnjem času vedno bolj in pogosto izda napako povezavo. Žal je veliko razlogov za to in ni tako lahko oblikovati univerzalnega načina za rešitev problema. Toda v tem članku vam bomo pomagali rešiti težavo, ko se TeamViewer ne poveže z drugim uporabnikom in nato povzroči omrežno napako.

Delo z TeamViewerjem

Kako popraviti težavo bo povedano nekoliko nižje, zdaj pa je vredno povedati, kako se povezati z računalnikom preko TeamViewerja, ker tega morda ne boste naredili pravilno težave.


Torej, da začnemo, zaženemo sam program, nato pa odprete okno, ki prikazuje ID in geslo v polju "Dovoli nadzor", če ni, potem najverjetneje niste na tem zavihku. . Na vrhu programa kliknite zavihek "Daljinski upravljalnik". Nato, da se povežete z drugim računalnikom, morate biti pozorni na skupino »Upravljanje računalnika«. V njej vnesete ID računalnika, s katerim se boste povezali, izberite vrsto povezave (daljinski ali prenos datotek) in kliknite na gumb "Poveži se s partnerjem". Po tem boste videli okno, v katerem morate vnesti geslo, ki ga morate povedati uporabniku drugega računalnika. Po opravljenem delu je treba vzpostaviti povezavo in videli boste operacijski sistem operacijskega sistema, s katerim ste povezani. Če s temne boste dosegli želenega rezultata, nato poskusite najti rešitev spodaj v besedilu.


Prvi razlog: zastarela različica programa

Razlog, da se TeamViewer ne poveže z oddaljenim računalnikom, je lahko zastarela različica programske opreme. Kot lahko enostavno uganiti, za rešitev problema, morate le odstraniti staro različico programa, prenesti novo in jo namestiti. Po vseh teh manipulacijah poskusite znova vzpostaviti povezavo z oddaljenim računalnikom - vse mora delovati pravilno.

Drugi razlog: požarni zid

Uporabniki programa Windows TeamViewer se zaradi težav s požarnim zidom tudi ne povežejo z drugim računalnikom. Ta sistemski pripomoček lahko program prepreči dostop do interneta. Če želite odpraviti to težavo, sledite tem korakom:
 • Prijavite se v požarni zid. To storite tako, da odprete meni »Start« in v njem kliknete gumb »Nadzorna plošča«. Na plošči izberite »Velike ikone« in na seznamu izberite »Požarni zid Windows«.
 • Na levi stranski vrstici poiščite "Dovoljenje za interakcijo z aplikacijo ali komponento v požarnem zidu sistema Windows" in jo kliknite v levem podoknu.
 • V oknu, ki se pojavi, morate najti imena programov na seznamu in označiti polja v stolpcu "Javni". Natančneje, ta proces se odraža na spodnji sliki.
 • Po vseh izvedenih manipulacijah kliknite gumb »V redu«, da uveljavite vse spremembe, in poskusite znova vzpostaviti povezavo z oddaljenim računalnikom. Problem, ko TeamViewer ni priključen, naj izgine.

  Tretji razlog: Težave z internetno povezavo

  Vedeti, kako se povezati z TeamViewerjem v drug računalnik, morda še vedno ni vedno mogoče zaradi težav z omrežjem. Obstaja veliko razlogov, zakaj internet ne deluje dobro. Krivca je lahko ponudnik, ali morda vse zaradi mehanske okvare, ne morete natančno povedati. Zdaj bomo razpravljali o tem, kako preveriti internetno povezavo na vašem računalniku, da se prepričate, da ne deluje pravilno:
 • Na desni strani opravilne vrstice kliknite indikator internetne povezave.
 • V pogovornem oknu bo zapisano, ali obstaja internetna povezava ali ne.
 • Tukaj je preprost vodič po dveh korakih. Če je namesto "Connected" napisano nekaj drugega, potem lahko prosto pokličete ponudnika, da bo lahko predlagal rešitve problema.

  Četrti razlog: tehnično delo

  Če še vedno razumemo, kako se preko TeamViewerja povežemo z drugim računalnikom, če pride do napake, ne moremo prezreti možnega tehničnega dela strežnikov programa. Da bi se prepričali, morate iti na spletno mesto razvijalca - ponavadi, ko je načrtovano delo opravljeno, spletna stran objavi njegovo omembo. Če je to res, potem morate samo počakati - mimogrede, stran lahko ima približno čas dokončanja.

  Peti razlog: programska razčlenitev

  Po vseh štirih možnih vzrokih problema povezovanja programa lahko končno domnevamo, da je krivda za vse - program sam. Ne vemo zakajse zgodi in kaj je z njim povezano, vendar je znano, da je takšen problem "zdravilo". Mimogrede, je podoben prvi razlog: morate popolnoma odstraniti program, nato pa ga ponovno prenesete, nujno iz uradne strani razvijalca, in ga namestite na računalnik. Ko končate vse te korake, poskusite vzpostaviti povezavo z drugim uporabnikom, tokrat vse, kar mora uspešno prestati.

  Zaključek

  Tukaj smo razstavili pet najbolj priljubljenih razlogov, v katerih program napaka pri povezovanju z drugim uporabnikom. Rad bi verjel, da vam bodo nekateri pomagali, vendar pa je verjetno, da so razlogi veliko večji kot v članku.

  Sorodne publikacije