MegaJet MJ-600 Plus Turbo Radio Pregled: Opisi, specifikacije in pregledi

MegaJet MJ-600 je prejel naziv priljubljenega modela. Ta model radijske postaje je na trgu že deset let in je za ves svoj obstoj doživel številne spremembe in posodobitve, ne da bi hkrati izgubil svojo popularnost. To je zaradi svoje preprostosti, zanesljivosti in PR na strani tistih uporabnikov, ki pustite povratne informacije o MegaJet MJ-600. Danes je model radijske postaje moralno zastarel in je zamenjal posodobljeno različico MJ-650, vendar to ne preprečuje, da bi se stari model precej aktivno prodajal na domačih trgih.


Radijska postaja MegaJet MJ-600 je na voljo v redni srebrni srebrni škatli. Na embalaži ni natisnjeno barvno tiskanje, ki je najverjetneje zaradi stroškov. Oblika in MJ-600 večinoma spominjata na MJ-650.

Oblikovanje radijske postaje

MegaJet MJ-600 je standard za celotno linijo podobnih naprav. Dimenzije šasije, uporabljene v tem modelu, so postavile temelje za ustvarjanje popolne linije radijskih postaj te blagovne znamke, pa tudi mnogih drugih. Vsako ohišje je posebej privijačeno na šasijo. To pojasnjuje razcvet na velikem volumnu zaradi nastalih resonanc. Ohišje MegaJet MJ-600 Turbo je prekrito s črno barvo. Za izdelavo sprednje plošče se uporablja črna plastika. Radijska postaja je lakonska in premišljena, kar določa zunanjo privlačnost naprave.Videz je težko imenovati izvirnik, saj je veliko njegovih funkcij sposodil od postaj drugih proizvajalcev. Kljub očitno izposojenemu dizajnu se je naprava na koncu izkazala za zelo uspešno.


Radijski gumbi MegaJet MJ-600 Plus so gumirani, pod njimi pa so majhni napisi. Tipke, ki se nahajajo pod zaslonom postaje, so nežno osvetljene z LED diodami, kot tudi kontrolniki. Opremljen je z zaslonom Black Matrix z velikim zornim kotom. Malo slabša slika se bere od spodaj in od zgoraj. Zadnji del naprave MegaJet MJ-600 ima priključek za anteno, priključek za zvočnik in napajalni kabel, ki ga lahko hitro odklopite iz naprave. Povezava slušalke se izvede s standardnim priključkom s 6 zatiči. Sama slušalka je popolnoma identična tisti, ki je nameščena na MegaJet MJ-600 Plus. Edine razlike so termoregulatorji in osvetlitev ozadja. Kabel za slušalke je elastičen in mehak, pri nizkih temperaturah ne izgubi svoje fleksibilnosti.

Funkcionalne radijske postaje

Sprednja plošča postaje MegaJet MJ-600 Plus Turbo ima osnovne funkcije, vendar se nekatere od njih odzivajo le na bližnjice na tipkovnici po popolnem ponovnem zagonu procesorja:
 • Gumb za pomnilnik in dodatne funkcije V pomnilniku radijske postaje se kanal posname po pritisku na tipko FUN in držanju gumba želene pomnilniške celice. Zabeležena sta samo mreža in kanal. Če želite poklicati želeni kanal iz pomnilnika naprave, držite tipko FUN in pritisnite gumb.ustreza ustrezni pomnilniški celici.
 • Gumb za preklapljanje med kanali in frekvenčnimi načini.
 • Gumb, na katerega je pritisnjen zadnji uporabljeni kanal. Na nekaterih MegaJet MJ-600 Plus Turbo napravah je ta ključ tovarniško izklopljen.
 • Prilagoditev glasnosti in izklop /vklop postaje se izvede s posebnim peresom.
 • Gumb za reguliranje dušilca ​​praga.
 • Večfunkcijski prikazovalnik.
 • Gumb za preklop AM /FM modulacije. Tudi ta tipka prenaša radijsko postajo MegaJet MJ-600 v napredni način delovanja. Če želite prevesti postajo, jo morate izklopiti in ponovno vklopiti, ko pritisnete tipko. S tem boste zagnali večkanalni način radijske postaje. MegaJet MJ-600 Plus podpira 6 mrež, vsaka s 40 kanali.
 • Tipka za odpiranje seznama kanalov. Skeniranje se izvede le navzgor, žal ga ni mogoče spremeniti. Neposredna sprememba povzroči padec funkcije optičnega branja.
 • Omogoči način poslušanja kanalov. Način se začne, ko izberete en kanal, pritisnete tipko DW in izberete drugi kanal. Po tem se postaja samodejno premakne na način poslušanja dveh kanalov hkrati. V gumbu tega načina je druga funkcija - preklapljanje med petimi in nič. Stikalo se izvede po izklopu radia MegaJet MJ-600 in ponovnem vklopu s pritiskom na tipko. Na zaslonu naj bo prikazano število 5, ki signalizira prehod postaje na nič. Če želite obrniti prvih pet, morate ponoviti celotno situacijo.
 • V razširjenem načinu tipka preklopi omrežje na običajen način - povzroči zasilni kanal. Dodatna funkcija ključa je ponastavitev vseh nastavitev postaje MegaJet MJ-600 Turbo na tovarno. V ta namen se postaja izklopi in ponovno aktivira, ko pritisnete gumb. Postaja se vrne na tovarniške nastavitve, ki so označene na zaslonu z besedo RESET.
 • Vključuje avtomatski dušilec šuma.
 • Priključek za slušalke.
 • Ročaj za preklapljanje kanalov.

 • Notranja zgradba postaje

  Radijska postaja je iz tekstolita zelene barve. Kakovost podrobnosti je visoka, ne povzroča nobenih pritožb. Za izdelavo izhodne stopnje je bilo uporabljeno klasično vezje na tranzistorjih 2SC2078 in 2SC2314. Sprednja plošča je procesor Samsung. Shematsko je radijska postaja od znotraj zelo podobna drugemu modelu - MJ-650.

  Načini delovanja

 • Način sprejema /prenosa. S stikalom PTT preklapljate iz enega načina v drugega. Ustrezni izbirni gumb na slušalki se nahaja. Vklop načina prenosa z anteno, ki ni nastavljen ali izključen, ni dovoljen: to lahko povzroči okvaro naprave. Slušalke postaj imajo tudi gumbe za preklapljanje kanalov gor /dol in gumb za vklop ASQ šuma.
 • Način ponastavitve CPE. Čisti pomnilnik procesorja in vrne tovarniške nastavitve. Istočasno pritisne tipko CH9 in vklopi aparat.
 • Način 40/240. Ko ga pritisnete, se zažene z vklopom radiaTipke SCAN /M1 in AM /FM. Tipka CH9 preklaplja med omrežji kanalov.
 • Način »Pomnilnik M1M4«. Vnese podatke v pomnilnik naprave. Na voljo so štiri pomnilniške celice. Za izvedbo snemanja se pritisne tipka FUN, sledi izbrana pomnilniška celica od M1 do M4. Uporabnik je obveščen o koncu posnetka z zvočnim signalom. Podatke iz pomnilnika lahko pokličete s pritiskom na tipko FUN in enkratnim pritiskom na tipko določene pomnilniške celice.

 • Zaslon s tekočimi kristali

  MegaJet MJ-600 je opremljen z večfunkcijskim zaslonom s tekočimi kristali Black Matrix, funkcijami za zapomnitev trenutnega načina in dodatno osvetlitev zaslona. Veliko število indikatorjev številk kanalov je jasno vidno na zaslonu, kar zelo poenostavi njegovo uporabo. Parametri načinov delovanja radijske postaje so prikazani na armaturni plošči zaslona. Znaki, prikazani na zaslonu, so naslednji:
 • Slike od 1 do 4. Število pomnilniških celic.
 • AM /FM. Izberite določeno vrsto modulacije.
 • SC ali Scan - scan. Označuje prehod sprejemnika v način skeniranja. Če želite zagnati samodejni način, morate vklopiti napravo in nastaviti želeno stopnjo glasnosti s prilagoditvijo zmanjšanja šuma. Postopek skeniranja se bo začel po pritisku na ustrezno tipko, ki je prikazana na zaslonu MegaJet. Postopek skeniranja se zaustavi po zaznavi kanala, katerega raven signala presega stopnjo utišanja, in se obnovi šele po tem signaluizginil Ponovno ga lahko zaženete s pritiskom na ustrezen gumb.
 • Poslušanje dveh kanalov. Vključitev radijske postaje v način poslušanja na dva kanala je opremljena z navedbo DW na zaslonu. Izvajanje komunikacijske seje je možno po prekinitvi poslušanja določenega kanala in tangentnega zategovanja. Skeniranje se nato ustavi in ​​radijska postaja začne delovati v načinu prenosa.
 • Prikaz števila in frekvence kanala. Ko pritisnete tipko FR /BP, se na prikazovalniku prikaže frekvenca izbranega kanala ali njegova številka.
 • Kazalnik SRF. Signalni nivoji in izhodna moč oddajnika prikazujejo 12-segmentni indikator.
 • ​​

  Namestitev radijske postaje

  Radio MegaJet se lahko namesti v avto z napajanjem 12 V in ozemljeno minus. Napravo pritrdite v notranjost avtomobila s konzolo nosilca za mikrofon in nosilcem za pritrditev.

  Kje namestiti radijsko postajo?

  Zaželeno je, da se naprava namesti v avtomobil tako, da ne odvrača voznika od ceste in ne povzroča neprijetnosti med delovanjem. Najboljša možnost je armaturna plošča vozila. Radijska postaja po namestitvi ne sme motiti voznika in ovirati pregleda poti ali ovirati dostopa do naprav za upravljanje. Povezovalni kabli so izdelani v skladu z vsemi varnostnimi zahtevami.

  Stopnja mehanske namestitve

  Montažne luknje pod armaturno ploščo so označene z nosilcem za pritrditev, ki se uporablja kotpredlogo za označevanje. Bodi ostro orodje, na primer šivanje, primerno je označiti mesta vrtanja lukenj. Za vsak pritrdilni vijak montažne plošče je izvrtana luknja s premerom 3 mm, ki je pritrjena pod armaturno ploščo z vijaki za vijake. Luknje morate pazljivo in previdno izvrtati tako, da se med delovanjem ne dotikajo žice in druge elektronske naprave, skrite pod armaturno ploščo.

  Namestitev radijske postaje

  Instrument je nameščen v montažnem nosilcu, da se poravna z zapornicami na njem. Potem se kot nagiba radijske postaje prilagodi za udobje njegovega delovanja, na zaslonu pa se prikaže zaslon. Radijski stiskalniki so pritrjeni tako, da so lahko zunanji kabli priključeni na hrbtno stran naprave.

  Sklepi

  Radijska postaja MegaJet MG-600 je dobra naprava z dobrimi lastnostmi, enostavna za uporabo in zanesljiva. Kljub vsem prednostim, ki jih je postaja obdržala na vodilnem položaju na trgu v celotnem proizvodnem obdobju, je danes moralno zastarela, zaradi česar jo je nadomestil nov model - MG-650.

  Sorodne publikacije