Dell monitorji: pregled, funkcije, pregledi

Dell je znan po svojih monitorjih. Veliko kupcev raje zasloni tega proizvajalca. To je posledica več razlogov. Prvič, podjetje je na trgu že dolgo časa in kupec ji zaupa. Drugič, Dell ima kakovostne modele, ki so v vsakem cenovnem segmentu trga. No, seveda, Dell monitorji pokrivajo širok spekter uporabnikov. Vsakdo si lahko najde popoln model z vidika velikosti, značilnosti, kakovosti itd.

Raznolikost

Na uradni strani podjetja lahko najdete razvrstitev monitorjev od proizvajalcev. Poleg osnovnih modelov, ki so seveda najbolj priljubljeni med vsemi, je treba omeniti še druge specializirane serije zaslonov. Obstajajo monitorji Dell za igralce in zabavo. Ta možnost je primerna za računalniške igralce, ustvarjalce filmov in tiste, ki želijo dobiti najboljšo kakovost slike. Obstajajo domači in pisarniški monitorji, ki so namenjeni za delo in študij, in so optimizirani za to dejavnost.
Obstajajo podjetja in modeli premium razreda. To so zelo dragi monitorji s širokim funkcionalnim, visokokakovostnim materialom in zanimivimi tehnologijami. Torej, pred kratkim, na trgu je lepo zaslon na dotik, ki bo pritegnil vsakogar, primeren za delo in študij, kot tudi običajno uporabo.

Proračunske možnosti

Pri izbiri monitorja Dell se mora pregled začeti z možnostmi proračuna. Podjetje jih ima dovolj, tako da tudi najbolj zahtevni uporabniki najdejo svojo različico. Nekateri zasloni so vklopljeniTrg je star približno 3-4 leta, vendar še vedno ni izgubil popularnosti. Eden od teh modelov je P2214H. Takoj se je postavila kot proračun v linijo monitorjev. Kljub temu je bila opremljena z dobro matriko IPS. Videz je zelo privlačen za svoj segment. Zaslon je 215 palcev, razmerje je 16: 9. Hkrati je bila velikodušna resolucija neverjetna - 1920 x 1080 slikovnih pik. Proizvajalec je dobro poskrbel, da je ta možnost odpravila modulacijo SHI, ki se je pogosto pojavljala v podobnih napravah. Prav tako je prijetna dopolnitev stroškov in kakovosti materialov postala funkcionalnost monitorja. Ima odličen razpon svetlosti, dober kontrast, vgrajen USB vhod. Dober rezultat je pokazala tudi analiza zornih kotov, nivo osvetljenosti.
V času, ko se je ta model pojavil na trgu, ni imel konkurentov. Za 7-8 tisoč rubljev kupec prejel strm monitor z široko paleto regulacije: bilo je mogoče spremeniti ne samo višino zaslona, ​​kot tudi koti naklona in položaj.

Mnogi, seveda, lahko reče, da ta model ni tako poceni, glede na diagonalo (21 palcev). Ampak ne moremo pozabiti, koliko razvijalcev so pozorni na tehnične lastnosti, kakovost materialov in neobvezno komponento. Zato lahko trdimo, da ima ta serija dobro vrednost za denar.

Sprememba

Konec leta 2013 se je pojavil še en proračunski model. Imam nov monitor Dell 24 palcev. P2414H je bil najuspešnejši od vseh konkurentov.Kljub temu, da smo ta model pripisali segmentu proračuna, ga mnogi uporabniki še vedno obravnavajo kot psevdo-proračun. Cena monitorja je bila približno 10 tisoč rubljev.
Ta model se nekoliko razlikuje od prejšnjega. Ima bolj dovršene oblike, zanimivo stojalo. Vredno je takoj povedati, da je varianta primernejša za pisarniško delo, saj pri obdelavi fotografij morda ni popolnoma pravilen prenos barv. Toda tisti, ki delajo s slikami, je bolje izbrati specializirane modele. Za ta monitor je bila izbrana matrika IPS, resolucija 1920x1080. Razmerje stranic zaslona 16: 9. Območje za nastavitev svetlosti je odlično, kontrast pa je tudi dober. Odzivni čas je 8 ms, seveda obstaja veliko vodilnih modelov, vendar ta monitor ni pozicioniran kot vrhunska tehnologija.
Na voljo so vsa potrebna vrata in priključki, brez vgrajenega sistema zvočnikov. Obstaja pa odlična prilagoditev zaslona: lahko se dvigne, obrne in nagne.

Igralni model

Dell monitorji so predstavljeni v široki paleti. Med njimi so tudi igralni modeli, ki so že dolgo zaljubljeni v vse igralce. Prvič je proizvajalec lani izdal takšno napravo. S2716DG je Dell monitor 27 palcev. Temelji na matrici TN + Film in ima ločljivost WQHD. Navzven se je izkazalo, da je monitor zelo zanimiv. Levi, desni in zgornji okvir imajo debelino le 1-2 mm, zato je ustvarjen brez okvirja, ki je sedaj v modi ne samo v pametnih telefonih, ampak tudi v monitorjih. Backlight W-LED je zavrnil SHI-modulacijo. Razmerje je standardno 16: 9.


Na splošno je ta Dell monitor dober videz. Ima široko paleto svetlosti in kontrasta. Koti gledanja: vodoravno - 170 stopinj in navpično - 160 stopinj. Odzivni čas je skoraj trenuten - 1 ms. Glavni razlog, da je ta model postal igralec - pogostost navpičnega skeniranja 144 Hz. Poleg tega je na voljo podpora za NVIDIA G-Sync. Za pravilno delovanje mora biti računalnik opremljen z dobro grafično kartico.
Na splošno S2716DG, čeprav je to igralni izdelek, ni mogoče reči, da je čudovit. To je predvsem posledica dejstva, da je to prvi model iz podjetja v tem segmentu, tako da povpraševanje od vsega in takoj ne more. Proizvajalec bo upošteval vse napake, pomanjkljivosti in bo nujno vsakič spodbujal kakovostnejši izdelek na trgu. Prednost tega modela je bila zelo stroga zasnova, ki ni takoj podobna igralni napravi. Obstaja tudi ti matrika "brez okvirov". Obstaja dobra stojnica, ki hitro razume, če je to potrebno. Monitor je prejel zadosten nabor vmesnikov, ponuja več zanimivih tehnologij in se v glavnem ponaša s hitrostjo navpičnega pometanja, zaradi česar je igralni izdelek.

Za strokovnjake

Monitor Dell UltraSharp je že dolgo znan kupec. V tej vrstici je veliko različic. Eden od zanimivih je postal monitor UP2516D. Nanaša se na profesionalne naprave. Primerna za tiste, ki delajo z grafiko, videi in fotografijami. Imamo odličen 25-palčni zaslon 25 z razmerjem stranic 16: 9. Standardna ločljivost je 1560x1440slikovnih pik Kot rezultat, točk na palec - 117, kar, seveda, vpliva na kakovost slike, podrobnosti in drugih parametrov.
Zaslon temelji na matriki AH-IPS. Ta monitor se ponovno nanaša na kategorijo "frameless" naprav. Okviri so v tem modelu tako ozki, da se zdi, da so popolnoma odsotni. Vredno je takoj povedati, da je ta različica mlajša od UP2716D. Edina razlika je, da ima starejši model diagonalo 27 in mlajši - 25. To spremeni kakovost slike, gostoto slikovnih pik, kompaktnost in delovanje. In kar je najpomembneje, mlajši model 15.000 rubljev je cenejši, kar je seveda velik plus za tiste, ki se ne morejo odločiti za nakup. Ob izdaji je bil UP2516D edini monitor, ki je prejel 25-palčno diagonalo, ločljivost WQHD, matriko tipa IPS in razširjeno barvno upodabljanje. Zasnova je precej zadržana, a privlačna. Uporabnik ima zadostno število vrat in priključkov. Obstaja nekaj posebnih tehnologij, ki te naprave še vedno ne naredijo običajne, ampak jo napotite na strokovnjaka.

Giant

Dell monitorji so popolnoma drugačni. Med njimi so pravi velikani. Dell P4317Q se nanaša na uporabniku prijazne modele, ki so odlični za ustvarjalce filmov in tiste, ki ne motijo ​​porabe 50-60 tisoč rubljev na monitorju. Glavna prednost tega izdelka je diagonala 43 palcev in ločljivost 4K.
Gledanje filmov na tem zaslonu je užitek, kot načeloma in samo delo. Vgrajen je tudi zvočniški sistem, ki ga omogočata dva zvočnika. Nastavitveni meni je priročen in razumljiv. Vrata in konektorji so dovoljvsem. Glavna pomanjkljivost takšnega modela je še vedno pomanjkanje overclockinga, ki bi lahko popravil prenos barv.

Lepota v podrobnostih

O odličnem modelu UltraSharp ne moremo le na kratko omeniti. LCD zasloni Dell so redki, zato je U3415W postal zelo zanimiva rešitev. Ponovno je na voljo "frameless" zasnova, visoka ločljivost in dve glavni prednosti: ukrivljen prikaz in razmerje med višino in širino 21: 9.
Videz monitorja je zelo privlačen, eleganten, sodoben, ima nenavadno obliko in razmerje stranic. Ima odlično barvno kakovost, širok razpon svetlosti, brez utripajočih luči. Dovolj modela in priključkov na plošči. Obstaja nekaj posebnih funkcij, ki jih ne najdete na vseh napravah. Povprečna cena je 60 tisoč rubljev.

Novi

monitorji, občutljivi na dotik Dell, so bili uvedeni ne tako dolgo nazaj. Ena izmed precej uspešnih variant je bila P2714T. Naprava se je izkazala za preprosto, priročno, intuitivno. Diagonala 27 palcev z ločljivostjo 1920x1080. IPS Matrix. Možno je prilagoditi kontrast in svetlost v precej širokem razponu. Senzor prejme do 10 hkratnih dotikov. Model se ponaša ne le z dotikom modula, ampak tudi z "polnilom". Monitor podpira nekatere tehnologije, zahteva vmesnike in ima odličen prenos barv. Uporabniki so odkrili več pomanjkljivosti: odtisi in bleščanje na zaslonu, slaba oskrba, neenakomerna osvetlitev, zakasnitev vnosa z zakasnitvijo.

Mnenja

Dell monitorji vedno pregledujejodobite dobro Ameriško podjetje že dolgo dela za kupca. Spremlja vse preglede in poskuša objaviti izboljšano različico takoj za neuspelim modelom. Poleg tega proizvajalec pogosto uporablja monitorje z novimi tehnologijami, matrikami, specifikacijami in funkcijami. Zato lahko kupci hitro dobijo posebne izdelke, ki prej niso bili vidni na trgu. Pogosto pohvalimo kakovost materialov in montažo. Vsi mehanizmi služijo dolgo časa. Pomembne tehnične značilnosti celo proračunskih modelov. Dell-ove naprave se ponašajo z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo in seveda z veliko raznolikostjo.

Sorodne publikacije