Telefoni "Dodge": funkcije, opis, pregledi

Telefoni "Dodge" so se nedavno pojavili na policah ruskih trgovin. Vendar pa so hitro zaslužili položaj domačih kupcev. Doogee je kitajska blagovna znamka. Pod njim se prodajajo mobilne naprave v proračunskem segmentu premium razreda. Takoj bodite pozorni na stranke, da imajo pametni telefoni v podjetju tako prednosti kot slabosti. Oglejmo si značilnosti linije Doogee.

Kratek uvod

Dodge telefoni se prodajajo samo na kitajskem domačem trgu do leta 2014. Kupci drugih držav so morali uporabljati storitve spletnih trgovin. Vendar je to imelo svoje pasti. Pridobitev stroja ni pomenila zagotavljanja garancije niti servisiranja.


Širitev prodajnih mest se je začela iz Španije. Po uspešnem začetku proizvodnje se je proizvodnja začela dobavljati v druge države. Ne mimo podjetja in Ruske federacije. Domači potrošniki so cenili telefone Dodge. Seveda je bila najbolj privlačna uskladitev cene in kakovosti. Presenetljivo je, da tudi v proračunskih modelih proizvajalec ne shrani materialov. Vendar pa ni storil brez "žlico katrana". Ugotovljeno je bilo, da imajo lastniki pametnih telefonov precejšnje pomanjkljivosti. Na primer, trajanje baterije. Veliko pametnih telefonov Doogee ima kapacitivne zaslone, ki so zmogljivi v smislu procesorjev, vendar s šibko baterijo. Osupljiv primer tega je telefon Dodge X5. Kapaciteta akumulatorja je le 2.200,medtem ko je diagonala zaslona 5 ?, in ločljivost zaslona - 1280 x 720 px. Takšne značilnosti so vredne naprav iz premium razreda. Toda to je glavna pomanjkljivost - neučinkovito polnjenje baterije.

Toda ne gremo naprej. Najprej preglejmo skupino Doogee.

Dodge telefoni: modeli

Trenutno so kupcem na voljo štiri serije pametnih telefonov Doogee. Vsak od njih ima svoje značilnosti. Poglejmo jih.
 • Premium naprave so označene s črko F. Njihova značilnost so visoka kakovost materialov in komponent ter odlična raven montaže. Seveda se to odraža v stroških. Na primer, Doogee F7 se trenutno prodaja po ceni 10.000 rubljev.
 • V serijo T so vgrajene največje zaščitene naprave, ki so namenjene uporabi v težkih okoljih. Opremljene so z zmogljivimi baterijami. Koliko stane telefon Dodge v tej seriji? Na vseh prodajnih mestih se cena lahko zelo razlikuje, povprečna vrednost je 15.000 rubljev. Stroški za najnovejše modele te serije lahko dosežejo do 20.000 rubljev.
 • Za mlade in elegantne ljudi je podjetje ustvarilo ločeno serijo Y. Vsebuje pametne telefone originalnega in živahnega dizajna. Prodajo se po ceni, ki redko presega 10.000 rubljev.
 • In nazadnje, najbolj priljubljena serija - X. Predstavlja proračunske modele. Odlikujejo jih dobre lastnosti in nizki stroški. Osupljiv primer je telefon Dodge X5. Cena tega modela na prodajnih mestih se giblje v razponu 5000 rubljev.
 • Značilnosti oblikovanja

  Prva stvar, ki se pojavi, ko pogledamo model pametnih telefonov Doogee - oblikovanje. Vse naprave so elegantne in na videz privlačne. Seveda bo izkušen kupec lahko našel podobnost z modeli svetovnih blagovnih znamk, kot so Samsung, Apple. Vendar pa podjetja ni mogoče kriviti za kopiranje. Nekateri elementi so izposojeni, zdaj pa je postalo pravilo in ne izjema. V napravah proračunskega segmenta se za izdelavo ohišja uporablja samo plastika. Toda v svoji kakovosti ni vredno dvomiti. Tudi v modelni liniji so kombinirane različice - z usnjenimi ali kovinskimi vložki.


  V večini primerov uporabniki nimajo pravic do materialov, ki se uporabljajo v pametnih telefonih Doogee. Vendar, kljub temu, preskakovanje v forumih pregledi, v katerih lastniki pravijo, da je okvir s kovinsko prevleko hitro nastala odrgnine. Na primer, v Doogee X5 Max, po šestih mesecih na vogalih konca, lahko opazite precej neprijetno sliko v obliki čipov zgornjega pokrova. Najpogosteje se pojavi problem na tistih, ki niso takoj kupili pokrova za telefon Dodge. Zaradi pravičnosti je treba omeniti, da nekateri modeli zahtevajo naročanje dodatkov prek spletnih trgovin, ki delajo neposredno s kitajskimi podjetji, saj v Ukrajini preprosto niso na voljo.

  Zaslon

  pametne telefone Doogee zaslonov lahko imenujemo močna stran. Proizvajalec uporablja sodobne tehnologije, ki zagotavljajo visoko zmogljivost. Večina naprav je opremljena z IPS matrico. NjenAplikacija omogoča kupcem, da uživajo bogat barvni prenos, odlične kote gledanja, kakovostno sliko (brez zrnatosti). Na soncu se taki zasloni dobro obnašajo. Informacije ostanejo berljive, edina pomanjkljivost je rahlo zmanjšanje svetlosti. Lastniki modela Doogee X5 trdijo, da je uporaba slušalke primerna za vsako razsvetljavo. Prav tako je pomembno, da mnogi od njih ne kažejo svetlost več kot 50%.
  V nekaterih modelih je proizvajalec uporabil matrico tipa LCD in TFT. Vendar te tehnologije niso prejele veliko pohvalnih ocen, saj imajo velike pomanjkljivosti.

  Dodge telefon: specifikacije fotoaparata

  Vsak sodoben pametni telefon ima vgrajeno kamero. Ne brez izjeme so blagovne znamke Doogee. Nemogoče jih je imenovati kamera kot prednost ali slabost. Na primer, kot za "proračun" Doogee X5 naredi dobre fotografije. Svetla bliskavica vam omogoča prikaz katerekoli postavke, tudi v temi. Matrika ima ločljivost 5 Mp, vendar se lahko poveča na 8 Mp. Uporabniki trdijo, da se kakovost slike pri izbiranju največjih nastavitev ne izboljša. Obstajajo tudi pričevanja o dejstvu, da fotografija prikazuje hrup.

  Sprednja kamera ima matrico 2 milijona slikovnih pik. Tako kot v glavnem, je funkcija razširitve do 5 Mp. Idealen je ne le za video komunikacijo, ampak tudi za salfi. V proizvodnji kamer, proizvajalec uporablja vodilno tehnologijo "Sony", "Samsung". Toda mnogi lastniki se pritožujejo nad dejstvom, da je v seriji premium vozil (F)bilo je mogoče namestiti vsaj 13-megapixel matrico.

  Avtonomno delo

  "Dodge" telefoni vseh serij imajo eno skupno pomanjkljivost - šibke baterije. Glede na visoko zmogljivost zaslona in zmogljivost, razvijalci iz neznanega razloga niso uporabljali kapacitivnih baterij. To je privedlo do dejstva, da bodo naprave proračunskega segmenta z aktivnim delovanjem trajale brez polnjenja do 5 ur. Toda vodilni so še manj.
  V modelski paleti podjetja je posebna serija, ki je zasnovana za delo v težkih pogojih. Po mnenju proizvajalca so te naprave opremljene z zelo zmogljivimi baterijami. Vendar njihova prostornina ne presega 5000 mAh. Edina rešitev za lastnike bo nakup samostojne baterije z veliko zmogljivostjo.

  Pregledi lastnikov

  Čeprav so se pametni telefoni Doogie pojavili v prodaji relativno pred kratkim, so že prejeli veliko pregledov. Omeniti je treba, da niso vsi pohvalni. Seveda je nesporna prednost privlačna cena pripomočka. V celoti upravičuje zgoraj opisane pomanjkljivosti.

  Če se seznanimo z mnenjem kupcev, lahko sklepamo, da se v vsaki seriji vozil srečujejo poroke. Na primer, problem s polnjenjem, delovanjem mehkega senzorja, spremenite jezik ob ponovnem zagonu in še več.

  Povzamemo

  Trenutno Doogee ni vodja prodaje. Toda podjetje ima vse možnosti za znatno povečanje svoje ocene že v bližnji prihodnosti. Glavna stvar je, da ohranja raven kakovosti in sistematično "dela na napakah". V ostalem lahko to rečeteDoogee pametni telefoni popolnoma utemeljijo svojo vrednost.

  Sorodne publikacije