Red Psiha iz Starejših Scrollov - kdo so?

Vse tamaranske organizacije se ne morejo pohvaliti s stopnjo tajnosti in skrivnosti, ki jo imajo člani Reda Psyzhkov. Dolgo časa so veljale za manjkajoče, njihovo nenadno vrnitev pa je prinesla le tesnobo in številna vprašanja, na katera je treba odgovoriti. Kje so bili v zadnjih 350 letih? Kaj jih je pripeljalo nazaj? Zakaj je skupaj z njimi izginil ves otok, ki ga je še treba najti? In morda najpomembnejše vprašanje, ki se tiče mnogih - kaj je Red psihatov in skrivnostna organizacija, ki grozi visokim vilinom? Odgovore na ta in druga vprašanja lahko dobite pri prehodu novega poglavja "Starodavni: Online", imenovanega Summerset. V Summersetu imajo igralci priložnost, da se ne samo seznanijo z bližino reda, temveč postanejo tudi njeni privrženci. Spomnimo se, da je bil v "Skyrim" red Psidzhikov je bil le del lore, in da ga vstopijo kot navadne organizacije je bilo nemogoče.


Kaj je znano iz zgodovine?

Po mnenju starodavnih in mističnih učenjakov so bili Psydzhiki pionirji pri proučevanju skrivnosti misticizma ali "starih poti". Zaradi te smeri se je Red lahko naučil edinstvenega znanja in sil. Celo njegovi privrženci so imeli celo zmožnost manipuliranja časa. V več stoletjih so Psydzhiki raziskovali in tako izbrali popolno izolacijo od ostalega sveta. Bili so na otoku Arteyum, ki se nahaja na juguprovinci Summersett. Dejstvo, da Red Psigikov ne želi govoriti o svojih odkritjih zunaj otoka, nikakor ni skrivnost. Celo nekaj privržencev, ki se srečujejo na ozemlju Tamriela, so raje skrivali svoje znanje.


Vendar vsi člani Reda niso imeli podobne želje po samoti. Ne strinjamo se z Vanus Gallerionom - mogočnim čarovnikom, ki je verjel, da mora Psiho skrivnosti svojega znanja in sposobnosti deliti z drugimi. Gallerion je zapustil Red in postal ustanovitelj Guild of Mages, organizacije, katere glavno načelo je bilo razdeliti in promovirati skrivnosti magije.

Otok izginil

Pred 350 leti je izginil rojstni kraj Reda Psyzhikov - Artyom. Skupaj s celotnim otokom so izginili sami Psihiki in vsi rezultati njihovih dolgih poskusov. Iz kakršnega koli razloga to ni znano. Tudi nenadna vrnitev Reda ni mogla osvetliti skrivnosti njihovega izginotja. Po vrnitvi kraljevega odloka so se vrnili v Tamriel in potnikom omogočili, da svobodno prečkajo meje Summerseta. Hkrati ostaja mesto Artyom, rodnega otoka, ki je izginil skupaj s Psyzhkamijem, skrivnost.

Filozofija reda

Sledilci Reda so se vedno držali filozofije stare poti. Tako imenovani proces meditacije in treninga, ki pomaga prebuditi sposobnost učenca, da podreje in nadzoruje sile narave. Psiha se ukvarja s preučevanjem takšnih pojavov, kot je božanska kreacija sveta, variabilnost Sytise intudi pojem celega sveta. Eden od glavnih ciljev Reda je preprečevanje padca oblasti v roke zlih ljudi. Zato je odbor reda večkrat vplival na politične razmere v Tamrielu.
Dandanes se lahko člani reda pridružijo Redu, kar je precej nenavadno, saj se mu je Altmere lahko pridružil.

Učenja Reda Psigikov

Da bi sprostili vejo znanja, ki je na voljo vsem članom Reda, je treba sprejeti prvo nalogo "Kraljevi dekret". Spomnimo se, da dostop do vrst Psyzhikov, in zato vse dodane quests, pojavlja le od lastnikov Summerset dodatek za The Elder Scrolls Online. Pojdimo na Artyom - tam, v stolpu cerkve, se bomo srečali z ljubimecjo imena Celarus. Uvod v Red Psigikov spremlja pridobitev edinstvene veje sposobnosti. Opremimo vsako novo sposobnost in jo začnemo razvijati. Igralci bodo morali opraviti posebne naloge za promocijo na lestvici v Redu.

Osnove sposobnosti veščin Psigikov

Sledilci Reda bodo imeli dostop do povsem nove, edinstvene sposobnosti. Spodaj je primer osnovnih spretnosti, ki so na voljo vsem Psihiksom:
  • Upravljanje časa - vam omogoča, da zamrznete čas na določenem mestu. Vsi sovražniki, ki padajo v to cono, izgubijo hitrost in se postopoma zamrznejo.
  • Meditacija - sposobnost obnoviti raven zdravja, vzdržljivosti in magije. Meditacija potrebuje čas, zato jo raje uporabite po bitki,ko ni dražljajev blizu.
  • Odpoved - ta sposobnost spremeni vsakega Psigika v pravega vladarja časa. Skupaj s sposobnostjo se lahko vrnete v preteklost (za nekaj sekund nazaj) in izpolnite svoje shranjeno zdravje, mano ali stajen.
  • Sorodne publikacije