Aplikacije FTP: Pogled odjemalca za Windows

FTP protokol je priročno in priljubljeno sredstvo za prenos in prenos podatkov z oddaljenih ali lokalnih strežnikov. Sodobni FTP programi vam omogočajo, da opravite vse iste operacije z dokumenti, ki jih običajno izdeluje Explorer. Članek vsebuje pregled več odjemalcev FTP.

SmartFTP Client - izbira strokovnjakov

SmartFTP razvijalci nenehno izboljšujejo svoje znanje. Z izdajo vsake nove različice se poveča stabilnost dela. Občasno se aplikaciji dodajo nove funkcije. Vmesnik programa je preprost, zato je pripomoček primeren za neizkušene uporabnike. Lokalizirana lokalizacija je privzeto vključena v celoten sklop.Program FTP omogoča povezavo z več strežniki. Ima vgrajen urejevalnik besedila, ki je primeren za majhne spremembe HTML kode brez potrebe po zagonu "težkih" aplikacij. Razporejevalnik, ki je vgrajen v pripomoček, vam bo omogočil, da odložite nalaganje ali prenašanje datotek na določen uporabniški izraz. Poleg tega je mogoče določiti čas za vsak dokument posebej. Edini minus programa je njegova cena. Če želite porabiti za takšen izdelek skoraj 37 $, ne boste želeli vsi. Zato se lahko program priporoča profesionalnim razvijalcem spletnih mest.

Cute FTP

Cute FTP - aplikacija za delo s strežnikom FTP. Njegov vmesnik je enostaven in priročen. Bogata funkcionalnost omogoča uporabo pripomočka za poklicne namene. Aplikacija podpira 128-bitno šifriranje ključev. Skupaj s programom prihaja podrobnoreferenčni vodnik. To vam bo pomagalo razumeti zapletenost dela s stranko uporabnikov katere koli kvalifikacije.


Značilnosti Cute FTP

Kot drugi FTP programi, bo Cute FTP pokazal vse datoteke, ki se nahajajo na strežniku, takoj po vzpostavitvi povezave. Seznam lahko razvrstite po določenih merilih. Velike količine so naložene v delih. Hitrost nalaganja datotek v tem načinu je višja v primerjavi s klasično metodo. Stiskanje dokumentov prav tako pomaga zmanjšati čas prenosa in prenosa.
Pripomoček uporablja sistem iskanja po meri datotek na strežniku - ta funkcija je v lasti nekaterih programov FTP. Notranji urejevalnik vam pomaga spremeniti kodo spletnih strani ali besedilnih dokumentov. Program podpira povezavo s strežniki prek proxyja. Prilagodljiv urnik je namenjen avtomatizaciji procesa prenosa datotek. Za mape, ki se nahajajo na strežniku, lahko ustvarite zaznamke. Pripomoček vam omogoča konfiguriranje povezave med shranjevanjem nastavitev, če pa je ne potrebujete, vnesite ime IP ali domene v naslovno vrstico odjemalca. Neizkušeni uporabniki enostavno konfigurirajo povezavo s čarovnikom za korake.

ALFTP - preprost in brezplačen odjemalec FTP

Uporabniki, ki ne potrebujejo FTP strank na profesionalni ravni, morajo biti pozorni na ALFTP. Seveda to ni najboljši FTP program, vendar ima minimalno funkcionalnost, ki bo zadostovala za večino uporabnikov. Razvijalci programa se bodo zdeli nezanimivi.
Zaradi ruskega vmesnika in minimalnega števila funkcij ni težko obvladati odjemalca. ALFTP prikaže hierarhijo imenika in datoteke, shranjene na strežniku FTP, takoj po vzpostavitvi povezave z njim. Orodje vam omogoča izvajanje osnovnih operacij: kopiranje, brisanje, prenos, prenašanje, preimenovanje. Vgrajeni urejevalnik besedila deluje samo z dokumenti, ki so preneseni na lokalni računalnik. Program lahko prenese datoteke, vendar je to funkcijo mogoče uporabiti šele, ko je zagon pravilno zaključen. Če pride do napake zaradi nepredvidenih razlogov, datoteke ni mogoče prenesti. Orodje doda naslove strežnikov, s katerimi je bila vzpostavljena povezava, s seznamom obiskov. Na tem seznamu mora uporabnik ustvariti lastne povezave in zaznamke. Datotečne operacije se lahko izvedejo tako, da jih povlečete in spustite, kot v Raziskovalcu. Program uporablja osnovna orodja avtomatizacije: zaustavitev programa po zaključku nalaganja dokumentov, prekinitev internetne povezave in zaustavitev računalnika.

Funkcija Total Commander

Funkcionalni Total Commander, namenjena delu z FTP, zagotavlja uporabniku funkcije, ki ne morejo zagotoviti vseh brezplačnih programov FTP. Pripomoček ne more samo prenesti in razrešiti datotek, temveč jih prenesti neposredno iz strežnika v strežnik. Aplikacija podpira šifriranje prometa s ključi SSL in TLS.
Za povezavo s strežnikom je dovolj, da vnesete naslov, uporabniško ime in geslo v posebno pogovorno okno. Če ga pokličete, se uporabi kombinacija "CTRL + F". Vse operacije z datotekami nastrežnik se izvede na enak način kot z dokumenti na lokalnem disku. Razporejevalnik je organiziran za avtomatizacijo v programu. Strežnik FTP lahko uporabite kot rezervno skladišče, za katerega program omogoča nastavitve sinhronizacije datotek. Vgrajeni urejevalnik besedil deluje samo z lokalnimi dokumenti.

Sorodne publikacije