Najboljša igralna konzola in dodatki. Kako izbrati igralno konzolo

Igra je sestavni del življenja vsake osebe. Nekdo igra kitaro, nekdo je košarka, šah in nekdo ima rad računalniške igre. Na splošno konzola zavzema posebno mesto v hierarhiji te vrste zabave. Minilo je že več kot 20 let od prvih pošiljk Dandyja, Sege in našega domačega »No, wait!« Osvojili so srca ne samo za otroke, ampak tudi za odrasle.

Od takrat je že dolgo časa, toda fotelj oboževalcev konzolnih pripomočkov raste iz dneva v dan, edina razlika je, da so igre postale veliko boljše, bolj raznolike in zanimivejše. Sodobna igralna konzola je v bistvu enako zmogljiv računalnik, ki je bil lovljen samo pod igralno industrijo, vendar je kritičen za nekaj minus - nezmožnost izvedbe nadgradnje.


Ali naj kupim konzolo?

Igralne konzole Sony, Xbox in druge, ki so povezane z domačim kino gledališčem, lahko dajo veliko veselja, zabave in prijetnih izkušenj. Poleg tega taka zabava občasno združuje različne generacije ljudi, če večere preživite v najljubši igri. Prav tako je ena od značilnosti konzol univerzalna dodatna oprema za igralne konzole. Skoraj vsaka oseba, ki še nikoli ni bila seznanjena s svetom računalniških iger, se lahko spopade s preprosto igralno palico /igro. Imejte to v mislih, preden izberete igralno konzolo.

Kaj dati?

Načeloma je izbira konzole - to ni tako zapleteno. Tukajobstaja povsem naravno načelo - dražje, boljše. Če želite raznovrstiti svoje večere z visoko kakovostno grafiko in zmožnostjo, da se potopite v virtualno resničnost, ki se imenuje z glavo, potem je najbolje, da ne ubodete in vzamete modela "Pleiceshen" ali "Xbox" zadnje generacije. Tam boste videli resnično očarljivo sliko in veliko dodatnih funkcij, kot so navidezna čelada in originalne igralne plošče.


Glavna "sol" konzol je absolutna optimizacija njihovih izdelkov. Med igranjem ne boste nikoli videli zavore, frize ali razbitin na FPS - vse se bo zgodilo točno tako, kot je razvijalec imel v mislih. Če želite kupiti konzolo izključno za svojega mladoletnika, ki ne igra "težkih" iger, potem lahko ostanete na modelih preteklih generacij, kot sta Dandy, Sega. No, ko si želiš preživeti večer ali drugo za lepo igračo, je bolje porabiti za napravo bolj resno. Upoštevajte tudi to pred izbiro igralne konzole. Mnogi strokovnjaki svetujejo, da kupite naenkrat dobro opremo, da je bila njena tehnična "nadev" dovolj za več let. Torej, določimo seznam konzol, ki je vključeval najboljše predstavnike tega segmenta. Spregovorimo o značilnostih, prednostih in slabostih modelov in funkcijah, ki imajo dodatke za igralne konzole (gamepad).

Sony PlayStation 4

Inženirji podjetja so upoštevali skoraj vse pomanjkljivosti in napake prejšnje generacije konzol in novo napravo opremili ne le z odličnim naborom čipov, ampak tudi z privlačnostjo napravevidez Sonyjeve igralne konzole zadnje generacije so zelo elegantne, zahvaljujoč črni barvi in ​​originalni obliki v obliki paralelepipeda.
Nekaj ​​vidnih tipk na dotik, ki so pravilno nameščene na sprednji strani plošče, se uporabljajo za vklop in izklop konzole, kot tudi za delo z zelo tihim pogonom "Blue Ray". Zadnji del naprave je namenjen številnim vmesnikom in priključkom, ki so postali še bolj vsestranski.

Značilnosti konzole

Danes je igralna predpona PlayStation 4 najbolj produktivni sklop čipov med vsemi konzolami. Na krovu devaysa je osemjedni procesor "Jaguar" iz AMD, ki deluje v parih z grafičnim čipom "Radone". Poleg tega ima predpona 8 GB RAM-a in trdi disk s 1 TB. Tako zmogljivo "polnjenje" in funkcionalne zmožnosti modela so omogočile pridobitev naziva "najboljša igralna konzola leta 2016".
Poleg tega je bila dodatna oprema igralne konzole znana po udobnosti in še večjem udobju za uporabnika. Brezžična krmilna ročica temelji na vseh zakonih ergonomije v roki in vsi gumbi so idealni. Baterija razreda "DualShock 4" omogoča predvajanje konzole do 8 ur neprekinjeno. Najboljša igralna konzola podjetja Sony je prodala več kot 40 milijonov izvodov, kar že veliko pove. Prednosti modela:
 • odlična slika na izhodu (v prisotnosti dobre televizije);
 • izvirna in privlačna oblika;
 • velika izbira ekskluzivnih iger;
 • konstrukcija je drugačnakompaktne velikosti;
 • vgrajena napajalna enota;
 • ergonomski gamepad;
 • Med igranjem FPS na FPS ni absolutno nobenih friz, zmrznjenih ali čepov.
 • Slabosti:
 • Omrežna storitev (omrežje PS TM) ima veliko pritožb;
 • igre z visokimi stroški.
 • Približna cena - približno 25000 rubljev.

  Xbox One

  Kot PlayStation je One Box Onex najboljša igralna konzola za dom. Obe blagovni znamki tekmujeta za vsako stranko že vrsto let. Prva razlika, ki pritegne v oči, če sestavite dve konzoli skupaj, je oblika in velikost naprav.
  "Xbox One", kot je prejšnja generacija Xbox 360, ni mogoče imenovati kompaktni model, poleg tega je napajanje oddaljeno, in videz številnih uporabnikov je sporen.

  Kaj je notri?

  Kljub temu strojni del pripomočka sploh ni črpan in slabši od njegovega konkurenta, razen v količini trdega diska (1 Gb do 500 Gb) in številu računalniških tokov grafičnega jedra (1152 do 768 enot). Kljub temu mnogi ljudje verjamejo, da je konzola Xbox One in Xbox 360 najboljša igralna konzola. In praktično jih je nemogoče prepričati. Na krovu je enako zmogljiv AMD procesor, pametna kartica "Radone" in 8 GB RAM-a. Različni vmesniki omogočajo povezovanje skoraj vseh naprav tretjih oseb. AMD-jeve tehnološke pustolovščine so bile vedno malo porabljive in ta konzola ni bila izjema: naprava je zelo tiho, praktično se ne segreje. EnaZanimivi in ​​značilni čipi konzole "Xbox" so razpoložljivost dodatnega vmesnika HDMI na vhod, ki je omogočal sprejemanje slik z zunanjih naprav.

  Dodatna oprema

  Dodatki, vključeni v konzolo, so tudi udobni in pri vožnji ni občutka nelagodja. Igralna konzola je izdelana iz visokokakovostne črne plastike in je prekrita z mat drobtinami - brachiopod in non-marker. Pozitivne povratne informacije o priročnih piščancih in inteligentno premišljenih analognih nosilcih gostujejo na vseh forumih. Ne glede na to, koliko stane igralna konzola, so njeni imetniki postali več kot 21 milijonov ljudi.
  Prednosti modela:
 • udobna in ergonomska krmilna palica;
 • Tudi pri velikih obremenitvah konzola ne povzroča hrupa;
 • ločena baterijska reža, ki jo je mogoče enostavno zamenjati;
 • Zaradi razpoložljivosti dodatnega vhoda HDMI lahko bistveno povečate funkcionalnost konzole;
 • izdelane in kakovostne igre, vključno z ekskluzivnimi;
 • neprekinjeno delo omrežnih storitev (Xbox Live).
 • Cons:
 • Kakovost slike je nekoliko šibkejša od PS4 in ne dosega razširitve Full HD;
 • Zunanja baterija je preveč okorna;
 • pogon ne podpira 3D-funkcionalnosti;
 • Igre so nastavljene bistveno dlje kot PS4.
 • Ocenjeni stroški - približno 20.000 rubljev.

  Nintendo 3DS XL

  Če prvo vprašanje vprašate prodajalca v trgovini: "Koliko je igralna konzola?" Potem je serija ročnih igralnih konzol 3DS XL iz "Nintendo" samo za vas. In cena ne grize, kot v primeru prejšnjih anketirancev, inlahko igrate s pravim udobjem.
  Na splošno je linija 3DS postala znana po tem, da je uporabniku omogočila uživanje v igrah s tridimenzionalno sliko brez posebnih očal. Videz prenosne konzole je podoben majhnemu prenosniku, vendar namesto običajnega delovnega območja s tipkovnico vidimo drugi zaslon. Zgornji zaslon ima gostoto slikovnih pik 800 x 240 slikovnih pik, spodnji del na dotik pa je 320 x 240 slikovnih pik. To pomeni, da je glavni "kos" naprave tridimenzionalna dostava materiala, ne glede na položaj uporabnikovih oči. Učenci sledijo posebnemu sistemu, ki samodejno prilagodi stereoskopijo na položaj glave igralca.

  Posebne lastnosti konzole

  Da upravljanje ne povzroča nobenih vprašanj, je vse intuitivno in preprosto, spodnji zaslon na senzorjih pa je udoben in zelo občutljiv. Poleg lastne baze iger vladar pravilno deluje ne samo z aplikacijami prejšnjih generacij, temveč tudi s programsko opremo drugih proizvajalcev, zaradi česar je praktično univerzalno orodje za prosti čas. Baterija naprave je povsem dovolj za šest ur neprekinjenih iger. Če ne uživate v tridimenzionalnih zmožnostih, potem je pripomoček dovolj za cel dan. Prednosti ročne konzole Nintendo:
 • 3D slika;
 • inteligentni senzor gibanja;
 • prisotnost žiroskopa;
 • je zelo uporabniku prijazno in intuitivno upravljanje;
 • Glasbo lahko poslušate z visoko bitno hitrostjo;
 • velika knjižnica iger.
 • Slabosti:
 • polnjenje je šibko za "težke" igre;
 • Ločljivost zaslona bi bila lahko boljša;
 • Približna cena - približno 13000 rubljev.

  Sorodne publikacije