Kako uporabljati MAPS.ME: opis, navodila, funkcije

V vsakem neznanem mestu bo oseba potrebovala navigatorja ali vsaj zemljevid, saj niso vsi strokovnjaki na področju športnega orientiranja na terenu. In v neznanem mestu, iskanje prave ulice ali pravega doma ni tako enostavno. Položaj je zapleten, tudi če gre za drugo državo. Obstaja odlična navigacija Navitel. Toda stane zelo drago. Zato je bila ustvarjena alternativa - aplikacija MAPS.ME. Kako uporabljati program in zakaj ga sploh potrebujemo? Pogovorimo se o tem.

Kaj je MAPS.ME?

MAPS.ME je program za ogled zemljevidov v načinu brez povezave in postavitev poti v neznanem območju. Za naprave z operacijskim sistemom Android in iOS obstajajo posebne različice. Glavni "del" programa je, da lahko program prikaže zemljevide in poti poti brez povezave. Vendar je to le, če so zahtevani zemljevidi predhodno naloženi in shranjeni na napravi. Šele nato lahko aplikacija prikaže pravo kartico. Toda to je tudi dosežek, saj levji delež takih "psevdo-navigatorjev" od drugih razvijalcev zahteva obvezen dostop do interneta. Vendar ne MAPS.ME. Kako uporabljati ta program? O tem bomo govorili malo kasneje. Najprej preučimo glavne značilnosti programa in opišemo njegovo funkcionalnost.


Funkcionalnost in zmogljivosti

Aplikacija MAPS.ME je dokaj bogata. Čeprav v pomnilniku pametnega telefona potrebuje zelo malo prostora (seveda brezprenesenih zemljevidov). To je glavna značilnost MAPS.ME. Kako uporabljati ta pripomoček? O tem bomo govorili malo kasneje. Medtem upoštevajte glavne značilnosti programa.
 • Prikaz kartic v načinu brez povezave. Program ima veliko podatkovno zbirko zemljevidov. Pred pošiljanjem potovanja lahko uporabnik prenese potrebne kartice s strežnikov in jih nato uporabi brez povezave z internetom.
 • Opredelitev lokacije. Aplikacija je sposobna določiti lokacijo uporabnika do nekaj metrov. Povezava z internetom ni potrebna. Uporabljene so navigacijske funkcije vgrajenega pametnega GPS-modula.
 • Načini polaganja. Utility enostavno spopadanje s polaganjem poti v neznanih mestih, da bi dobili od točke A do točke B. In to ni nič slabše od pohvalil "Navitel." In spet, internet v tem primeru ni potreben.
 • Poiščite vse, kar je potrebno za turiste. MAPS.ME lahko najde hotele, prevoz, zanimivosti, kavarne in druge stvari, ki so bistvenega pomena za potnike. Zelo priročno. Treba je omeniti, da nobena podobna vloga ne more.
 • Zaznamki. Uporabnik lahko shranjuje priljubljene objekte in njihove koordinate v zaznamke. Za ponovni obisk bo dovolj, da odprete zaznamek in zgradite pot. Zelo primeren za obisk znamenitosti.
 • Tukaj je nekaj funkcij v majhnem programu MAPS.ME. Razvijalci so ustvarili resnično edinstven izdelek. Zdaj pa poglejmo, kako uporabljati program MAPS.ME.


  Prenesite in namestite

  Prenesite aplikacijo na napravah z operacijskim sistemom Android OS, ki je na voljo z vsemi znanimi "Market". To je popolnoma brezplačno. Na iPhones je prenos opravljen z AppStore. Tudi popolnoma brezplačno. O tem, kako uporabiti MAPS.ME na vašem telefonu, bomo govorili tudi. Najprej pa o namestitvi. Poglejmo primer z napravami na OS "Android".
 • Odprite »Play Market« z ikonami na namizju naprave.
 • V iskalno vrstico vnesite "maps.me" in kliknite na ikono za iskanje.
 • Na seznamu rezultatov izberite želeno aplikacijo in jo kliknite.
 • Kliknite gumb "Namesti".
 • Strinjamo se z vsemi pogoji namestitve.
 • Čakamo na dokončanje postopka.
 • Zdaj je v pametni telefon nameščen MAPS.ME. Najdete ga na ikoni namizja. Čas je za delo z aplikacijo. Prav tako ni potrebe po posebnih spretnostih. Še posebej, ker ima program povsem Russified vmesnik.

  Prva vožnja

  Torej pridemo do odgovora na vprašanje, kako uporabiti program MAPS.ME. Prva stvar je, da zaženete program z ustrezno ikono na namizju pametnega telefona. Ob prvem zagonu bo program zahteval dovoljenje za samodejno iskanje uporabnika in naprave, dostop do osebnih podatkov in še več. Sprejeti morate vse elemente. Nato bo program določil približne koordinate naprave in predlagal nalaganje zemljevidov za območje. Obstajata dve možnosti zagona: samo predmeti karticeOzemeljska infrastruktura ali zemljevidi z že nameščenimi progami (tudi z infrastrukturnimi objekti). Najbolje je izbrati drugo možnost. Če govorimo o zemljevidu Rusije, potem je razdeljen na več delov (kot so obsežni prostori države), program pa prenese tisti del, ki je trenutno pomemben. Po tem lahko začnete v celoti uporabljati aplikacijo.
  Treba je omeniti, da je hitrost prenosa (in celoten prenos podatkov) veliko višja kot na istih Google Zemljevidih. V nekaj minutah uporabnik prejme popolnoma operativno aplikacijo MAPS.ME. Kako uporabljati program brez povezave? O tem bomo nadalje razpravljali.

  Prvi koraki

  Predpostavimo, da se program že izvaja in da so naložene vse potrebne komponente. Kaj naj storim zdaj In nič. Program bo samodejno določil vašo lokacijo in podal koordinate. Natančne informacije si lahko ogledate tako, da povečate zemljevid s koordinatami uporabnika. Tako lahko natančno razumete, na katerih ulicah ste trenutno in katere hiše vas obkrožajo. Če se začnete premikati, se bodo koordinate spremenile v realnem času. Premakne se tudi oznaka, ki identificira uporabnika. Tako je tudi pri tej aplikaciji. To je eden od odgovorov na vprašanje, kako uporabiti MAPS.ME na iPhoneu. Različice za Android in iOS so popolnoma enake. Torej ni razlike.

  Postavitev poti

  Poleg določanja trenutne lokacije uporabnika lahko aplikacija položi najprimernejše poti iztočka A do točke B. Če želite to narediti, v glavnem oknu izberite možnost »Navodila za pot«. Nato morate na zemljevidu označiti koordinate uporabnika. Naslednji korak je postavitev etikete na cilj. Sedaj morate samo klikniti na sliko avtomobila. Nekaj ​​minut kasneje bo program zagotovil možno (in zelo priročno) pot do cilja. Podloga se včasih zgodi, vendar so precej redki. In to je še en odgovor na vprašanje, kako uporabiti zemljevide MAPS.ME.

  Infrastruktura

  Zemljevidi MAPS.ME imajo posebne infrastrukturne objekte: trgovine, bari, kavarne, klubi, hoteli, hostli, bencinske črpalke, supermarketi itd. Ampak to še ni vse. Zemljevidi zagotavljajo tudi koordinate spomenikov: templje, spomenike, zanimive ruševine in še več. Zato je MAPS.ME odlična aplikacija za turiste. Z njo lahko najdete ne le prenočišče ali pa si privoščite okusen zajtrk, temveč se odločite tudi, katere znamenitosti določenega mesta je vredno obiskati. To ni v nobeni znani prilogi istega načrta.

  Ocene o MAPS.ME

  Torej, kako uporabljati MAPS.ME brez interneta, smo že razpravljali. Zdaj je čas za razstavljanje povratnih informacij uporabnikov. To so tisti, ki lahko v določenih okoliščinah dajo natančno sliko uspešnosti programa. Naenkrat je treba omeniti, da imajo skoraj vsi komentarji zelo pozitiven značaj. Da, uporabniki ugotavljajo, da program deluje hitro in jasno (pod pogojem, da so zahtevani zemljevidi vnaprej preneseni). MAPS.ME hitro najde lokacijo uporabnika donekaj metrov Veliko uporabnikov je imelo rad tudi možnost postavitve najkrajših poti. Toda poseben zajem uporabnikov po vsem svetu je povzročil velik seznam zanimivosti in infrastrukture. Aplikacija MAPS.ME močno olajša življenje turistov. In to dejstvo je nesporno. Tisti, ki radi potuje, mora imeti tak program na svoji mobilni napravi. To je splošna ocena za tiste uporabnike, ki so že namestili to aplikacijo.

  Zaključek

  Torej smo pregledali odlično aplikacijo za navigacijo in razumeli, kako uporabljati MAPS.ME na vašem telefonu. Splošna ideja programske opreme je: kakovosten izdelek z bogato funkcionalnostjo, ki bo zelo koristil osebi v neznanem mestu. Program deluje popolnoma v vseh pogojih in se lahko uporablja tako za navigacijo kot za načrtovanje poti na dan. Odličen brezplačen program, ki lahko premika takšne velikane kot Navitel in Google Maps. V splošnem je aplikacija vsekakor vredna.

  Sorodne publikacije