Postavitev navzkrižnih brskalnikov, »privlačen« iskalnik

Pri ustvarjanju spletne strani je postavitev navzkrižnega brskalnika pomembna za zagotavljanje njene učinkovitosti. Kaj je to? Kako je to mogoče storiti? Kakšne pasti obstajajo?

Kaj je navzkrižno brskanje?

Html /css je osnova za ustvarjanje spletnega mesta. Veliko webmasterjev se približuje temu načelu: v redu sem - in dovolj. In kako neprijetno se zgodi, ko pridete iz brskalnika ali mobilne naprave, in spletna stran je prikazana napačno. V takih primerih je priročna prilagodljiva zasnova in prilagoditev med brskalniki.


Css in html sta v tem primeru okostje, skozi katerega se vse uresničuje. V nekaterih primerih se lahko za ta namen uporabi javascript. Končni cilj pa je, da vse deluje na različnih različicah. Če želite imeti navzkrižno brskanje, tako da je spletno mesto dobro prikazano v vseh brskalnikih, morate o tem vedno razmišljati od prve sekunde dela na spletnem mestu.

Vodnik po korakih na splošno

Torej razmislimo, kako narediti postavitev navzkrižnega brskanja. Najprej se morate odločiti, na katerih programih bo delovalo spletno mesto. Prosimo, upoštevajte, da se število brskalnikov približuje dvesto, zato poskušamo zadovoljiti vse, kar je zelo zapleteno. Zato izberite število v razponu od 3 do 8. Če želite ugotoviti, kaj želite krmariti, lahko uporabite tudi pomožne storitve, kot sta Yandex Metrika in Google Analytics. Po tem morate ugotoviti, kako bo rešen problem dosežkovnavzkrižno brskanje.


Mnogi se stavijo na hekerje. To so posebne kode, izbirniki in pravila, ki jih razume le en določen brskalnik. Toda glede na to, da je treba za različne brskalnike in njihove različice napisati vsaj deset takih vstavkov, mnogi zavračajo ta pristop zaradi visokih stroškov, trajanja in iracionalnosti. Nekateri stavijo na uporabo tistih elementov, ki so prikazani na enak način. Vendar pogosto izgubi številne pomembne koristi. Da bi zmanjšali izgube, se vzporedno uporablja tudi prilagodljivo načrtovanje. Kaj predstavlja?

Adaptive Design

To je pristop k postavitvi mesta, kjer je mesto izdelano iz gume, to je, ki se prilagaja različnim brskalnikom in velikostim zaslona. Treba je opozoriti, da sta prilagodljivo načrtovanje in navzkrižno brskanje tesno prepletena, in ko govorimo o eni, potem praviloma pomeni tudi drugo. Poglejmo majhen primer.
Obstajajo brskalniki, kot sta Mozilla in Opera Mini. Prva se uporablja na navadnih računalnikih, druga pa na mobilnih telefonih. Na splošno so podobni, vendar imajo številne značilnosti. V takih primerih je pomembno povezati posamezne datoteke in /ali uporabljati medijske poizvedbe. Kaj je to? V prvem primeru se ustvarijo ločene datoteke, ki so namenjene delu določenega brskalnika, in opravi se njihov klic. V drugem primeru potrebujete medijske poizvedbe. Če program, ki ga uporabljate, ustreza posebnim zahtevam, se datoteka naloži v pravilno konfiguracijo.

Kaj potrebujetenarediti?

Najprej si je treba zapomniti, da pri delu z html zasnovo med brskalniki zahteva posebno pozornost. Za maksimalno zmogljivost morate izkoristiti čim več Cascading Style Sheets. Prav tako mora spremeniti nekatere pristope k delu. Torej, veliko neizkušenih ljudi, ko navedejo velikost, uporabijo piksle - px. Razmislite o primeru z velikim napisom, ki krasi vrh strani.
Imela je širino 800rh. Z zaslonom 1600rh bo zelo privlačen. Toda na 700rh bo videti nesmiselno. Kaj storiti v tem primeru? Določite lahko velikost v slikovnih pikah in v odstotkih! In bo napis, ki ni fiksne dolžine, in polovico širine zaslona. Odstotek se lahko nastavi in ​​razdalja, na kateri bo določen element postavljen od robov zaslona. Ampak tukaj je, kaj storiti, če je zaslon zelo majhen? Recimo, da je 300rh? V tem primeru vam bomo pomagali z medijsko zahtevo, ki je potrebna za zapis širine popravka. In če je 700rh ali manj, lahko nastavite, da bo napis zajemal 75% prostora. In če je širina 300rh ali manj, lahko nastavite in vse 100%. Na splošno je tema zelo zanimiva in uporabna, zato jo je mogoče podrobno preučiti. Ampak, na žalost, so informacije o knjigi, in dal vse, kar v članku ne bo delovalo.

Zakaj navzkrižno brskanje prilagodljiva postavitev privlači iskalnike?

In odgovor je precej preprost: gre za dejstvo, da razvijalci sledijo strani in jo naredijo čim bolj prijetno za svoje uporabnike. In takoLjudje lahko spodbujamo z višjimi položaji v iskalnikih. Seveda, vaše spletno mesto ne bo pripeljano neposredno na TOP-1, ampak v kombinaciji z drugimi dejavniki vam bo omogočilo veliko vzpenjanja. Opozoriti je treba, da to ni le zaman, ampak nekaj, kar si zasluži takšno pozornost.
Razmislite o tem sami: kako je do uporabnika, ko udari na spletno stran, ki ni zunaj zelo prijetna? Ampak on lahko pride do misli, da iskalnik ponuja slabe kakovosti vsebine! Zato so tako skrbno izbrana mesta, ki jih je treba ponuditi. Poleg tega je to korist tudi webmasterjev, saj ustvarjajo kakovostno vsebino, v kateri lahko ljudje dobijo zanimive informacije prek katere koli strojne opreme: računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, pametni telefon ali mobilni telefon. V skladu s tem, bolj zadovoljnih obiskovalcev, hitreje mesto in raven dohodka raste.

Zaključek

Ne moremo le omeniti skromnega dejstva, da je ustvarjanje spletnega mesta s prilagodljivim oblikovanjem - to ni enostavno, zelo dolgo in zahtevno. Zato morate biti potrpežljivi in ​​ne pozabite, da je disciplina velika stvar! Morda nekaj ne bo šlo najprej, vendar morate poskusiti, poiskati informacije, uporabiti različne pristope in ne umikati. In potem bo treba narediti mesto, ki bo drago pokazati svojim obiskovalcem.

Sorodne publikacije