Zakaj tiskalnik zamaši papir - možni vzroki in načini reševanja težave

Tiskalnik je nepogrešljiv pripomoček na številnih področjih delovanja. Vendar pa pri delu z njim pogosto pride do zelo neprijetnih težav. Eden od njih je rezalnik papirja. V tem članku je pojasnjeno, zakaj tiskalnik tiska papir in ponuja rešitve za ta problem. Ampak začeti z malo o samih napravah.

Uporabljeni tipi

Danes obstaja več pogostih vrst tiskalnikov. Tu je njihov kratek seznam:
 • laser;
 • matrika;
 • curek;
 • foto tiskalniki.
 • Priljubljeni proizvajalci

  Trg za tiskanje in kopiranje dokumentov ponuja precej široko paleto izdelkov. Vsak dan obstaja veliko število podjetij, ki poskušajo prodati anonimne izdelke, katerih kakovost je še daleč od želenega. Sledi seznam najbolj znanih in uspešnih blagovnih znamk, ki izpisujejo: HP (Hewlett Packard)


 • ;
 • Canon;
 • Epson;
 • Samsung in nekateri drugi.
 • Kaj je lahko problem

  Podobno kot računalniki, prenosni računalniki in druga prefinjena tehnologija imajo tudi te naprave številne pogoste napake pri delu in napakah. Tu je nekaj kategorij razlogov, zakaj se papir skriva v tiskalniku Samsung ali drugih blagovnih znamkah. Treba je omeniti, da tudi s preprostim problemom ni priporočljivo, da jo popravite sami, če niste prepričani, kaj storiti.

  Resna okvaraoprema

  Ta različica problema vključuje težave, ki jih lahko reši le strokovnjak iz tehničnega centra proizvajalca. Ali kateri koli drug pooblaščeni center, ki se ukvarja z določanjem tako zapletene tehnike.


  Možnost hitrega fiksiranja

  V tem primeru ima uporabnik možnost samostojnega obravnavanja vprašanja, zakaj papir skriva model tiskalnika Samsung ali drugo znamko. Glavni razlog je domneva, da je ob pošiljanju pisma med tiskanjem nastala določena težava. Najpogosteje pride do napake, ko uporabnik napravo nepravilno uporablja. To je zelo enostavno rešiti - prebrati morate navodila. Druga različica, ki vodi do okvare, je lahko uporaba neprimernega materiala. Vendar, kaj naj storim, če je tiskalnik začel opraskati papir, vendar so bili upoštevani vsi pogoji delovanja naprave? Obrnimo se na obravnavo glavnih razlogov, ki vodijo v takšno situacijo.

  Izdaja valja

  Pri precej pogostem in aktivnem delu tiskalnika se lahko zgodi, da se valj, ki je odgovoren za potiskanje papirja v napravi, umazan. Ali pa je povsem izven mesta. Posledica tega so napake pri delu.

  Neprimerni materiali

  Zakaj se papir skriva v tiskalniku HP ali drugem tiskalniku? Zdi se, da se za upravljanje naprave uporablja neprimerna papirna različica. Ali je zelo gosta ali zelo tanka. Tako ali drugače valjček raztegne papir, ne more delati s takim materialom. Vki povzročajo mešanico.

  Deli nizke kakovosti

  Zakaj tiskalnik zamaši papir? Ena od možnosti so kartuše s črnilom nizke kakovosti. Ali je izbrana njihova napačna vrsta, ki ni primerna za določeno napravo. Posledica tega je, da se podatki ne držijo dovolj tesno. To vodi do dejstva, da se valj, ki je odgovoren za projekcijo listov, začne kontaminirati z opeko za barve.

  Nepazljivost

  Spet se postavlja vprašanje, zakaj tiskalnik zamaši papir. Bodite pozorni na to, kako uporabljate napravo. Pogosto lahko vzrok napake pade v nalepko s sponkami. To lahko povzroči poškodovane dele, kot je boben. In to že zahteva posredovanje strokovnjakov.
  Tudi ta težava se lahko pojavi pri neenakomernem zlaganju papirja v napravi. V tem primeru se listi preprosto ne sprejemajo ali se zdijo zagozdeni.

  Kako rešiti problem?

  Če se soočate z vprašanjem, zakaj tiskalnik praska papir in ne razume vzroka, ne smete panike. Za začetek si oglejte napravo za morebitne poškodbe stroja, ki je odgovoren za valjalni papir. Če so bili odkriti in niso bili zelo kritični, poskusite sami odstraniti. Omeniti je treba nekaj skupnih ukrepov, ki lahko rešijo to situacijo:
 • Če tiskalnik natisne precej velike količine podatkov, je vredno malo spremeniti sistem dela. Najbolje je, da prekinete svoje deloza več delov, zato ne preveč obremenjujte naprave in jo pustite počivati.
 • Če prekinitev dela ni dala nobenih rezultatov, in vprašanje, zakaj je tiskalnik zakschuyu papir, in še vedno ostala nerešena, poskusite rešiti problem na svoje. Najprej prekinite povezavo naprave z omrežjem. Nato odstranite list. Preden začnete, se prepričajte, da se tip trenutno uporabljenega papirja z vrsto materiala, ki je določen v navodilih za določen model tiskalnika, ujema z istim.
 • Oglejte si film, ki je odgovoren za vlečenje papirja. V primeru, da zapusti sledi na listih, poskusite očistiti v skladu z navodili.
 • Poskrbite, da je papir pravilno vstavljen v režo za papir. Prepričajte se, da v notranjosti ni tujih predmetov.
 • Zdaj je vredno obravnavati najpomembnejši trenutek v tej situaciji - izvlečenje vijačnega papirja iz tiskalnika.

  Navodila za odvzem papirja

  Najprej se v nobenem primeru ne bi panike ali začeli izvleči zagozdeni list. To lahko le poslabša situacijo. Zato so lahko potrebna draga popravila. Če želite odstraniti zagozdeni papir iz tiskalnika, sledite naslednjemu algoritmu:
 • Številne sodobne naprave imajo funkcijo, ki sama po sebi sprosti zataknjeni material. Če v vašem primeru ni take možnosti, izklopite tiskalnik in ga izključite iz napajanja.
 • Ugotovite, v katerem delu je plošča nalepljena znotraj mehanizma (začetek, sredina ali konec).
 • Glede na odgovorna prejšnje vprašanje odprite enega od naslednjih delov: pokrov pladnja za papir, sprednjo ali zadnjo ploščo naprave.
 • Oglejte si notranjost. Preverite gostoto tiskalnih kartuš. Oglejte si valjčni mehanizem in se prepričajte, da v njem ni tujih predmetov.
 • Če se je papir zataknil na začetku ali na sredini, ga previdno povlecite iz reže za papir. Če je črka obtičena skoraj v celoti, jo vzemite s strani, kjer se pojavi, ko je natisnjena.
 • ​​
 • Če težave ni mogoče sami odpraviti, se za to opremo obrnite na serviserja in ne poskušajte sami stisniti valjev ali kartuš.
 • Sorodne publikacije