Kako vzpostaviti igralno kartico AMD Radeon? Program za nastavitev grafične kartice AMD Radeon

AMD ne uporablja le velikega števila grafičnih kartic za različne cenovne kategorije, temveč ponuja tudi celoten nabor programske opreme, ki vam omogoča prilagoditev njihove opreme za različne namene. Ta seznam vključuje gonilnike, nadzorne plošče, programe iger in drugo. V tem članku boste izvedeli, kako nastaviti grafično kartico za igre AMD Radeon z različnimi pripomočki in aplikacijami.

Metode namestitve

Razmislite o vseh metodah za nastavitev in izboljšanje delovanja grafične kartice v obliki priročnikov po korakih. Tukaj so navodila:
 • posodobitev gonilnikov;
 • konfiguracija prek nadzorne plošče;
 • konfiguriranje AMD Gaming Evolved;
 • Optimizacija znotraj igre.
 • Vsaka metoda omogoča doseganje produktivnosti v različnih računalniških igrah.


  Gonilniki

  Prvi razlog, da se bodo tudi sodobne grafične kartice upočasnile tudi na zmogljivi grafični kartici, so zastareli gonilniki. Lahko jih nadgradite in pospešite grafično kartico, tako da lahko:
 • uradno spletno stran AMD.
 • Standardna aplikacija Windows.
 • Na uradni strani lahko prenesete paket gonilnikov in pripomočkov. Če želite to narediti, odprite vir http://www.amd.com/ru obiščite razdelek "Gonilniki in podpora". V polju "Manual Driver Selection" izberite model grafične kartice, različico operacijskega sistema in prenesite arhiv. Pred namestitvijo novega gonilnika odstranite starega. Če želite to narediti, jo odpriteUpravitelj naprav. To lahko storite takole:
 • Z desno miškino tipko kliknite ikono "Računalnik" in izberite "Lastnosti".
 • Nato pojdite na razdelek "Upravitelj naprav".
 • V oddelku "Video adapterji" poiščite grafično kartico in kliknite na PCM. V lastnostih lahko najdete značilnosti grafične kartice AMD Radeon in nastavitve gonilnikov.
 • Kliknite gumb »Odstrani gonilnik«. Po brisanju se lahko zmanjša ločljivost zaslona.
 • Zdaj bomo namestili novo različico gonilnika. Odstranite preneseni arhiv v katero koli mapo na trdem disku in zaženite namestitveni program. Med namestitvijo lahko slika na zaslonu utripa in izgine za nekaj sekund. Po končanem postopku ponovno zaženite računalnik.


  Grafično kartico lahko pospešite v sodobnih igrah, saj z izdajo skoraj vseh večjih projektov AMD izda nove različice gonilnikov, ki optimizirajo in odpravljajo prejšnje napake. Gonilnik lahko namestite s standardnimi orodji operacijskega sistema:
 • Pojdite v Upravitelj naprav.
 • Z desno miškino tipko kliknite vašo video kartico in tožilec izbere "Lastnosti".
 • V drugem zavihku lastnosti kliknite "Posodobi gonilnik".
 • Nato izberite samodejni način za iskanje posodobitev in počakajte na konec postopka.
 • Sistem sam najde nove različice programske opreme in predlaga namestitev.
 • AMD Catalyst Control Center

  Ta pripomoček je podoben nadzorni plošči Nvidia. To je samodejnoje nameščen s paketom gonilnikov z uradne strani, zato vam priporočamo, da uporabite prvi način posodobitve p. Standardni gonilnik za iskanje v sistemu Windows ne bo namestil nadzorne plošče za vas.

  Standardna nastavitev

  Če želite odpreti program in konfigurirati grafično kartico AMD Radeon za igranje iger, morate z desno miškino tipko klikniti na namizje in obiskati nadzorni center AMD Catalyst. V oknu kliknite gumb »Možnosti«. Tu lahko izberete napredni ali standardni pogled. Če ste izkušen uporabnik, lahko s pomočjo naprednih funkcij prilagodite vsak parameter in značilnosti grafične kartice posamezno. Vendar ne priporočamo, da poskusite v tem razdelku, ne da bi vedeli, katere nastavitve se ujemajo z enim ali drugim parametrom. Izberite element "oddajo" in odprite razdelek "Igre". Nato pojdite na razdelek "Produktivnost v igrah". Nastavitve grafične kartice AMD Radeon za igre so predstavljene kot drsniki za grafični prikaz kakovosti. Nastavljeni parametri bodo spremenili sliko v igri, ne glede na notranje nastavitve. Tako lahko dosežete visoko zmogljivost na šibkih grafičnih karticah ali, nasprotno, izboljšate sliko na močnejših sistemih.
  V prvem zavihku izberete parametre glajenja med nepovezanim, 2X, 4X in tako naprej. Slika bo prikazala spremembe v kakovosti grafike. Naprej nastavite metodo glajenja. Da bi dobili več FPS v igri, premaknite drsnik na stran položaja »Performance«. Tretja točka je anizotropna filtracija.Tukaj morate preklicati potrditveno polje "Uporabi nastavitve programa". Po tem bo grafična kartica prezrla anizotropno filtriranje v igri in nastavila lastne nastavitve. Ta možnost se konča v standardnem pogledu.

  Podrobna nastavitev

  Ponovno kliknite gumb Možnosti in izberite »Napredni pogled«. Programi za nastavitev grafične kartice AMD Radeon vam omogočajo, da nastavite parametre, ki bodo uporabljeni v vseh tekočih igrah.
  Zdaj morate odpreti razdelek "Igre" na levi strani okna. Tu lahko izberete različne načine in možnosti. Imate tudi možnost nastavitve glajenja, filtriranja in stopnje sličic za vsako igro posebej. Ta funkcija vam omogoča doseganje maksimalne zmogljivosti v različnih aplikacijah. Ta pripomoček vam omogoča, da brez težav konfigurirate AMD Radeon na Windows 7 8 in 10.

  Uporabljamo Gaming Evolved

  Tudi AMD ima ločeno aplikacijo, ki je analogna Nvidia GeForce Experience. Njegova glavna naloga je zbrati informacije o nameščenih igrah in jih optimizirati za moč vašega osebnega računalnika. Na seznamu vseh najdenih iger boste videli vse, kar je nameščeno na vašem računalniku. Če katera koli igra ni dodana, jo lahko vnesete ročno. Aplikacija se ukvarja tudi z zbiranjem statističnih podatkov s pridobljenimi urami in tako naprej.
  V tabeli boste videli trenutne nastavitve grafike, ki jih je namestila sama igra, in v sosednjem stolpcu seznam optimalnih parametrov kakovosti slike, v katerih dosežete največje ravnovesje med zmogljivostjo inlepa slika. S pomočjo ločenega drsnika lahko izberete nastavitve, ki so namenjene uspešnosti, kakovosti ali kompromisu med obema skrajnostma. Načelo programa je enako kot v primeru AMD Catalyst Control Center.

  Nasveti

  Ne spreminjajte nastavitev grafične kartice v naprednih nastavitvah brez ustreznega znanja. V nasprotnem primeru boste morali privzeto obnoviti vse vrednosti ali znova namestiti gonilnik. Vedno sledite izdaji novih različic gonilnikov. Vsi novi projekti trpijo zaradi slabe optimizacije po izdaji, zato lahko proizvajalec grafičnih pospeševalnikov v tem primeru pomaga.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako nastaviti AMD Radeon za igranje, tako da vaš računalnik proizvede največje število slik na sekundo, ne da bi bistveno zmanjšali kakovost grafike. Metode, opisane v članku, bodo pomembne za šibke računalnike, kjer je vsak okvir v računu.

  Sorodne publikacije