HP DeskJet 2130 BFP: Lastnik pregledi, specifikacije in funkcije

Večnamenska začetna naprava, ki združuje tiskalnik, kopirni stroj in optični bralnik, je HP Deskjet 2130. Mnenja kažejo, da je ta ameriški proizvajalec res dobil še en uspešen izdelek. Stroški tega MFP-ja so zelo skromni in tehnične specifikacije so tipične za ta razred naprav. Gre za to in bo šel še dlje na jezik.

Niche tega IFI

Kot je bilo že omenjeno, ta večnamenska naprava sodi med rešitve na ravni proračuna. Na to kaže skromno dovoljenje in prisotnost samo 4 barve namesto 6 in celo stroški v tem primeru ne puščajo nobenega dvoma. To je tipičen proračun tiskalnik, skener in tekstopisec v enem obrazu. Za njene prednosti je mogoče natančno pripisati relativno visoko zmogljivost in zmožnost namestitve sistema NPCH. V slednjem primeru lahko ta cenovno ugodna naprava postane polnopravna tiskarna. Najbolj optimalen značaj tega članka bo videti doma. Druga možna področja njegove uporabe so majhne pisarne. Tako v prvem primeru kot v drugem primeru bodo zmogljivosti takšnega IFI dovolj za organizacijo celovitega dela.


Paket naprave

Tako kot proračunska rešitev, HP Deskjet 2130 (K7N77C). Mnenja tudi poudarjajo, da je dovolj, da to napravo začnete uporabljati takoj po nakupu. Seznam dostave v tem primeru vključuje naslednje:
 • MFU.
 • Set 2 kartuš z zmanjšano zmogljivostjo.
 • Standardni vmesniški kabel.
 • Napajalni kabel za MFP.
 • Priročnik za uporabo in konfiguriranje večnamenske naprave.
 • Vozite z vozniki in drugo potrebno programsko opremo.
 • Jamstvena kartica podjetja.
 • Prej navedeni seznam je dovolj za takojšen začetek uporabe naprave, kot je predvideno v tem materialu. Toda tukaj je bolj praktična rešitev v tem primeru, da se ta MFU dokonča z zunanjim sistemom HL. To bo znatno zmanjšalo stroške potrošnega materiala in zmanjšalo stroške, ki jih je dobil na tej univerzalni napravi.


  Tehnologija

  Tekoče barvno črnilo za tiskanje uporablja to jet MFP naprave HP Deskjet 2130. Pregledi lastnikov kažejo sprejemljivo kakovost prejetih dokumentov. Poleg tega se popolnoma in popolnoma nanaša na enobarvne in barvne natise. Za sprejem črno-belega dokumenta se uporablja samo ena kartuša. Po drugi strani pa pri tiskanju v barvah že obstajajo 2 kartuši, ki sta napolnjeni s 4 vrstami črnila. Poleg običajne črne, v tem primeru je tudi vijolična, rumena in modra.

  Značilnosti visoke hitrosti

  Hitrost izpisovanja dokumenta lahko imenujemo pomembno prednost pred konkurenti, ki se ponaša s tiskalnikom HP Deskjet 2130. Pregledi zagotavljajo hiter način tiskanja. V tem primeru je mogoče 20 strani izpisati v enobarvnem in barvnem načinu- 16 strani. Če izboljšate kakovost, se bo hitrost tesnila zmanjšala na 75 oziroma 55 strani na minuto. No, za izhod ene fotografije z dimenzijami 10 x 15 bo ta večnamenska naprava v načinu najvišje kakovosti porabila približno 69 sekund.

  Velikosti papirja

  Največja velikost strani je 297 cm v dolžino in 210 cm v širino za HP Deskjet 2130. Vendar pa povratne informacije kažejo, da ta proračunska rešitev ne more tiskati v načinu brez okvirja. Največja oblika, na kateri lahko ta večnamenska naprava tiska, je A4. Tudi na tem seznamu so takšni običajni formati kot A5 B5 in celo črka. Tudi v programski opremi te večnamenske naprave je mogoče ročno nastaviti velikost listov. Najmanjša sprejemljiva vrednost gostote papirja, ki jo določi proizvajalec, je nastavljena na vrednost 60 g /m 2. Največja vrednost ustreza 300 g /m 2.

  Ločljivost v različnih načinih

  1200 x 1200 je največja ločljivost za delo v načinu tiskalnika HP Deskjet 2130 K7N77C. Povratne informacije lastnikov kažejo, da je za napravo na začetni ravni, ki jo proizvajalec ne uvršča med tiskalnike fotografij, vrednost tega dovolj. Dovoljenje 1200 dpi je nastavljeno v načinu skeniranja. Kot v prejšnjem primeru je vrednost tega več kot dovolj za izdelavo kakovostnih digitalnih odtisov kot navadnih dokumentov ter za slike in fotografije. Najbolj skromne vrednosti ločljivosti so nastavljene za način kopirnega stroja. V tem primeru lahko dobite samo 300 x 600. Ampak za jet večnamensko napravo proračunskega razreda, spet todovolj je.

  Kartuše

  Na HP Deskjet 2130 se lahko uporabita dve spremembi kartuše. Odziv HP123 kartuše ni pretiran. Ima manjšo zmogljivost in vir je omejen na 120 listov za enobarvno tiskanje in 100 strani za barvo. Ta model kartuše je v osnovni konfiguraciji tega MFU. Toda bolj praktično, kot del take večnamenske naprave, uporabite kartušo s povečano zmogljivostjo. To je model HP123XL. To bo povečalo število strani za tiskanje v črno-belem načinu do 480 in barve na 330.

  Interface set

  Po eni strani je vmesnik, ki je nastavljen v tej MFP, res skromen. Vključuje samo način povezovanja - to je vodilni USB standard. Zato je treba napravo za množenje in tiskanje namestiti poleg sistemske enote osebnega računalnika. Seveda, veliko bolj priročno bi bilo, če bi ta MFP šel Wi-Fi in bralnik kartic, na primer. To pa bi povzročilo znatno zvišanje cene tiskarskega sistema. No, ker je v proračunskem razredu strošek v ospredju, pametneje je zmanjšati število podprtih vmesnikov in hkrati ceno. Točno to so naredili ameriški inženirji pri načrtovanju tega IFI. Minimiziralo je število načinov povezave, vendar so se tudi stroški znatno zmanjšali.

  Funkcije programske opreme

  Stanje z gonilniki v napravi HP Deskjet 2130 je precej zanimivo.Seznam podprtih operacijskih sistemov ne vključuje takšnih običajnih programskih izdelkov, kot sta Linux ali UNIX. Proizvajalec sam ne zagotavlja gonilnika za takšne sistemske rešitve. Zato je seznam podprtih izdelkov sistemske programske opreme v tem primeru omejen le na Windows in MacOS. V prvem primeru seznam operacijskih sistemov vsebuje 788,1 in seveda 10. V drugem primeru obstajajo gonilniki za različice operacijskega sistema od 1008 do 1010.

  SNPF

  Prisotnost integriranega sistema HPC ne more imeti pohištva z večnamenskimi napravami HP Deskjet AIO 2130 Pregledi poudarjajo to pomembno pomanjkljivost tega modela. Še vedno pa obstaja možnost namestitve zunanjega takega sistema. Seveda ga bo moral kupiti za doplačilo. Stroški takšnega sistema so zdaj okoli 1.000 rubljev. Nakup ni tako težak in glavni problem je nadaljnje uglaševanje. Prednosti takšne namestitve SNPF pa so očitne: znatno zmanjšanje porabe črnila in preoblikovanje te univerzalne naprave v resnično tiskarno.
  Cena
  Nesporne prednosti vključujejo nizke stroške HP Deskjet AIO 2130. Ocene dejansko kažejo na razpoložljivost te vsestranske naprave, ki se brez težav in z minimalnimi naložbami lahko spremeni v popolno tovarno za tiskanje in kopiranje. Za nakup v osnovni konfiguraciji tega MFU je treba določiti znesek približno 3000 rubljev. No, če dodate temu približno 1000 rubljev in kupite zunanji SNF, potem lahko pozabite na nakup potrošnega materiala resno in za dolgo časa. V slednjemedina problemska točka je namestitev zunanjega SNF. Toda, kot kažejo izkušnje, v tej operaciji definitivno ni nobene posebne zapletenosti in z njo je mogoče obvladati vsakega od njih.

  Recenzije

  V bistvu ni nobenih slabosti pri takšni napravi, kot je jet MFP naprave HP Deskjet AIO 2130. Pregledi v tem načrtu poudarjajo le sorazmerno drago oskrbo (predvsem kartuše) in odsotnost vgrajenega sistema računalniških perifernih naprav. Ampak, kot je bilo že omenjeno, je možno dopolniti to univerzalno napravo, ki združuje tiskalnik, optični bralnik in celo kopijo, z zunanjim sistemom NPC. Tako boste lahko zavrnili trajno zamenjavo tiskalnih kartuš in bistveno zmanjšali stroške tiskanja. Toda prednosti tega MFU veliko več. Na prvem mestu, to je strošek, ki trenutno ustreza 3000 rubljev. Druga pomembna točka je hitrost, s katero je junak tega pregleda eden najboljših med predstavniki tiskalnikov začetnega razreda. Tako dobimo proračunsko enoto MFU, ki na odličen način združuje kakovost, odlične tehnične specifikacije in nizke stroške.
  Povzetek
  Odlično uravnotežen s stališča tehničnih specifikacij, stroškov in kakovosti je HP Deskjet 2130. Pregledi v večini primerov to potrjujejo. Seveda obstajajo nekatere pomanjkljivosti v tem IFI. Vendar pa niso tako pomembne in jih je mogoče v nekaterih primerih celo odpraviti. Na primer, namestitev SSTC vam omogoča, da zmanjšate stroške tiskanja in kopiranja. Vendar je minimalni nabor načinov povezave značilen za naprave za množenje, tiskanje in skeniranje proračuna. In samo razpoložljivostEno USB v tem primeru ni nekaj nenavadnega. Poleg tega, kot je bilo že omenjeno, lahko takšen inženirski pristop znatno zmanjša stroške naprave. Če potrebujete nekaj več v smislu komunikacije, potem morate kupiti napravo iz drugega razreda z višjo ceno in naprednejšimi tehničnimi specifikacijami. No, pozitivni trenutki v junaku tega pregleda so veliko več. To je hitrost in zmožnost izbire papirne oblike in ustanovitve SNRC, stroški pa so zelo, zelo skromni.

  Sorodne publikacije