Kaj se imenuje imenovano območje na pomnilniškem mediju (zunanji pomnilnik)?

Pouk informatike se ne da vsakomur preprosto. Študenti vedo veliko o računalniških igrah in uporabi brskalnika. Toda malo jih pozna teorijo. Le malo jih bo lahko odgovorilo na ime imenovanega območja na mediju. To vprašanje bomo poskušali obravnavati in zadevo proučiti bližje.

Vprašanje

Ta članek ni primeren le za najstnike, ki želijo dobiti odgovor na svoje vprašanje. Prav tako bo koristno za druge ljudi, ki ne vedo ničesar ali vedo veliko o osebnih računalnikih. Kljub temu je formulacija vprašanja "Kako je imenovana domena na nosilcu informacij" najdena na kontrolnih testih v računalništvu.


Da ne bi mučili tistih, ki so prišli posebej za odgovor na to vprašanje, bomo takoj rekli, da je to datoteka. To je tisto, kar to področje imenuje nosilec informacij. In potem se poglejmo o tem konceptu bolj podrobno, razmislimo o vsem, kar je z njim povezano.

Koncept

Tako ima datoteka veliko razlag. Wikipedija ponuja veliko število različic na to temo. Tukaj je mogoče govoriti o območju na Portugalskem ali o instrumentu zobozdravnikov. Pod tem imenom obstajajo pripomočki za Unix ali imenski prostor.
Če rečete "datoteka", se verjetno spomnite preglednega paketa za papir, kjer je postavljena abstraktna ali pomembna dokumentacija. No, končno, datoteko imenovano področje imenujemo na mediju. Nadaljnje podrobnosti.

Variacije

Znano je, da se datoteke zlahka kopirajo v OS. Pravzaprav lahko "operacija"imenovati datoteke ne samo elemente sistema, ki so nam znani. Včasih lahko izenačijo področje materialov, omrežni vir, vtičnico, pretok podatkov, fizične ali virtualne naprave itd. Zato govorimo o datoteki, zato moramo razširiti koncept običajne interpretacije.


Zgodovinski povzetek

Kar se imenuje imenovano območje na pomnilniškem mediju, ni bilo takoj znano. Prvič je ta beseda v angleškem prevodu postala znana leta 1950. Potem je računalniški repozitorij postal znan kot datoteka. Omemba tega je bila ohranjena in dokumentirana. Obstaja nekaj oglasov v reviji Popular Science iz ameriškega podjetja, ki je že prenehalo obstajati. Razvijalci so promovirali pomnilnik in povedali, da lahko rezultate shranite v datoteko. Tik pod njo in predložil datoteko. Oglas opisuje tehnologijo novosti. To je bilo vprašanje, kako spomin električno shranjene številke in za dolgo časa jih hranijo v "varno".

Postati

Kot rezultat vidimo, da je bilo imenovano območje na nosilcu informacij, imenovano datoteka, v spominu. Od leta 1952 je bil izraz punch card. Zanimivo je, da bi datoteko lahko celo imenovali skladiščna oprema, ne pa tudi, kaj je notri. Torej, če se spomnite stroja BM 305, lahko v njem najdete disk, imenovan "disk file". Tehnologije so se razvile. Bili so sistemi, ki so prvi govorili o datotečnem sistemu. Vse to je bilo izvedeno na naslednji način: ena virtualna naprava za shranjevanje je gostila več virtualnih. Po tem je "datoteka" dobila sodobno vrednost. Takojprišlo je do razumevanja, kako se imenovano področje na medijih imenuje. In sama datoteka je bila sestavljena iz dveh imen. Prva je bila glavna, druga pa širitev.

Razvoj

Tehnologije so se razvile in z njimi sistem. V njih je bilo vedno več datotek. Da bi jim olajšali delo, je bilo treba strukturirati. Vse to je vplivalo na razvoj simbolnih imen. Sprva je vse delovalo kot trdno polje, ki se je nanašalo na enega od medijev. Zdaj je strukturiranje pripeljalo do nastanka drevesne tehnologije. Omogoča vam, da vdelate ali pritrdite komunikacije. Imenovano območje zunanjega spomina je pridobilo značilnosti poti. Sestavljen je iz več vozlov drevesa, postavljenih zaporedno, ko preidejo na želeno "točko prihoda".

Ime

Kot pri vsakem fizičnem ali virtualnem objektu ima svoje lastnosti, je tudi datoteka opremljena s posebnimi značilnostmi. Da, lahko veliko pove ime.
V skoraj vseh primerih samo ime navaja datoteko, na katero se nanaša. Obstaja več omejitev, ki so odvisne neposredno od datotečnega sistema. Na primer, FAT12 FAT16 in dovoljuje uporabo le 8 znakov za glavno ime in tri za dodatno razširitev. V drugih primerih so formati omejeni na 255 bajtov. Če pogledate NTFS, je to 256 znakov Unicode, seveda to niso vse omejitve, ki lahko vplivajo na ime. Prepovedana je uporaba nekaterih znakov. Windows ne dovoli, da ime uporabi poševnico in neposredno poševnico, zvezdico, vprašaj,dvopičje, tace in kotni oklepaji. V GNU /Linuxu so prepovedani znaki veliko manjši: desna poševnica in ničelni znak. Skoraj vsi OS zahtevajo edinstvenost imen vsake datoteke. Čeprav je isto ime dovoljeno pri delu s tračnimi pogoni. Nekateri datotečni sistemi omogočajo, da pustite nepomembne dokumente. Običajno se tako imenovano območje zunanjega pomnilnika poljubne dolžine šteje za začasno. Prednost te vrste je odsotnost konfliktov z imeni.

Razširitev

Druga lastnost datoteke. Šteje se za neodvisen atribut in se nahaja v vsakem datotečnem sistemu različnih operacijskih sistemov. Potrebno je razumeti, kateri tip dokumenta je pred nami. Sistem vidi drugo ime in neodvisno določi program, ki bo pomagal odpreti datoteko. Windows se skriva od razširitve »uporabnikov«. Najdete ga s klikom na lastnosti datoteke.

Atributi

Področje imenovanih podatkov je datoteka. Med svojimi lastnostmi so atributi. Ni za vse datotečne sisteme. Na primer, najpogostejši NTFS je njihov preprost za učenje. Obstaja atribut »Samo za branje«, ki prepoveduje spremembe v datoteki. "Sistem" opozarja na pomembnost dokumenta in na dejstvo, da delo z njim vpliva na sistem. »Skrit« je skrit pred uporabnikom. Samodejno se prikaže »Arhiv«. To se zgodi, če je bila datoteka po varnostni kopiji spremenjena, vendar se ni vrnila v sistem.

Druge lastnosti

Poleg zgoraj navedenega ima lahko datoteka začasne oznake, ki označujejo spremembo. Nekateri datotečni sistemi lahkodoločite lastnika ali skupino za določen dokument. Lastnosti vključujejo tudi pravice dostopa. Nekatere datoteke imajo lahko omejitve vsebine. Operacijski sistem lahko vzpostavi dostop za pisanje, branje ali izvajanje. Vsaka od teh možnosti je odvisna od statusa uporabnika. Obstaja možnost nastavitve napredne pravice do delitve.

Sklepi

Že veste, kako se imenuje ime. O datoteki je še veliko za povedati. Vendar je vse to temelj, ki je zaželen, da vemo za vsakogar, ki želi vedeti malo o računalništvu. Vse to lahko iščete za informacije o vrsti datoteke ali za delo z njimi. Obstaja tudi razlika v izvajanju za različne sisteme. Mimogrede, znano je, da ni mogoče v celoti določiti datumske datoteke. To je posledica dejstva, da ima lahko glede na operacijski sistem različne atribute, lastnosti in dostop.

Sorodne publikacije