Ocena telefonov z najboljšimi kamerami: pregled modelov, značilnosti, primerjave, pregledi

Različne revije, usposobljeni strokovnjaki, zanesljive trgovine so pripravljene predstaviti svoje vrhove mobilnih telefonov z dobro kamero. Vse vsebujejo zelo zanimive modele. Razmislite o nekaterih priljubljenih modelih, ki imajo dober ugled in upoštevajte tudi glavne značilnosti te tehnologije.

Na kaj naj se opozori?

Vsak proizvajalec meni, da ni potrebno predložiti na trg modela, ki bi se v celoti vključil v oceno mobilnih telefonov z dobro kamero. To je logično - malo teh modernih uporabnikov se zanima za tehniko, ki ne omogoča izdelave visokokakovostnih slik okolice. Treba je omeniti tudi zaseg sefov. V našem času je preprosto nemogoče sprostiti vodilni model, iz njega pa izključiti možnosti fotografiranja.


Mnogi kupci, ki si sami izberejo ustrezen model, se najprej osredotočijo na kakovost slik, vendar šele nato ovrednotijo ​​druge značilnosti tehnike. Sodobni zmogljivi telefoni so precej vsestranski, zato ni potrebe po omejitvi, izbiri pametnega telefona z dobro kamero ali zanesljivega procesorja ali kapacitivne baterije - obstajajo modeli, ki združujejo vse ključne pozitivne lastnosti. Nujnost pregledov telefonov z dobrimi kamerami je, da so mnogi danes popolnoma opustili kamere. Nadgradili so jih pametni telefoni - udoben, kompakten, kar vam omogoča, da posnamete potrebne prizore z zadostno kakovostjo. Vsako leto se trg obnavljatehničnih izdelkov. Tradicionalno je največje zanimanje javnosti za Appleove nove stvari. Ne zaostaja za ameriški "Apple" in korejski "Samsung", kot tudi kitajski velikani tehničnega trga, kar dokazujejo številne ocene telefonov z najboljšimi kamerami. Obstajajo še drugi zanesljivi proizvajalci. Vendar je vse v redu.


Na kaj naj se opozori?

Mnogi uporabniki že dolgo preučujejo trenutne (zdaj na primer 2018) vrhove mobilnih telefonov z dobro kamero. Leta 2002 te ocene niso bile nič manj pomembne kot danes, le da proizvajalci niso imeli tehnologij, ki so danes na voljo. Pri študiju vrhov mora uporabnik paziti na posebnosti testiranja izdelkov. Zaželeno je pogledati na tiste, ki so bili pripravljeni na podlagi delovanja strojev v normalnih pogojih. Seveda, boljšo kakovost fotografije dobimo, na primer, pri uporabi stojala, v resnici pa le malo ljudi uporablja ta dodatek k pametnemu telefonu, zato je pametneje preučiti rezultate testov, ki niso uporabljali podpore, ni ustvarilo posebnih delovnih pogojev. Pri izbiri ustreznega modela zase je vredno pozornosti nameniti ne le "polnjenju" pametnega telefona, temveč tudi programski opremi, ki omogoča delo z njim. V ocenah proračunskih telefonov z dobro kamero lahko pogosto vidite takšne modele, katerih funkcije upravljanja niso zelo primerne, in to vedno vpliva na dejanski rezultat fotografiranja v vsakdanjem življenju. Pri izbiri ustrezne opreme za sebe je vredno odgovornega odnosa do tega vidika. Zavestprogramska oprema je ena od ključnih razlik med telefoni z enakimi specifikacijami. V nekaterih aplikacijah je proces zasnovan tako, da je zagon kamere resničen problem, medtem ko se drugi modeli lahko uporabljajo preprosto in udobno, vmesnik pa je intuitiven.

Kaj gledamo?

Kot lahko vidite iz publikacij, ki so na voljo sodobni osebi, lahko razvrstitev priljubljenih in zanesljivih pametnih telefonov z odličnimi zmožnostmi za kakovostno snemanje oblikujete tako:
 • Huawei P20.
 • "Google" "Pixel 2 XL".
 • Samsung Galaxy S9 Plus.
 • Tehnični parametri in stroški teh pametnih telefonov so različni. Razmislite o značilnostih teh modelov, da bi ugotovili, ali so vredni denarja in jih prosijo za shranjevanje.

  Kitajski velikan

  To je natanko to, kar lahko imenujemo model, ki ga je izdelal Huawei pod imenom "R20 Pro". Mnogi ocenjevalci menijo, da je pametni telefon najboljši v smislu kakovosti vgrajene kamere. Vendar pa bo nakup poceni. Da bi izvedeli sami, kako dobro je fotografiranje kitajskega telefona, boste morali plačati približno 55 tisoč rubljev. Podjetje, ki izdeluje te pametne telefone, se je dolgo izkazalo za zanesljivega proizvajalca, vendar vgrajeni fotoaparati v preteklosti niso bili zelo dobri. Samo v modelu "R20 Pro" se je proizvajalec odločil narediti pomemben korak naprej. Tehnična novost je odlična za snemanje v vseh svetlobnih pogojih, kakovost video posnetkov pa nikakor ni slabša od drugih zastav na trgu.
  "P20 Pro" je postal prvimodel, opremljen s tremi kamerami naenkrat. Osnovna ločljivost je 40 Mp, objektiv je ocenjen na 8 MP, enobarvni fotoaparat pa je dvakrat šibkejši kot glavni. Izdelek je poimenovan s strani podjetja s pametnim telefonom za nevronsko obdelavo, kar je vplivalo tudi na kakovost fotografij - slike so brezhibne, čeprav naprava sama izbere optimalni način fotografiranja in nastavi parametre procesa. Celoten nabor parametrov se izbere glede na zunanje pogoje. Obstajajo komponente po meri, ki vam omogočajo prepoznavanje človeških obrazov, zelenih polj, neba in rož. Če rezultat uporabe standardne namestitve ni všeč, samo kliknite križ, ugotavlja ta sistem. Če nastavitev razveljavite večkrat, bo telefon zapomnil uporabnikovo izbiro in te možnosti ne bo več ponujal.

  O prednostih

  Razvrstitev telefonov z najboljšimi kamerami in NFC "R20 Pro" zavzema eno od vodilnih položajev, zahvaljujoč dobro zasnovanemu sistemu, ki omogoča fotografiranje visoke kakovosti v temi. Seveda, samo dejstvo prisotnosti nočni način kaže tehnične značilnosti svojih izdelkov, mnogi proizvajalci, vendar je kitajski vodilni prvi izdal edinstven model, ki ima zaklop odprt za šest sekund, kar je privedlo do oblikovanja dokaj jasno sliko.

  Preprost pametni telefon bo tej sliki dal samo stojalo, vendar so razvijalci Huawei uvedli nov algoritem za obdelavo podatkov, ki vam omogoča, da naredite visokokakovosten posnetek ponoči, tudi če fotograf drhti.roke Nič manj pomemben vidik, ki je vreden pozornosti, je petkratno povečanje. Trojni deluje v povezavi z glavno kamero, tako da bo tudi s približevanjem posnetka imela visoko podrobnost, ki bistveno presega rezultate uporabe zoom na enostavnem pametnem telefonu. V telefonski lestvici za najboljšo kamero model "R20 Pro" včasih zaseda najvišji položaj zaradi močne obdelave slik. Nekateri menijo, da je to prednost, drugi - pomanjkanje tehnologije. Druga se zdi, da so barve preveč ostre in žive, nenaravne, zato se kakovost končne fotografije zmanjša. Obstaja drugačno mnenje: slike na tem telefonu so podrobne, chotki, dinamične, popolnoma pripravljene za objavo brez dodatnega zdravljenja.

  "Eple Ayfon X"

  V telefonih z najboljšim fotoaparatom je ta pametni telefon zasluženo zaslužil bodisi prvo mesto bodisi eno od prvih treh. Njegova glavna pomanjkljivost je visoka cena, ker bo nakup stala naš rojak ne manj kot 80 tisoč rubljev. Tehnika zajemanja fotografij je podobna sedmemu modelu (različica Plus), vendar je nekoliko izpopolnjena, zato je kakovost odlična. Obstajata dva senzorja z 12 milijoni slikovnih pik, od katerih je eden opremljen z objektivom, ki omogoča dvakratno povečavo slike.
  Obe kameri imata stabilizatorje in sistem deluje tako pri fotografiranju kot pri snemanju videoposnetkov. Največji video je 4K, 60 slik na sekundo. Značilnost tehnologije je razširjena membrana. Ameriški proizvajalec je razvil edinstveno funkcijo osvetlitve, ki posnema osvetlitev v studiu. Zdravljenjepo začetnem fotografiranju, lahko poskusite različne nastavitve za eno fotografijo. Možno je počasi snemati. Za ta način je največja ločljivost 1080r, 240 k /s. Kot lahko vidite iz ocen telefonov s čudovito kamero in baterijo, je razvoj "EPPL", izdanega pod imenom "AIFX X", model opremljen z odlično čelno zmogljivostjo. Kamera - 7 Mp, zgrajena na novi tehniki TrueDepth, velja za odklepanje pametnega telefona. S tem telefonom se sephi lahko izvede v pokončnem načinu z ustrezno možnostjo osvetlitve. Posebej poudarja udobje upravljanja modela, saj je število nastavitev in funkcij zmanjšano, uporaba pametnega telefona pa je enostavnejša kot preprosta. Obstaja sedem standardnih načinov, od katerih je eden opremljen z dodatnimi nastavitvami - namenjen je fotografiranju portretov.

  Dobro ali ne?

  Kot je poudarjeno v uvrstitvah telefonov z dobro kamero in baterijo, je med pomembnimi pozitivnimi lastnostmi AiPhone X odlična premišljena notranja izbira nastavitev za nastavitev beline, hitrost zaklopa in druge pomembne parametre. Pametni telefon ustvarja tri okvirje z različnimi vrednostmi izpostavljenosti in jih poveže z eno sliko, medtem ko uporabnik ne potrebuje posebnih dejanj. Ta način lahko prekličete, konfigurirate lahko shranjevanje in izhodne slike ter končano kombinacijo. Mnogi strokovnjaki pozorni na kakovost zoom - podrobnosti pri uporabi tega modela "EPPL" praktičnobrezhibno Vendar pa je zgoraj opisani kitajski pametni telefon mnogi v tem pogledu obravnavajo bolj kvalitativno, zlasti ko gre za fotografiranje v temnih pogojih. "AiFone X" je odličen za ljubitelje eksperimentov. Pri ocenah telefonov z najboljšimi kamerami bodite pozorni na odlično portretno osvetlitev. Nekateri ljudje mislijo, da to ni dovolj za 7-megapikselske posnetke Sephi, v praksi pa so fotografije, posnete s tem pametnim telefonom v njihovi kakovosti, privlačnejše od praktično katerekoli alternative. Tehnika brezhibno prenaša odtenke, kakovost slike je odlična, podrobnost je zelo visoka, obstaja portretni način, ki vam omogoča, da zameglite ozadje. Med ostalimi izdelki "jabolka" je "X" najbolj kakovostna kamera. Za ljubitelje tega ameriškega proizvajalca in oboževalcev modela je bolje, da ne najdete modelov v trgovinah.

  Razvoj dogodkov v Koreji

  Na lestvici telefonov z najboljšim fotoaparatom "Samsung" tukaj prvič trdno zavzema zanesljivo mesto. Ko govorimo o vodilnih modelih, nova serija Galaxy, ki se je predstavila pod imenom S9 Plus, zasluži posebno pozornost. V trgovinah za ta telefon vprašati približno 67 tisoč rubljev. V utemeljitvi svoje cene pametni telefon uporabnikom ponuja odlično kakovost glavne kamere s korekcijsko zaslonko. Takšna tehnologija se že dolgo uporablja v kamerah, vendar telefoni še nikoli niso bili nameščeni in skoraj nikoli niso nameščeni. Obstajata dva načina, med katerima sta vklopljena cvetni listi sistema. Ob pomanjkanju svetlobe lahko objektivu zagotovite več svetlobe, s svetloboZaradi prekrivanja lukenj lahko sonce dobi bolj ostro sliko. Tehnični parametri tega modela so v mnogih pogledih podobni tistim, ki jih opisuje »Iphone X«. Obstajata dve kameri z zmogljivostjo 12 milijonov slikovnih pik, od katerih je ena opremljena z dvojnim povečanjem. Proizvajalec obeh kamer je predvidel stabilizatorje. Hitro snemanje je na voljo pri ločljivosti 1080r in hitrosti 960k /sek. In na lestvici najboljših telefonov z raztegljivimi telefoni s čudovito kamero in v samem vrhu sodobnih pametnih telefonov, Samsung drži visoke položaje zaradi svoje neverjetne zanesljivosti in stabilnosti. Proizvajalec kupcem ponuja kakovostne izdelke s parametri, ki niso slabši od konkurentov. Zlasti model "S9 Plus" serije Galaxy brezhibno snema video. Res je, da morate razumeti: večja je resolucija, večja je velikost datoteke, zato je največje trajanje videoposnetka omejeno na pet minut.

  Priročno in zanesljivo

  Uvrstitve telefonov z najboljšimi kamerami nujno kažejo na priročnost uporabe programa, vgrajenega v model S9 Plus, za fotografiranje. Možno je izbrati ustrezno stopnjo občutljivosti za svetlobo, nastaviti trajanje osvetlitve in velikost zaslonke. Izberete lahko enake nastavitve za snemanje videa. Če uporabnik raje prevzame minimalno odgovornost za izbiro nastavitev, Galaxy ne bo razočaran: obstaja napreden način samodejnega izbiranja lastnosti. Aplikacija, s katero lahko uporabljate fotoaparat, je dokaj enostavna in enostavna za uporabo, čeprav obstaja več funkcij, zaradi katerih je bistveno drugačna od konkurence. Kakoverjamejo nekateri strokovnjaki, da je preveč funkcij in simbolov, možnosti in načinov, ki je težko uporabljati program. Čeprav tradicionalno "Samsung" pritegne pozornost uporabnikov s svojimi modeli, ki so vključeni v ocene proračuna mobilnih telefonov s čudovito kamero, vodilni "S9 Plus" zasluži nič manj pozornosti. Ima portretni način fotografiranja, ki je enako učinkovit za vse kamere. Nastavite lahko stopnjo zameglitve ozadja in okrasite sliko po vaših željah. Blur se lahko prilagodi že pripravljenemu risanju. Končna slika je sestavljena iz dveh kamer, tako da lahko uporabnik izbere, katera od slik bo prevladujoča. Kot strokovnjaki pravijo, ta naprava popolnoma spopadajo s funkcijo fotografiranja, zagotavlja odličen kontrast in dobro prenaša barve, čeprav je mogoče zamenjati v odtenkih kože. Za tiste, ki ne želijo okrasiti fotografij, je zagotovljena funkcija popolne zavrnitve dodatnih učinkov.

  Flagman "Guglia"

  V primerjavi z zgoraj opisanimi modeli bi se telefon "Pixel 2 KL" lahko celo uvrstil v uvrstitev poceni telefonov z dobro kamero, če ne z dvema "vendar": v primerjavi z drugimi izdelki trg pametnih telefonov še vedno stane več, poleg tega se v naši državi uradno ne prodaja. Cena izdelka je odvisna od nihanja menjalnih tečajev. Na ugodno razmerje, bo nakup stane manj kot 50 tisoč, s spremembo ne v korist kupca lahko presega 55 tisoč. Toda za zahodne stranke je ta model s popolno pravico morda najboljša možnostcenovno ugoden, kakovosten telefon z odličnimi zmogljivostmi za zajemanje fotografij. Kot pravijo strokovnjaki, je prvi pametni telefon "Google" imel brezhibno kamero, in novost ima vse prednosti svojih predhodnikov, močno izboljšane s strani inženirjev podjetja. V primerjavi z zgoraj opisanimi modeli je telefon opremljen z dvojno kamero, vendar ne preprečuje ustvarjanja odličnih okvirjev. Na obeh fotoaparatih je na voljo funkcija zameglitve ozadja. Privzeto je aktiviran način HDR +, ki zagotavlja kakovostne slike. Pametni telefon ustvari ducat zaporednih posnetkov, ki se nato programirajo v računalnik. Ta količina izhodnega materiala zagotavlja širok spekter dinamike in raznolikosti delov. Ostrina je lepa, prenos barv je brezhiben, praktično ni hrupa. Kakovost slike je primerljiva s posnetkom na zrcalni kameri.

  Prednosti in slabosti

  V ocenah telefonov z dobrimi kamerami je obravnavani model "Google" upravičeno eden od vodilnih mest. Hkrati pa obstaja pomanjkljivost: ni telefoto. Inženirji so predlagali rešitev problema s programsko opremo. Obstaja poseben nadzorni sistem, ki si lahko zapomni teksture. Te informacije uporablja tako, da poveča sliko in reproducira elemente, ki manjkajo v posnetku. Dejansko gre za preprost digitalni zoom, vendar bistveno izboljšan v primerjavi s standardom, zato so rezultati impresivni. Program najbolje deluje pri fotografiranju ljudi, incidenti pa se lahko pojavijo, če streljate z zelenjem, poglejte okolinazaj Obstaja zelo dobra kakovost posnetkov, posnetih v slabih svetlobnih pogojih. Za video snemanje je zagotovljena optična stabilizacija, zaradi česar je končna datoteka videti dobra. Zvok se snema v mono načinu, zato je kakovost nekoliko svetla. Možno je snemanje z zmanjšano hitrostjo pri ločljivosti 1080r, pri čemer uporabnik izbere hitrost med 120 k /s ali dvakrat višjo. Aplikacija je lepo oblikovana, s katero se nadzoruje delo kamere. Je lakoničen, nič ni odveč, zato program hitro deluje. V zgornjem delu zaslona je na voljo več tipk za nadzor. Profesionalni način ni razvit, vendar potrebe tega, kot pravijo strokovnjaki, niso, ker avtomatizacija deluje brezhibno.

  Enostavna in cenovno dostopna

  Če ne želite kupiti vodilnega modela, bi morali pogledati uvrstitve telefonov s tipkami z dobro kamero. Precej zanimivo, na primer japonski razvoj. Še posebej je Sharp predstavil trg številnim modelom z odličnimi kamerami. Njihova glavna pomanjkljivost je potreba po ponovni prilagoditvi tehnike odstranitvi sidra mobilnega operaterja. Če ni želje, da bi se soočili s takšnimi težavami, si lahko ogledate izdelke iz "Alyexpress". Ocene poceni telefonov z dobro kamero se običajno omenjajo:
 • Meizu M6;
 • "Moto" G5S;
 • "Nokia" 6.1;
 • "Sonia" "Ixperia HA1".
 • ​​Vsi ti pametni telefoni so cenovno dostopni, zato nakup modela ne bo znatno breme proračuna. Seveda, vgrajene kamere niso enakeDobro kot v zgoraj opisanih možnostih, vendar jih mnogi cenijo kot povsem upravičena pričakovanja.

  Sorodne publikacije